Γενικά

Νέο Abarth 695 70° Anniversario με ρυθμιζόμενη αεροτομή


Επετειακή έκδοση για τα 70 χρόνια της Abarth σε περιορισμένη παραγωγή 1949 μονάδων.

Συνεχίζοντας τους εορτασμούς για τα 70α της γενέθλια, η Abarth παρουσίασε μια νέα ειδική έκδοση του πιο δημοφιλούς μοντέλου της – το 695 70° Anniversario – το οποίο θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 1949 μονάδων τιμώντας το έτος ίδρυσης της ιταλικής φίρμας.

Το 695 70° Anniversario ξεχωρίζει αισθητικά από το ελαφρώς διαφορετικό bodykit με προσθήκες στα φτερά και τα μαρσπιέ που μαζί με τις λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες και τα αυτοκόλλητα είναι βαμμένες σε απόχρωση Campovolo grey. Για το υπόλοιπο αμάξωμα επιλέχθηκε η απόχρωση Monza 1958 green ως αναφορά στο 500 Abarth που το 1958 έθεσε έξι ρεκόρ στην πίστα της Monza.

Η σημαντικότερη είδηση έχει να κάνει με την αεροτομή “Spoiler ad Assetto Variabile” η οποία εξελίχθηκε στην αεροδυναμική σήραγγα της FCA στο Orbassano του Τορίνο και επιτρέπει χειροκίνητη ρύθμιση της γωνίας της σε 12 διαφορετικές θέσεις από 0° μέχρι και 60°. Σύμφωνα με την εταιρεία, η αεροτομή βελτιώνει την πρόσφυση και τη σταθερότητα του οχήματος σε υψηλές ταχύτητες.

Στην πιο κάθετη θέση της (60°), η παραγωγή κάθετης δύναμης αυξάνεται κατά έως και 42 kg σε ταχύτητα 200 km/h. Όπως αναφέρει η Abarth, στην στροφή Curvone της πίστας Vallelunga, η προσθήκη της αεροτομής οδηγεί σε μείωση των διορθωτικών κινήσεων του οδηγού στο τιμόνι κατά 40%.

Το 1962, ο Carlo Abarth (1908 – 1979) είχε αφήσει ανοιχτό το καπάκι του κινητήρα στο Abarth 1000 με στόχο να βελτιώσει την ψύξη. Όταν διαπίστωσε πως αυτό βοηθούσε και στην αεροδυναμική, ξεκίνησε να βελτιώνει τα αγωνιστικά μοντέλα του με αεροτομές από ρητίνη – κάτι αντίστοιχο δηλαδή με τη σημερινή κίνηση της Abarth να προσθέσει μια μεγαλύτερη φτερούγα στο 695.

Κατά τα άλλα, το μοντέλο εξοπλίζεται με την ενεργή εξάτμιση Record Monza που προσφέρει μια πιο έντονη ηχητική εμπειρία. Πίσω από τις πολυάκτινες ζάντες Supersport 17″ κρύβονται αεριζόμενοι δίσκοι διαμέτρου 305 mm εμπρός με κόκκινες τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo και δίσκοι 240 mm πίσω.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,4 λίτρων με απόδοση 180 PS και 250 Nm ροπής, ο οποίος προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7″ και τελική ταχύτητα 225 km/h (με την αεροτομή στη χαμηλότερη θέση).

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τα σπορ καθίσματα “Sabelt Tricolore”, αριθμημένη πλακέτα και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Uconnect 7″ HD με Apple CarPlay, Android Auto, DAB, navigation και Abarth Telemetry.

Η πρεμιέρα του 695 70° Anniversario που παρουσιάστηκε στα πλαίσια της συγκέντρωσης 2019 Abarth Days στο Μιλάνο, συνοδεύεται από μια σειρά επετειακών προιόντων ρουχισμού και αξεσουάρ για τους φίλους της ιταλικής φίρμας.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button