ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Μουντιάλ 2022: Μόλις μία εβδομάδα προετοιμασίας για τους παίκτες

Οι συλλογικές υποχρεώσεις των διεθνών ολοκληρώνονται επτά μέρες πριν από την έναρξη του Μουντιάλ!

Ασταμάτητη αναμένεται να είναι η αγωνιστική δράση για τους ποδοσφαιριστές που θα συμμετέχουν στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού ο χρόνος ξεκούρασής τους ενόψει της διοργάνωσης, θα περιοριστεί σε μόλις επτά μέρες.

Έγγραφα της UEFA που έφερε στην επιφάνεια η «Equipe», αποκαλύπτουν το επιβαρυμένο καλεντάρι που έχει δημιουργήσει η FIFA για το επόμενο έτος, η οποία προφανώς δεν έδωσε καμία βάση στο χρόνο προετοιμασίας των αθλητών.

Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που εξάγεται, αν αναλογιστεί κανείς πως οι συλλογικές τους υποχρεώσεις ολοκληρώνονται στις 14 Νοεμβρίου 2021, μια εβδομάδα δηλαδή νωρίτερα από την τελετή έναρξης του Μουντιάλ (21 Νοεμβρίου).

Το μπαλάκι πλέον πέφτει στις ομοσπονδίες των χωρών, για να καταφέρουν να βρουν μια λύση, προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια συμφόρηση για τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον κινδυνεύουν να συμμετέχουν σε Μουντιάλ με μόλις μερικές μέρες προετοιμασίας με την εθνική τους ομάδα.

Την αρχή πάντως έκανε ήδη η Γαλλία, με τις διοργανώτριες αρχές των εγχώριων πρωταθλημάτων να κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκειμένου να αναδιαμορφώσουν το καλεντάρι τους και να δώσουν χρόνο και ανάσες στους παίκτες ενόψει του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button