Ποδόσφαιρο

Μυροφορίδης: “Η επιτυχία δεν έρχεται με το Αρης είσαι, έρχεται με δουλειά, με κόπο και μεγάλη πίεση”.

Ο τεχνικός διευθυντής του Αρη, Παύλος Μυροφορίδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης για την προεργασία του καλοκαιριού, τις μεταγραφές, την επιλογή Σπανού, τις σχέσεις του με τον Καρυπίδη αλλά και τους ανταγωνιστές των «κιτρίνων» για την άνοδο.

Αναλυτικά όσα είπε στο Μετρόπολις:

Στο πρώτο του σχόλιο ανέφερε: «Πρέπει να έχουμε το κεφάλι κάτω, χαμηλά τη μπάλα και πάμε. Πρέπει να ξέρουμε που βρισκόμαστε, που πάμε και πως θα διεκδικήσουμε το καλύτερο. Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη στον Αρη γιατί όλοι θεωρούν δεδομένη την επιτυχία. Η επιτυχία δεν έρχεται με το Αρης είσαι, έρχεται με δουλειά, με κόπο και μεγάλη πίεση. Εμείς που είμαστε τώρα πρέπει να δούμε πως θα λειτουργήσουμε. Όπως και να σε λένε, δεν παίζει μπάλα το όνομα. Πρέπει να σέβεσαι τον αντίπαλο, το πέρυσι πέρασε. Η γνώση υπάρχει και οι προϋποθέσεις να καταφέρουμε πράγματα. Είναι στο χέρι μας να πετύχουμε».

Για την προεργασία του καλοκαιριού: «Θεωρώ ότι είμαστε καλά σε ένα πολύ σημαντικό βαθμό, και στο αγωνιστικό που η ομάδα έχει βαριά πόδια. Σημασία έχει να είναι έτοιμη η ομάδα στην αρχή του πρωταθλήματος και θα είναι 1000%. Δεν έχει νόημα να κάνουμε παπάδες αυτή τη χρονική περίοδο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας».

Για το αν θα γίνει άλλη μεταγραφή: «Μπορεί να γίνει μια κίνηση ενός φορ. Αν θα γίνει αυτή η κίνηση δεν θα γίνει απλά για να γίνει. Είναι κρίμα από τον Θεό. Η ομάδα έχει φάει μεγάλη ταλαιπωρία στην προπόνηση, προσπαθεί να δεθεί γιατί είναι μια ομάδα από το μηδέν».

Για τη σχέση του με τον Καρυπίδη: «Είναι ξεκάθαροι οι ρόλοι από την αρχή, χημεία θα βρεθεί για το καλό μας. Το θέμα είναι να ξέρουμε να διαχειριζόμαστε καταστάσεις, και οι δύο ξέρουμε να το κάνουμε αυτό. Σίγουρα αυτός που πληρώνει έχει το δικαίωμα να κάνει μια επιλογή. Σημασία έχει να σε βρει σύμφωνο, αν δεν σε βρει σύμφωνο τότε θα υπάρξει σύγκρουση. Όταν έρθει η σύγκρουση δεν λειτουργεί τίποτα σωστά, το κοινό καλό είναι το καλό του Αρη και όχι η άποψη του καθενός. Αν δεν μπει το εγώ κάτω από το εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα».

Για την απόφαση του να επιλέξει τον Σπανό: «Δηλαδή τον Σπανό αν τον λέγανε Σπάνοβιτς θα ήταν μεγαλύτερο όνομα; Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν συμφωνήσουμε θα προχωράμε. Να γίνει μια επιλογή και να κριτικάρεται από την πρώτη μέρα είναι εις βάρος της ομάδας. Αυτός που διοικεί και πληρώνει δεν θέλει να πάει εις βάρος της ομάδας του».

Για το αν ήταν πρώτη του επιλογή και αν τον θεωρεί ανερχόμενο: «Ετσι όπως έγιναν τα πράγματα, ναι από τη μέρα που έφυγε από το Αίγιο. Καλοί προπονητές είναι πολλοί, τον καλύτερο προπονητή τον κάνει διάρκεια. Ο κ.Σπανός είναι από τους πιο καταρτισμένους στην κατηγορία. Ξέρει την κατηγορία, είναι επαγγελματίας, ξέρει πως θα δουλέψει την ομάδα, ξέρει πως θα είναι η ομάδα του έτοιμη όταν πρέπει, αντέχει και όλα θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα, αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Πέρυσι δεν ήταν δική μου απόφαση να φύγει από τον Απόλλωνα Σμύρνης, ήταν απόφαση του προέδρου. Και δεν ήταν θέμα αποτελέσματος, αήττητος έφυγε ο κ.Σπανός».

Για το αν θα μπορέσει η ομάδα να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο: «Το στοίχημα είναι ο Αρης να ξαναγίνει Αρης. Ο κόσμος θα έρθει δίπλα μας γιατί θα δει πως δεν κοροϊδεύουμε, ήρθαμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να κάνουμε περήφανους κάποιους ανθρώπους για την ομάδα τους. Ελπίζω να μας βοηθήσει ο Θεός να τα καταφέρουμε. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον να λέει ότι είναι ο Αρης και να μην έρθει στο γήπεδο σκεπτόμενος τα προηγούμενα χρόνια. Εγώ είπα από την αρχή ότι δεν θα ζητήσω από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο γιατί ξέρω ότι θα έρθει από μόνος του.

Για τις ομάδες που θα δώσουν μάχη με τον Αρη για την άνοδο: «Υπάρχει μια τριάδα, ο Αρης, ο Απόλλων Πόντου και ο ΟΦΗ. Πιο κάτω θα είναι τα Τρίκαλα, ίσως μπει σφήνα και η Σπάρτη και δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα. Ο Απόλλων έχει σταθερή διοίκηση, καλούς ποδοσφαιριστές, αξιόλογο προπονητή. Αν υποτιμήσεις μια ομάδα που αποπνέει ποδοσφαιρική υγεία τότε είσαι ποδοσφαιρικός μπούφος. Η Καλαμαριά είναι μια ομάδα που θα ασχοληθεί μόνο με το ποδόσφαιρο, δεν πιστεύω ότι θα πάει κάτι λάθος, θα είναι μια πολύ καλή ομάδα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button