Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Φέγιενορντ, Σούντοβα, Άαρχους

Το YellowRadio.gr εγκαινιάζει μία καινούργια σειρά άρθρων, στα οποία θα ρίξει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη μέχρι την κλήρωση της 16ης Ιουνίου.

Μία από τις ομάδες που θα ήθελε να αποφύγει ο Άρης στον β’ προκριματικό είναι η Φέγιενορντ. Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ολλανδία φέτος κατέκτησε την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος και εξασφάλισε το πλεονέκτημα στα πλέι-οφ πρόκρισης για το Conference.

Κέρδισε κατά σειρά Σπάρτα Ρότερνταμ και Ουτρέχτη με 2-0 και κατάφερε να πάρει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο για μία ακόμη φορά. Πρόκειται για ομάδα με τεράστια ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις και τέσσερις κατακτήσεις, με την τελευταία εξ αυτών να είναι την σεζόν 2000-01.

Βρίσκεται στην 68η θέση της UEFA με προπονητή τον Ντικ Άντβοκατ για 3η συνεχόμενη σεζόν και χρηματιστηριακή αξία στα 104,25 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Πιο επικίνδυνη από όσο θα υποδήλωνε το όνομα της αντιπάλου θα είναι μία ενδεχόμενη κλήρωση με την Σούντοβα. Πρόκειται για ομάδα που φέτος θα γράψει την 17η Ευρωπαϊκή συμμετοχή της, ενώ έχει βρεθεί 12 φορές στο Europa League στις 14 σεζόν του θεσμού έχοντας αρκετή Ευρωπαϊκή εμπειρία.

Πρόκειται επίσης για την ομάδα που αυτήν την στιγμή είναι στην κορυφή του Λιθουανικού πρωταθλήματος (34 πόντοι σε 15 ματς). Αξίζει να σημειωθεί βέβαια ότι σε 16 συμμετοχές ποτέ δεν έφτασε στους ομίλους. Η αξία του ρόστερ της βρίσκεται στα 5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Μετά από πολλά χρόνια δείχνει να έχει επανέλθει σε ανοδική πορεία η Άαρχους. Η ομάδα από την Δανία -που έχει πίσω της αρκετή Ευρωπαϊκή ιστορία- ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια, είχε υποβιβασμούς αλλά φαίνεται να έχει ανακάμψει και κάνει καλές πορείες στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Από την άλλη στην Ευρώπη ψάχνει την πρώτη της νίκη από το 1992, με ένα γκρουπ Δανών παικτών που γνωρίζονται αρκετά καλά, προσθήκες που γίνονται κάθε χρόνο και έναν προπονητή που βρίσκεται στην Άαρχους μία τετραετία. Η αξία της Άαρχους αποτιμάται στα 19,2 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button