Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Παρτιζάν, Ντάνταλκ, Σλοβάτσκο

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Ο Άρης είχε φτάσει ένα βήμα πριν αντιμετωπίσει την Παρτιζάν πριν από δύο σεζόν. Αν τότε οι κιτρινόμαυροι περνούσαν την Μόλντε θα «έπεφταν» πάνω στους Σέρβους.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, αλλά και σήμερα υπάρχει η πιθανότητα να δούμε μία τέτοια συνάντηση. Η Παρτιζάν συμμετέχει ανελλιπώς στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχοντας στο παρελθόν φτάσει μέχρι και τον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών.

Το 2010 συμμετείχε στους ομίλους του Champions League για τελευταία φορά ενώ έκτοτε μετράει πέντε παρουσίες σε ομίλους του Europa. Κατετάγη δεύτερη στο πρωτάθλημα Σερβίας, στο -12 από τον πρώτο Ερυθρό Αστέρα και στο +21 από την τρίτη Τσουκαρίτσκι. Η αξία της Παρτιζάν στο transfermarkt αποτιμάται στα 33 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του πρώτου προκριματικού γύρου είναι η Ντάνταλκ. Οι Ιρλανδοί θα μπουν ως «ζευγάρι» στην κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες πρόκρισης.

Πρόκειται για ομάδα με αρκετή Ευρωπαϊκή ιστορία καθώς έχει παίξει 84 παιχνίδια, μετρώντας όμως 49 ήττες σε αυτά. Φέτος στην Ιρλανδία δεν τα πάει ιδιαίτερα καλά καθώς είναι στην έβδομη θέση της βαθμολογίας, αλλά κατέκτησε το περσινό κύπελλο Ιρλανδίας, κερδίζοντας την Σάμροκ Ρόβερς.

Η αξία της σύμφωνα με το transfermarkt είναι μόλις στα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της στην Ευρώπη θα συμμετέχει η Τσέχικη Σλοβάτσκο. Είναι ομάδα που ιδρύθηκε το 1927 και συμμετείχε στην Ευρώπη το 2002, πεινώντας δύο προκριματικούς και χάνοντας τελικά σε δύο ματς από την Σοσό.

Φέτος έκανε μία εξαιρετική σεζόν στην Τσεχία παίρνοντας 63 βαθμούς σε 34 αγώνες και κατακτώντας την τέταρτη θέση του πρωταθλήματος αφήνοντας πίσω της Βικτόρια Πλζεν, Σλόβαν Λίμπερετς και όχι μόνο.

Έχει τον ίδιο προπονητή από το 2018, ενώ μόνο ένας παίκτης της δεν είναι ούτε Τσέχος ούτε Σλοβάκος. Η αξία της είναι στα 8 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button