Ποδόσφαιρο

Μπράμπετς: «Ήταν πρόκληση για μένα να έρθω στον Άρη»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο Γιακούμπ Μπράμπετς. Ο Τσέχος αμυντικός του Άρη, αναφέρθηκε στην μεταγραφή του, στην παρουσία του στην ομάδα, την προσαρμογή του, αλλά και την αντιπαλότητα με την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην www.sport.cz:

Για την… γρήγορη μεταγραφή του στον Άρη:

«Ναι, έγινε μέσα σε λίγες ημέρες. Δυστυχώς, η πορεία της Βικτόρια Πλζεν στην Ευρώπη ολοκληρώθηκε και μου ήρθε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Κανείς δεν με έδιωξε, αλλά είδα την ευκαιρία που μου δόθηκε σαν πρόκληση. Πρέπει να ευχαριστήσω την Βικτόρια και το αφεντικό, Άντολφ Σάντεκ για τη βοήθειά του. Η Πλζεν έκανε πολλά για μένα, διότι όταν γεννήθηκε ο γιος μου και θέλαμε να γυρίσουμε στην πατρίδα από την Τουρκία, μου προσέφερε τις καλύτερες συνθήκες. Δε θα το ξεχάσω ποτέ. Επίσης, ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Γιάροσλαν Σίλχαβι, με βοήθησε πολύ και μου επέτρεψε να φύγω για να κλείσω την μεταγραφή».

Για το αν φοβήθηκε ότι με τη μεταγραφή μπορεί να χάσει την θέση του στην εθνική Τσεχίας:

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν πρόλαβα να σκεφτώ κάτι τέτοιο. Πάντως, ήμουν αρκετά τυχερός μέχρι στιγμής, γιατί τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Τουρκία και τώρα και στην Ελλάδα, μπήκα γρήγορα στην βασική ενδεκάδα. Στη Θεσσαλονίκη, δεν ήξερα καν καλά-καλά τα ονόματα των παιδιών, αλλά έπαιξα αμέσως. Ο κόουτς Σίλχαβι μου τηλεφώνησε, με ρώτησε πως είμαι και με κάλεσε ξανά στην εθνική».

Για την αντιπαλότητα του Άρη με τον ΠΑΟΚ:

«Πέρσι στο πρωτάθλημα, ο Άρης τερμάτισε δεύτερος στην κανονική διάρκεια και τρίτος στα play offs, που ήταν μια μεγάλη επιτυχία για την ομάδα. Θέλουμε να «χτίσουμε» πάνω σε αυτό. Έπειτα από μία όχι και τόσο πετυχημένη αρχή στη σεζόν, κάναμε δύο νίκες στη σειρά κι ανεβήκαμε στη βαθμολογία. Δυστυχώς το περασμένο Σάββατο φέραμε ισοπαλία με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όσο για την αντιπαλότητα στη Θεσσαλονίκη, είναι μεγάλη, ιδιαίτερα μεταξύ των οπαδών. Δεν έχω ζήσει ακόμη την ατμόσφαιρα σε ντέρμπι Θεσσαλονίκης, γιατί δεν παίξαμε ακόμη με τον ΠΑΟΚ. Θα τους αντιμετωπίσουμε στα τέλη Νοεμβρίου. Ανυπομονώ γι’ αυτό».

Για το αν είναι σε επαφή με τον συμπατριώτη του, Τόμας Βατσλίκ, που παίζει στον Ολυμπιακό:

«Έχουμε επαφές, μιλάμε, ανταλλάσουμε μηνύματα. Όταν παίξαμε στην Αθήνα, με επισκέφθηκε στο ξενοδοχείο. Ήταν εκείνος και ο Τόμας Πέκχαρτ (σ.σ. έχει παίξει στην ΑΕΚ), που μου πρότειναν να πάρω μεταγραφή στην Ελλάδα».

Για την προσαρμογή του στην Ελλάδα:

«Μπήκα ήδη σε σπίτι και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Η οικογένεια είναι στην Πράγα, αλλά μετά την εθνική θα επιστρέψουμε μαζί στη Θεσσαλονίκη».

Για τη σύγκριση των πρωταθλημάτων που έχει αγωνιστεί:

«Στην Τσεχία και το Βέλγιο, οι Λίγκες είναι πιο σκληρές και δυνατές, στην Τουρκία παίζουν πιο τεχνικό ποδόσφαιρο. Μου προκάλεσε έκπληξη πόσοι Βραζιλιάνοι και Ισπανοί είναι στην Ελλάδα. Η Super League έχει πολλή ποιότητα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button