Ποδόσφαιρο

Μπανιώρας: «Ο εισαγγελέας έπρεπε να σταματήσει την συνάντηση της ντροπής των τεσσάρων»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μιχάλης Μπανιώρας.

Ο Μιχάλης Μπανιώρας σχολίασε διεξοδικά την σημερινή συνάντηση μεταξύ των τεσσάρων, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους είναι η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής πολιτείας και τόνισε τι θα πρέπει να κάνει ο Άρης που είναι ο άμεσα θιγόμενος προκειμένου να ορθοποδήσει και να ισχυροποιηθεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Ξεκίνησαν τα στοιχήματα για την σημερινή συνάντηση..

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου και της ελληνικής πολιτείας. Μιλώ σαν έφορος όλων των τμημάτων του Άρη για τριάντα χρόνια πλην κολύμβησης και βαρέων αθλημάτων, μιλώ σαν FIFA Manager. Αν ήμουν ενεργός σήμερα, αυτή η συγκέντρωση δεν θα γινόταν..

Γιατί;

Καταρχήν έπρεπε να γίνει άμεση καταγγελία στον κύριο Αυγενάκη. Με ποιο δικαίωμα και με ποιους κανονισμούς και που βασίζεται και σε ποιον νόμο του κράτους συγκεντρώνει τέσσερις από τους δεκατέσσερις; Αυτό λέγεται κατάχρηση εξουσίας, λέγεται εξευτελισμός και εμπορική, αθλητική, ηθική και κοινωνική μείωση των υπολοίπων. Δεν μπορούν αυτοί οι «4» να μιλήσουν και να αποφασίσουν για όλους τους άλλους. Η FIFA εκπροσωπεί όλες τις ομοσπονδίες, άλλη μαφία..

Εμείς θα πούμε μασονία..

Πριν αρχίσει το ματς όλοι φώναζαν «mafia». Ποιο είναι το δικαίωμα της FIFA τέτοιο συμβούλιο τεσσάρων; Γιατί; Έχουν πολλά λεφτά; Έχουν πολλούς φιλάθλους; Έχουν πολλούς βαθμούς; Και έλεγαν πρέπει να πάει και ο Άρης, πολύ καλά έκαναν και δεν τον κάλεσαν τον Άρη γιατί έπρεπε να πάνε όλες οι ομάδες και οι δεκατέσσερις. Θέλω τώρα να δω τον κύριο Κούγια που «παίζονται» τεράστια συμφέρονται για αυτόν, την μαγκιά του Αχιλλέα Μπέου που είναι διερμηνέας αλλά τώρα «κρύφτηκε» επειδή αυτοί οι τέσσερις έχουν λεφτά. Ούτε φιλάθλους έχουν, ειδικά τους περισσότερους όπως λέγεται, ούτε τα περισσότερα εισιτήρια. Αν παίζαμε πρωτάθλημα εμείς και αυτοί οι τέσσερις, ο Άρης θα ήταν δεύτερος.

Άρα εσείς λέτε πως είναι διάτριτη από την γέννηση της η σύσταση αυτής της «παρέας»..

Θα έλεγα ότι ο εισαγγελέας θα έπρεπε να επέμβει στις 15:00 και να τους διακόψει. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα, όλα αυτά γίνονται για το οικονομικό τους ώφελος άρα την παραποίηση του ελληνικού αθλητισμού και ποδοσφαίρου, γιατί αυτοί τώρα θα μιλήσουν για το ποιος θα βγει πρώτος, και θα πάρει τα λεφτά, ποιος θα βγει champions league και θα πάρει αυτά τα λεφτά κτλ.

Μπορεί δηλαδή να γίνονται και άλλου είδους συζητήσεις..

Αυτό είναι σίγουρο 100%, δεν υπάρχει περίπτωση. Τι νομίζετε θα μαλώσουν επειδή έπεσε μια κροτίδα; Ο κ. Αυγενάκης που είναι ένα τίποτα, ο Παπαγεωργόπουλος και ο Ορφανός που ήταν Υφυπουργοί Αθλητισμού ήταν ογκόλιθοι μπροστά του. Αυτό που κάνει σήμερα είναι η ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πως εξηγείται όμως αυτό;

Θα σας εξηγήσω αμέσως. Ποιο είναι το νομικό έρισμα υπό το οποίο σήμερα ο Αυγενάκης κάνει αυτή την συνάντηση που είναι εις βάρος όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Νομικά δεν έχει καμία υπόσταση..

Καταστρατηγεί το ελληνικό σύνταγμα κάνοντας διάκριση που θα βλάψει και εμπορικά και αθλητικά και ηθικά τους πάντες. Και εννοώ εμπορικά γιατί σε αυτούς τους τέσσερις θα στραφούν τα κανάλια και οι διαφιμιζόμενοι, αυτοί θα δελεάζουν τους ποδοσφαιριστές και οι υπόλοιποι τι; Είμαστε ένα τίποτα; Που ο Άρης έρχεται μέσα από μια «βαριά αρρώστια» και προσπαθεί να σταθεί όρθιος, όπως και άλλες ομάδες βέβαια απλώς εγώ μιλώ και σαν Αρειανός. Ο εισαγγελέας έπρεπε να ματαιώσει αυτή την συγκέντρωση, δεν το έκανε όμως. Τι είναι αυτοί οι άνθρωποι που συγκέντρωσε λοιπόν; Είπε «θακάνουμε Grexit μόνοι μας». Ας κάνει Grexit αυτούς τους τέσσερις, να παίξουμε εμείς με τον Ατρμόμητο να δούμε ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Εμείς δεν θέλουμε να φύγουμε, ούτε να χάσουμε την Ευρώπη και τα λίγα οικονομικά ωφέλη στα οποία βασιζόμαστε σαν Άρης.

Με την έννοια ότι δεν είναι ο Άρης το πρόβλημα, αυτοί οι «4» σύλλογοι είναι η ουσία του προβλήματος..

Ας κάνουν αυτοί λοιπόν Grexit, ας τιμωρηθούν για δύο χρόνια όπως έγινε στην Αγγλία με την Θάτσερ και να παίζουμε οι υπόλοιποι. Τι να κάνουμε δηλαδή; Είναι δυνατόν να τους ανεχόμαστε;

Ποια κυβέρνηση όμως θα πάρει αυτή την απόφαση;

Θα μπορούσαν να υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν το ηθικό σθένος, στο κάτω κάτω η πρόοδος της Ελλάδος δεν είναι το ποδόσφαιρο, ούτε το ποδόσφαιρο είναι το παν. Και στην τελική, θα γίνουν ήρωες αυτοί που θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις για αυτή την αλητεία που συμβαίνει. Έχει καταστρατηγηθεί με αυτή την συνάντηση όλος ο ποινικός κώδικας. Παίρνουν τέσσερις, φέρνουν την FIFA, την UEFA, ειδήμονες κτλ και πρώτος και καλύτερος ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αν εγώ ήμουν 20 χρόνια νεώτερος και ήμουν ο Καρυπίδης, δεν θα γινόταν αυτή η συνάντηση.

Τι θα κάνατε δηλαδή;

Θα πήγαινα εκεί με τον εισαγγελέα και θα την διέλυα, δεν υπήρχε περίπτωση. Η παρανομία «αγγίζει» το ταβάνι. Το είπε και ο Βαλεργάκης, είμαστε υπό κατοχή. Δεν είναι δημοκρατία αυτό που συμβαίνει και μάλιστα σε ένα θέμα όπως το ποδόσφαιρο, φανταστείτε τι θα συμβεί σε άλλα ζητήματα.

Πάμε όμως στην ουσία..

Ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις που θα καθορίσουν την αγάπη εκατομμυρίων ανθρώπων για την μπάλα; Αυτόν τον πόθο που έχουν κάθε Κυριακή στο γήπεδο. Τι είναι αυτοί οι τέσσερις και έρχεται η FIFA να μας βάλει σε τάξη; Τι ανοησίες είναι αυτές; Γιατί δηλαδή η Λαμία που έχει μια καλή ομάδα, με αξιώσεις και επιδιώκει να πάρει και το Κύπελλο φέτος να χάσει διότι εσείς θα αποσυρθείτε από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θα την γυρίσετε στα τοπικά πρωταθλήματα. Αφήνω τον Άρη στην άκρη γιατί ο Άρης είναι φυσικά ο πρώτος θιγόμενος, τον Άρη κυνηγούν, αυτός είναι ο στόχος. Αυτοί μαλώνουν γιατί θέλουν την «πίτα» της FIFA και το Champions League.

Ο Άρης είναι ο πρώτος θιγόμενος και «χαλάει» τα σχέδια τους;

Απολύτως, που έρχεται από μια καταστοφή διαρκείας που εμείς την «πληρώσαμε». Πλήρωσε το χρέος και τις ατασταλείες του αλλά όχι και έτσι.

Ας δούμε και τα χρέη και των υπολοίπων όπως έγινε τώρα με τον Άρη..

Σε όλα αυτά λοιπόν που είναι ο κύριος Αυγενάκης; Υπάρχουν δίαυλοι που φτάνουν πολύ «ψηλά» και τους επισημαίνεται το κακό που κάνουν. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα το μεσημέρι. Εγώ λέω ότι έπρεπε να διακοπεί, να υπάρξει επίσης διακοπή πρωταθλήματος για 15 μέρες. Όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή μαλώνει από αυτούς τους τέσσερις, να σηκωθεί να φύγει.

Ο Άρης είναι μια ομάδα που βαδίζει μόνη της ..

Απολύτως. Ο Άρης αν είχε ένα ισχυρό νομικό επιτελείο όπως π.χ ο Ολυμπιακός χθες έκανε μια ημίωρη αφιέρωση με στοιχεία και ονόματα για τους άμεσα εμπλεκόμενους στην δολοφονία του άτυχου Τόσκο. Γιατί; Επειδή είναι νομικά ισχυροί και έχουν χρήματα, εμείς δεν είμαστε ακόμη. Θα γίνουμε όμως. Για να ορανωθούμε όμως πρέπει να προχωρήσουμε, για να προσωρήσουμε όμως πρέπει να μας αφήσουν. Πείτε ποιο από τα γκολ που πέτυχε ο Άρης σε αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν ήταν γκολάρα ή που ήταν τυχερό;

Ο Άρης θα πρέπει από μόνος του να έχει σχέδιο, να οργανωθεί και να γίνει ισχυρός.

Ακόμη δεν μπορεί γιατί δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα. Μόλις γίνει και αυτό μέσα από τις νίκες και την πρόοδο και την Ευρώπη..

Συμφωνείτε με την άποψη ότι όλη η οικογένεια του Άρη (δημοσιογράφοι, παράγοντες, οπαδοί κτλ) να πάρουν κάποιες σημαντικές αποφάσεις;

Εγώ πιστεύω πως απόλυτα, άμεσα και με ισχυρά νομικά επιχειρήματα να γίνουν παρεμβάσεις στην FIFA και στην UEFA. Είναι ιδιοκτήτες των ομάδων αυτοί; Εμείς ποιοι είμαστε; Ανήκουμε στην ίδια συνομοσπονδία; Ανήκουμε στην ίδια οικογένεια του ποδοσφαίρου; Να ξεκινήσει η έρευνα και έτσι μόνο θα «πονέσουν».

Η Αικατερίνη Σακκελαροπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Είναι από οικογένεια του Άρη..

Αυτό είναι κάτι ευχάριστο, δείχνει ότι ο Άρης έχει διείσδυση σε όλο τον αστικό ιστό, αλλά είναι μόνο ηθικό το κέρδος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button