Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Πλζεν, Ριέκα, Αμπερντίν

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Η νέα δύναμη του Τσέχικου πρωταθλήματος, Βικτόρια Πλζεν είναι μέσα στους πιθανούς αντιπάλους του Άρη. Πρόκειται για ομάδα που ιδρύθηκε το 1911 από τον όμιλο σιδηροδρόμων της χώρας, αλλά είχε ελάχιστες διακρίσεις έως το 2010.

Έκτοτε όμως έχει κατακτήσει πέντε πρωταθλήματα Τσεχίας, ένα κύπελλο και δύο Supercups, ενώ συμμετείχε και στους ομίλους του Champions League την σεζόν 2013-14.

Πέρυσι όμως έκανε την χειρότερη σεζόν της εδώ και μία δεκαετία, κατέληξε πέμπτη και έτσι θα αγωνίζεται φέτος στο Europa Conference League. Έχει νέο προπονητή τον Μίχαλ Μπίλεκ αλλά και ένα ρόστερ που μόλις 3 παίκτες δεν είναι Τσέχοι, με την αξία της ομάδας στα 24,6 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Ξανά στον δρόμο του Άρη βρίσκεται η Ριέκα από την Κροατία. Πέρυσι ο Άρης θα αντιμετώπιζε τους Σέρβους εάν περνούσε την Κοβαλίβκα, κάτι που όμως δεν συνέβη.

Παρά το ότι έχει ρίξει το μπάτζετ της, η Ριέκα πέρυσι έφτασε έως τους ομίλους του Europa League, ενώ παρέμεινε στα υψηλά στρώματα του πρωταθλήματος της, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Η Ριέκα βασίζεται κατά κύριο λόγο σε Κροάτες και Βόσνιους παίκτες, με την αξία του ρόστερ της να υπολογίζεται στα 23,9 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Μετά την Σέλτικ και την Ρέιντζερς είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κάποιος στην Σκωτία. Παρόλα αυτά η Αμπερντίν είναι από τις αναγνωρίσιμες ομάδες και αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Άρη.

Με χρονιά ίδρυσης το 1903, η Αμπερντίν έχει να θυμάται την περίοδο του Σερ Άλεξ Φέργκιουνσον όταν κατέκτησε τίτλους όχι μόνο εγχώρια, αλλά και Ευρωπαϊκά. Στα διεθνή τουρνουά πανηγύρισε το κύπελλο κυπελλούχων αλλά και το Super Cup την σεζόν 1983-84.

Πέρυσι κατετάγη τέταρτη στην Σκωτία με 49 βαθμούς και θα συμμετέχει στο Europa Conference στο γκρουπ των ισχυρών.

Πέρα του Φινλανδού, Βίρταμεν όλοι οι παίκτες της Αμπερντίν προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ έχει και καινούργιο προπονητή, των Στέφεν Γκλας από την Σκωτία.

Η αξία του ρόστερ της αποτιμάται στα 11,5 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button