Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Μπερ Σεβά, Μπάτε Μπορίσοβ

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Μία ακόμη παλιά γνώριμη, η Χάποελ Μπερ Σεβά ενδέχεται να βρεθεί στον δρόμο του Άρη. Η ομάδα από το Ισραήλ θα συμμετέχει στην Ευρώπη για 15η φορά, ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί δύο φορές απέναντι σε Ελληνικές ομάδες.

Το 1994 αποκλείστηκε με δύο ήττες από τον Άρη, ενώ το 2016 προκρίθηκε χωρίς πρόβλημα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η Μπερ Σεβά αναγεννήθηκε ουσιαστικά μετά το 2007, όταν η Αλόνα Μπαρκάτ ανέλαβε την ομάδα. Από τότε η Χάποελ μετράει τρία πρωταθλήματα, δύο κύπελλα αλλά και δύο super-cup.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Ισραηλινούς παίκτες και αξίζει 11,2 εκατομμύρια ευρώ.

Η μακράν πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της Λευκορωσίας είναι η Μπάτε Μπορίσοφ. Η Μπάτε ιδρύθηκε το 1973, πήρε τέσσερα πρωταθλήματα της Σοβιετικής Λευκορωσίας και διαλύθηκε το 1984. Ιδρύθηκε όμως ξανά το 1996 και από τότε μετράει μόνο επιτυχίες.

Έχει 15 πρωταθλήματα (χωρίς τα τρία προαναφερθέντα) πέντε κύπελλα και επτά Super Cup, ενώ μετράει πέντε παρουσίες σε ομίλους του Champions League και συνολικά 94 ματς στην διοργάνωση με θετικό ρεκόρ (34-27-32).

Προπονητής της Μπάτε είναι ο 37χρονος Ζουκόβσκι, που δουλεύει ως τεχνικός εδώ και 10 χρόνια(!) με την Μπάτε να χάνει πέρυσι το πρωτάθλημα για έναν βαθμό και να είναι και πάλι δεύτερη στην φετινή διοργάνωση.

Η αξία του ρόστερ των Λευκορώσων υπολογίζεται στα 10,2 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button