Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Xάιντουκ Χιμπέρνιαν, Τρνάβα,

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Κροατίας, η Χάιντουκ Σπλιτ είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους του Άρη για τον β’ προκριματικό του Εuropa Conference. Η Χάιντουκ ιδρύθηκε το 1911, όταν ένα γκρουπ φοιτητών από την τοπική πόλη, είδαν στην Πράγα ένα ντέρμπι της Σπάρτα και της Σλάβια και πήρε την ιδέα για την ίδρυση μιας ομάδας στην πόλη τους.

Με περισσότερα από 100 χρόνια ιστορίας, η Χάιντουκ έχει 18 πρωταθλήματα (Κροατίας και Γιουγκοσλαβίας μαζί) μαζί με 20 ακόμη εγχώριους τίτλους και παρουσίες σε προημιτελικούς και ημιτελικούς Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η Χάιντουκ κατέληξε τέταρτη στο περσινό πρωτάθλημα της Κροατίας με 60 βαθμούς, έναν πίσω από την Ριέκα. Εκεί παίζει και ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ενώ η αξία του ρόστερ της ομάδας υπολογίζεται στα 31,4 εκατομμύρια ευρώ.

Μία από τις ομάδες της δεύτερης τάξης στην Σκωτία είναι η Χιμπέρνιαν. Στην σκιά των Σέλτικ και Ρέιντζερς έχει τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα Σκωτίας και άλλα τόσα league cup.

Πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος, ενώ έχασε τον τελικό του κυπέλλου από την Σεντ Τζόνστον. Η Χιμπέρνιαν έχει 4 παίκτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και τον ίδιο προπονητή από το 2019. Η αξία του του ρόστερ της ομάδας βρίσκεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Έναν ακόμη παλιό γνώριμο, τον Κυριάκο Σαββίδη θα βρει μπροστά του ο Άρης εάν κληρωθεί με την Σπάρτακ Τρναβα. Η ομάδα της Σλοβακίας που έχει «στεγάσει» αρκετούς Έλληνες παίκτες κατέληξε πέρυσι τρίτη στο πρωτάθλημα της χώρας της, παίρνοντας το εισιτήριο για το φετινό Conference.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ξεκινήσει και πάλι να διακρίνεται στην χώρα της παίρνοντας ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, ενώ συνολικά μετράει 17 τίτλους σε Σλοβακία και Τσεχοσλοβακία.

Στην Ευρώπη στο παρελθόν έχει φτάσει μία φορά στους ημιτελικούς και δύο στους «8» του κυπέλλου πρωταθλητριών. Στο σήμερα έχει προπονητή τον 39χρονο Γκασπάρικ, ενώ το ρόστερ της πέρα από τους Σλοβάκους έχει κάποιους Νιγηριανούς (3), Βραζιλιάνους (2) και Έλληνες (2) με την αξία του να είναι στα 5,4 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button