Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Kαραμπάγκ, Σάντα Κλάρα, Βοϊβοντίνα

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Η… ξεριζωμένη Καραμπάγκ είναι μία από τις πιθανές αντιπάλους του Άρη για το Europa Conference League. Με έτος ίδρυσης το 1987 η Καραμπάγκ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν.

Το ιδιαίτερο που έχει η συγκεκριμένη ομάδα είναι ότι δεν παίζει στην έδρα της από το 1993, λόγω του πρώτου πολέμου του Ναγκόρνο-Καραμπάγκ και εδρεύει στο Μπακού.

Από το 2013 έως το 2020 πήρε επτά σερί πρωταθλήματα, ενώ πέρυσι το έχασε από την Νέφτσι Μπακού με δύο πόντους διαφορά. Στο παρελθόν έχει βρεθεί μία φορά σε ομίλους Champions League και έξι φορές σε ομίλους του Europa.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αζέρος Κουρμπάνοφ από το 2017 έως σήμερα ενώ το ρόστερ της ομάδας έχει αξία 10,9 εκατομμύρια ευρώ στο transfermarkt.

Από τις λιγότερο δυνατές «ισχυρές» ομάδες του β’ προκριματικού είναι η Πορτογαλική Σάντα Κλάρα. Έχει μία μόλις τέσσερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Ιντερτότο την σεζόν 2002-03 όταν πέρασε την Σίρακ (Αρμενία) αλλά δέχθηκε 9 γκολ σε δύο ματς από την Τέπλιτσε και αποκλείστηκε.

Πέρυσι κατέληξε 6η στην Πορτογαλία συγκεντρώνοντας 43 βαθμούς και βγήκε στην Ευρώπη μόλις τρία χρόνια μετά την επάνοδο της στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Όπως οι περισσότερες Πορτογαλικές ομάδες η Σάντα Κλάρα έχει αρκετούς Βραζιλιάνους -ιδίως μεσοεπιθετικά- με το ρόστερ της να αξίζει 19,7 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Τέλος μία ακόμη Σέρβικη ομάδα βρίσκεται στον δρόμο του Άρη. Πρόκειται για την Βοϊβοντίνα η οποία κατέληξε τέταρτη στο πρωτάθλημα της, αλλά η κατάκτηση του κυπέλλου από τον Ερυθρό Αστέρα της εξασφάλισε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πρόκειται για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας έχοντας στο παρελθόν μία συμμετοχή στους «8» του Champions League, έναν τελικό Ιntertoto αλλά και ένα κύπελλο… κεντρικής Ευρώπης.

Μόλις ένας παίκτης της ομάδας δεν είναι Σέρβος, ενώ το ρόστερ της Βοϊβοντίνα αξίζει 16 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button