Ποδόσφαιρο

Μοίρασε πόνο! Ο Μαντσίνι “σκότωσε” τον ΠΑΟΚ (0-1)

Ο Άρης πήρε μεγάλη νίκη “γονατίζοντας” τον “Δικέφαλο” με 0-1, με τους οπαδούς του να προχωρούν σε απίστευτα επεισόδια. Απόφαση… παρωδία η επανέναρξη του ντέρμπι

Σπουδαίο “διπλό” για τον Άρη! Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, νικώντας με 0-1. Σκόρερ ήταν ο Μαντσίνι στο πρώτο ημίχρονο, κατά την διάρκεια του οποίου οι “κίτρινοι” έχασαν αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος οι οπαδοί του ΠΑΟΚ… δεν άντεχαν να βλέπουν την ήττα της ομάδας τους, προχώρησαν σε απίστευτα επεισόδια και το ματς διεκόπη! Παρ’ όλα αυτά, οι διαιτητές έκαναν τα πάντα για να συνεχιστεί το ντέρμπι. Ετσι, οι παίκτες επανήλθαν στο γήπεδο, το παιχνίδι άρχισε ξανά αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ωστόσο, πρόκειται για απόφαση… σκάνδαλο προκειμένου να “γλιτώσει” ο ΠΑΟΚ την τιμωρία με βαριές ποινές.

“Προειδοποίησε” για το προβάδισμα ο Άρης, ο Κουέστα “κράτησε” το μηδέν

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα “ήρθε” από τον Άρη. Στο 5′ ο Μαντσίνι έπιασε καλό σουτ και ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Ακολούθησε αδύναμο σουτ του Κούρτιτς που δεν ανησύχησε τον Κουέστα, ο οποίος αργότερα μπλόκαρε σουτ του Σφιντέρσκι. Στο 16′ ο Σάσα προσπάθησε να απειλήσει, αλλά το σουτ του δεν ήταν δυνατό ενώ στο 17′ ο Καμαρά έχασε τεράστια ευκαιρία. Πήρε πάσα από τον Σάσα ο οποίος νωρίτερα είχε κλέψει την μπάλα, βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, όμως το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό και έφυγε ελάχιστα άουτ από την εστία του Πασχαλάκη. 

Στο 18′ ο διαιτητής, Μάντεν είδε φάουλ του Μπράμπετς στον Σφιντέρσκι (μια απόφαση που “έφερε” διαμαρτυρίες), ο Κούρτιτς εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κουέστα να διώχνει δύσκολα την μπάλα που κατέληξε στο δοκάρι. Στο 30′ ο Άρης έχασε ακόμη μια σημαντική ευκαιρία. Ο Εντιαγέ, αφότου ντρίπλαρε μέσα στην περιοχή, σούταρε δυνατά με το δεξί αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα γκολπόστ του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. 

“Έσωσε” το γκολ ο Πασχαλάκης αλλά “χτύπησε” ο Μαντσίνι για το 0-1

Στο 37′ ο Πασχαλάκης έσωσε τον ΠΑΟΚ από το 0-1. Ο Καμαρά έβγαλε ωραία σέντρα προς τον Γκαρσία που βρέθηκε στην “καρδιά” της άμυνας του ΠΑΟΚ, πήρε την κεφαλιά και ο πορτιέρο του “Δικέφαλο” έδιωξε σε κόρνερ, με τους “κίτρινους” να χάνουν τεράστια ευκαιρία. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 41′ ο Άρης προηγήθηκε στο ντέρμπι! Ο Εντιαγέ πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, έτρεξε με την μπάλα περνώντας τους αντιπάλους του, βρήκε πολύ ωραία στα αριστερά τον Μαντσίνι ο οποίος πλάσαρε ιδανικά και διαμόρφωσε το 0-1 υπέρ του Άρη. Στο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με τους “κίτρινους” να είναι αισθητά ανώτεροι του ΠΑΟΚ, τον οποίο “απείλησαν” πολλές φορές.

Εκαναν “ντου”, κακώς δεν διέκοψαν οριστικά το ντέρμπι

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις από τα δεξιά της άμυνας του Άρη, κερδίζοντας δύο κόρνερ από εκείνη την πλευρά. Στο 51′ Ζίβκοβιτς έκανε την σέντρα και η μπάλα βρήκε το πάνω μέρος του δοκαριού. Στο 57′ ο Γκάνεα έκλεψε, βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Καμαρά που βρέθηκε μέσα στην περιοχή, όμως έφυγε ψηλά άουτ το σουτ που επιχείρησε, με τον Άρη να έχει, έτσι, την πρώτη του καλή στιγμή στην επανάληψη. Οι “ασπρόμαυροι” συνέχιζαν τις επιθέσεις από τα αριστερά, ο Κούρτιτς σέντραρε και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Ο Άρης δυσκολευόταν στο να κρατήσει την μπάλα και στο παιχνίδι πέρασε ο Γκάμα προκειμένου να δώσει λύσεις. Στο 66′ ο Μαντσίνι αντιμετώπιζε ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και ο Πορτογάλος πήρε την θέση του σκόρερ της ομάδας του Μάντζιου. Στο 67′ ο Κούρτιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας των “κιτρίνων”, πήρε την κεφαλιά και ο Κουέστα έκανε σπουδαία επέμβαση, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ. Στο 74′ ο Ματίγια αντικατέστησε τον Εντιαγέ και ο Μάνος πήρε την θέση του Καμαρά. Ο ΠΑΟΚ πίεζε μιας και ο Άρης εξακολουθούσε να μην κρατάει την μπάλα μετά τις αλλαγές που είχαν γίνει.

Και κάποια στιγμή, άρχισαν να μπαίνουν στην εξίσωση οι οπαδοί, μη μπορώντας να βλέπουν το 0-1… Στο τελευταίο δεκάλεπτο έπεφταν αντικείμενα (ένα από αυτά έπεσε το κεφάλι του Σούντγκρεν) στους ποδοσφαιριστές των “κιτρίνων” και ο Μάντεν έδειχνε ανοχή σε όλα αυτά. Προς το φινάλε του αγώνα, έγινε… ντου των οπαδών του ΠΑΟΚ, που πετούσαν τα… πάντα προς τους Αστυνομικούς, έχοντας μπει στον αγωνιστικό χώρο! Ο αγώνας διεκόπη και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, αλλά έπειτα από απόφαση των διαιτητών το ματς -κακώς- άρχισε ξανά, με τον Άρη να παραμένει το “αφεντικό” του ντέρμπι και να παίρνει την εκτός έδρας νίκη (τελικό 0-1)!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (82’ Λύρατζης), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (61’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς, Μουργκ (46’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (61’ Άκπομ)

AΡΗΣ (Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Εντιαγέ (74’ Ματίγια), Τζέγκο, Σάσα, Καμαρά (74’ Μάνος), Γκαρσία, Μαντσίνι (66′ Γκάμα)

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button