Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Aστάνα, Μάριμπορ, ΑΕΛ

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Με χρόνο ζωής περίπου 12 χρόνια η Αστάνα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδας στην ιστορία του Καζακστάν, και πιθανή αντίπαλος του Άρη. Ιδρύθηκε το 2009 όταν συγχωνεύτηκαν οι Αλτάμι Μέγκασπορτ και Άλμα, με τους σιδηροδρόμους του Καζακστάν να μπαίνουν χορηγοί και το κλαμπ να αλλάζει ριζικά.

Την πρώτη σεζόν της η Λοκομοτίβ Αστάνα (όπως ονομάστηκε) πήρε την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ από το 2014 μέχρι το 2019 κατέκτησε σερί πρωταθλήματα καταφέρνοντας να φτάσει έως και τους ομίλους του Champions League την σεζόν 2015/16.

Πέρυσι κατέληξε πίσω από Καϊράτ και Τομπόλ, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη η νέα σεζόν στο πρωτάθλημα Καζακστάν. Η Αστάνα αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος του 2021 με 34 βαθμούς λίγο μετά το τέλος του πρώτου γύρου.

Γενικότερα η Αστάνα προσπαθεί να προσελκύει τους κορυφαίους Καζάκους παίκτες, με το ρόστερ της αυτήν την στιγμή να αξίζει 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Aπέναντι στον Άρη ενδέχεται να βρεθεί και η Μάριμπορ, μία από τις δυνατότερες Σλοβένικες ομάδες. Η μεγάλη αντίπαλος της Ολύμπια Λιουμπλιάνας βρίσκεται σε «rebuild». Επί 13 χρόνια οι Ζάχοβιτς (τεχν. διευθυντής) και Μίλανιτς (προπονητής) οδηγούσαν την ομάδα σε επιτυχίες.

Εδώ και 1,5 σεζόν οι δυο τους έχουν αποχωρήσει, με την Μάριμπορ να μην μπορεί να βρει ισορροπία. Φέτος έχασε το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική, γνωρίζοντας την ήττα με 1-3 από την Μούρα, ενώ η ισοπαλία αρκούσε για να φέρει τον τίτλο.

Το ρόστερ της αποτελείται από παίκτες είτε από την Σλοβενία είτε από τις γύρω χώρες, ενώ υπάρχουν και οι Βραζιλιάνοι, Ταβάρες και Φελίπε Σάντος. Η αξία του ρόστερ της Μάριμπορ υπολογίζεται στα 11,8 εκατομμύρια ευρώ.

Την ΑΕ Λεμεσού ο Άρης την αντιμετώπισε προ δύο ετών. Τότε εκείνη ήταν αδύνατοι και οι κιτρινόμαυροι δυνατοί, αλλά πλέον ισχύει το αντίθετο.

Στην ΑΕΛ παραμένουν βασικοί παίκτες που έπαιξαν με τον Άρη όπως ο Αβραάμ και ο Βοζίνια, ενώ έχει κάνει κινήσεις βελτιώνοντας το ρόστερ της. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος κατέληξε δεύτερη στο πρωτάθλημα για έναν βαθμό κόντρα στην Ομόνοια.

Παραμένει προπονητής της ο Ντούσαν Κέρκεζ εδώ και 4 χρόνια, ενώ η αξία του ρόστερ της υπολογίζεται στα 11,2 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button