Ποδόσφαιρο

Μποροβήλος: «Πρωτεύον να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα – Ο τελικός Κυπέλλου θα μπορούσε να γίνει μετά την ολοκλήρωση

Ο Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος του Αστέρα, μίλησε στο YellowRadio 92.8 και στην εκπομπή «Μπακότερμα» με τις Πόπη Αστεριάδου και Λία Μπαμπαλέκου.

Πότε ξεκινάει το πρωτάθλημα:

Πρώτα ο Θεός και επιτρέποντος της κυβερνήσεως και των αρμοδίων επί του θέματος του κορωνοϊού εκτιμούμε ότι 6-7 Ιουνίου που αποφασίσαμε ότι θα ξεκινήσουμε, θα είναι και η πραγματική ημερομηνία που θα ξανά αρχίσει το πρωτάθλημα στην διαδικασία των πλέι οφ και των πλέι άουτ.

Για το γεγονός ότι θα δούμε διαφορετικά πράγματα:

Είναι διαφορετικά τα πράγματα δεν μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που ξέραμε μέχρι πριν 3 μήνες, αλλά μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που θα πρέπει να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην έχουμε προβλήματα διάδοσης του κορωνοϊού.

Από εκεί και πέρα κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει ένα ιατρικό αυστηρό πρωτόκολλο και τις κατάλληλες εξετάσεις έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού, είτε στους αγώνες που θα ακολουθήσουν είτε στις προπονήσεις. Ευελπιστούμε πως αν τα πράγματα πάνε καλά να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά έτσι όπως είπαμε στο συμβούλιο κι έτσι όπως διαφαίνεται, εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, θα ολοκληρώσουμε περίπου στο 20ημερο του Ιουλίου.

Αν ήταν εύκολη η απόφαση;

Οι ομάδες συμφώνησαν. Τώρα όμως σε ένα συμβούλιο θα ακουστούν διάφορες προτάσεις ή και επιφυλάξεις, που είχαν να κάνουν κυρίως με το γεγονός αν προκύψει κάποιο κρούσμα. Δεν πρέπει όμως να είμαστε αρνητικοί, αλλά να είμαστε αισιόδοξοι πως από την στιγμή που λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα δεν θα συμβεί κάτι. Αν υποχρεωθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο κρούσμα εκεί θα πάμε στην λογική των μέτρων που έχουν ήδη εξαγγελθεί.

Στην δική μας περίπτωση θα απομονωθεί το άτομο και θα γίνει μια πενθήμερη παρακολούθησει στους υπολοίπους.

Για την πρόταση του ΟΦΗ να γίνονται αγώνες με λιγότερους θεατές:

Ο ΟΦΗ έκανε μια πρόταση, καλοπροαίρετη πάντα, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει πραγματικότητα. Αν ήταν εύκολο θα το είχε κάνει ήδη η Γερμανία, οι χώρες που είναι προηγμένες και έχουν αφενός έχουν εξαιρετικά γήπεδο και αφετέρου ο λαός τους είναι αυστηρά πειθαρχημένος. Εδώ στην Ελλάδα τα γήπεδα δεν είναι τα καταλληλότερα, ο λαός μας δεν είναι και τόσο πειθαρχημένος.

Σκοπός και στόχος μας είναι να μην δημιουργήσουμε θέματα στο κομμάτι του κορωνοϊού δεν θέλουμε να μπλέξουμε με τέτοιες διαδικασίες. Το πρωτεύον είναι να τελειώσει ομαλά το πρωτάθλημα και να δούμε πως θα ξεκινήσουμε την νέα χρονιά.

Αν μελετάνε τρόπους ενίσχυσης:

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα ανεξάρτητα από το πως θα προχωρήσουμε είτε με κεντρική διαχείριση είτε μεμονωμένα, είναι μια ελεύθερη αγορά που το οποιοδήποτε κανάλι όταν μπει σε διαπραγμάτευση για να αγοράσει τηλεοπτικά δικαιώματα, θα λάβει υπόψιν του τι κέρδος θα έχει και τι δυνατότητες θα έχει να αγοράσει αυτό το προϊόν. Δεν μπαίνει σε λογική επιδότησης. Σε λογική επιδότησης μπαίνει το κράτος, το οποίο μπορεί να δεχθεί μια μείωση φορολογία ή κάποια δάνεια ενδεχομένως ή οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση. Είπαμε να κοιτάξουμε από την πλευρά της κοινωνίας ότι μπορεί να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, σε τι βαθμό και με ποιόν τρόπο θα το δούμε αλλά το πρωτεύον είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα.

Για το Κύπελλο

Αν ξεκινήσουμε 6-7 του μηνός τα πλέι άουτ θα είναι κάθε Κυριακή, τα δε πλέι οφ θα είναι 7 Κυριακές που θα είναι τα πλέι άουτ συν τρεις εμβόλιμες. Έχει μείνει ένας ημιτελικός και ο τελικός οπότε θέλουμε δυο ημερομηνίες. Εκτιμώ ότι ο ημιτελικός μπορεί να προγραμματιστεί κάπου ενδιάμεσα και ο τελικός να γίνει αμέσως μετά την λήξη του πρωταθλήματος.

Για την απόφαση της FIFA να μην λάβει υπόψιν την ελληνική νομοθεσία μην συμβατή απόφαση σε σχέση με την ελληνικά

Κάθε ομάδα πρέπει να προασπίσει τα συμφέροντα της. Εκτιμώ ότι και ο Άρης στην προκειμένη περίπτωση έχει ένα εξαιρετικό νομικό επιτελείο, ξέρει πως θα προασπίσει τα συμφέροντα του . Εύχομαι και ελπίζω ότι θα τελειώσει αυτό το πρόβλημα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button