Μπάσκετ

Μπουτοβίνος: «Παίκτες και σταφ νιώθουν τι θα πει Άρης, κρατούσαμε με… νύχια και με δόντια τον Μποχωρίδη για να μην παίξει!»

Ο Παναγιώτης Μπουτοβίνος, φυσικοθεραπευτής της ΚΑΕ Άρης, μίλησε στο Yellow Radio 92.8 και την εκπομπή “Στο λεωφορείο μπαίνω” για τους τραυματισμούς παικτών σε όλα τα αθλήματα μετά την καραντίνα, αλλά και όσα έζησε μέσα στην ομάδα τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπήστον Πάρη Τρικαλιώτη:

Για τους πρώτους τραυματισμούς στον ποδοσφαιρικό Άρη και αν προλαβαίνουν οι παίκτες να είναι έτοιμοι μέχρι την επανέναρξη των πλέι οφ (6-7 Ιουνίου):

«Όση προπόνηση κι αν κάνει κάποιος, είναι τελείως διαφορετικές οι συνθήκες ενός αγώνα. Όλες οι ομάδες έδωσαν ένα πρόγραμμα συντήρησης, όμως αυτό δεν αρκεί. Το επιτελείο που έχει η ΠΑΕ είναι πάρα πολύ καλό. Είναι όλοι καταρτισμένοι και γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν. Οι τραυματισμοί σε αυτή την περίοδο είναι κάτι που το περιμένουν και είναι φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό.
Ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να προλάβουν οι παίκτες να μπουν στους αγώνες και θα περιμένουμε να βγουν κι άλλοι τραυματισμοί. Αλλά όσο περνάει ο καιρός το επίπεδο της φυσικής κατάστασης θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα βοηθήσει όλους τους παίκτες. Ακόμα και το καλοκαίρι οι παίκτες δεν μένουν δύο μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα. Στο μπάσκετ κάνουν μεταβατικές προπονήσεις, αλλά είχαν κάνει και ειδική προετοιμασία για αυτό».

Για τη φετινή σεζόν στον μπασκετικό Άρη:

«Από το καλοκαίρι υπήρχαν δυσκολίες, όμως όσοι είμαστε στην ομάδα νιώθουμε τι σημαίνει Άρης και δίνουμε ότι μπορούμε. Τα πράγματα ήταν δύσκολα σε πολλούς τομείς, όμως με καλή καρδιά και θετική διάθεση τα αφήναμε όσο μπορούσαμε πίσω και συνεχίζαμε για το καλό της ομάδας. Όλοι οι παίκτες και το σταφ είχαν ως απόλυτο στόχο το καλό της ομάδας αφήνοντας στην άκρη εγωισμούς το προσωπικό συμφέρον».

Για το αν αρκεί η καλή καρδιά και η θετική διάθεση:

«Μπορεί να έχεις πολλά χρήματα και πολύ καλή οργάνωση, αλλά το προσωπικό το οποίο αποτελεί έναν οργανισμό, μπορεί να μην είναι ικανό να μπορεί να συνθέσει μια ομάδα. Γιατί η ομάδα, το σύνολο είναι αυτό που κερδίζει. Άνθρωποι όπως ο Γιάννης Νικητάκης, ο Παναγιώτης Ζάλογγος, ο Καμπερίδης που έχουν ζήσει πάρα πολλά με τον Άρη».

Για τον Καμπερίδη και τους παίκτες:

«Ο Σάββας Καμπερίδης ήρθε σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και έβαλε τον εαυτό του μπροστά. Για αυτούς είμαι και εγώ εκεί, για εκείνους που νιώθουν και καταλαβαίνουν τι θα πει Άρης. Ότι δυσκολία και να υπάρχει, είναι εκεί σαν να μη συμβαίνει κάτι. Και οι παίκτες έβαλαν πλάτη, κυρίως οι Έλληνες. Τα παιδιά ήταν κάτω από πίεση, όχι μόνο αθλητική, και για αυτό τους αξίζει μια μεγάλη αναγνώριση».

Για τον Μποχωρίδη και τον τραυματισμό που είχε στον αριστερό του καρπό:

«Είχε ένα κάταγμα στο σκαφοειδές, μετά το πετυχημένο χειρουργείο από τον γιατρό της ομάδας μας, κ. Κουκουλιά, κάναμε μια πολύ επιταχυνόμενη αποκατάσταση γιατί αυτό κανονικά χρειάζεται ένα διάστημα 2-2,5 μήνες. Σε έξι εβδομάδες καταφέραμε να επιστρέψει και να βγει πρώτος σκόρερ στο παιχνίδι με το Περιστέρι. Ήταν 100% έτοιμος.
Ο Λευτέρης όσον αφορά τους τραυματισμούς χρειάζεται… φρένο! Βάζει στην άκρη τα πάντα, ακόμα και τη δική του υγεία για να μπει να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα δίνοντας το 100%. Αυτό με τον καρπό είναι ένα γεγονός μόνο! Μπορώ να δώσω άλλα… εκατό παραδείγματα που τον κρατούσαμε με νύχια και με δόντια για να μην παίξει γιατί δεν έπρεπε λόγω τραυματισμού».

Για τους υπόλοιπους τραυματισμούς που είχε ο Άρης τη φετινή σεζόν:

«Ο Μόρις τραυματίστηκε την ίδια περίοδο στον αχίλλειο και έμεινε εκτός για δύο εβδομάδες και πήρε τον χρόνο που χρειάστηκε για να επιστρέψει. Είχαμε και τον τραυματισμό του Σλαφτσάκη στον καρπό, αλλά και αυτός δεν… καταλαβαίνει και πολλά πολλά!».

Για τον πιο… πλακατζή μέσα στην ομάδα:

«Ένας είναι αυτός: Γιάννης Νικητάκης! Ο άνθρωπος… δεν υπάρχει, δεν αντέχει αν δεν πειράξει οποιονδήποτε μέσα στην ομάδα. Ο Γιάννης μπορεί να γράψει… 45 βιβλία με όσα έχει ζήσει και όσα έχει κάνει στην ομάδα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button