Ποδόσφαιρο

Μια πρώτη ματιά: Γκενκ, Ρόζενμποργκ, Σίβασπορ

Το YellowRadio.gr μετράει αντίστροφα για την κλήρωση της 16ης Ιουνίου και έως τότε ρίχνει μία πρώτη ματιά στους 44 πιθανούς αντιπάλους του Άρη στην κλήρωση του Europa Conference League.

Στο… 90 κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Europa Conference League η ομάδα της Γάνδης που αποτελεί πιθανό αντίπαλο του Άρη στην κλήρωση της 16ης Ιουνίου. Η Γάνδη κατετάγη έβδομη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μπαίνοντας στην μάχη για τα πλέι-οφ της Ευρώπης (θέσεις 4-8).

Εκεί με μία νίκη στον «τελικό» με την Μαλίν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για το Europa Conference League. Tις τελευταίες δύο σεζόν οι Βέλγοι έχουν κάνει καλές πορείες στο Europa φτάνοντας σε ομίλους αλλά και «32» ενώ η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή της επιτυχία ήρθε την σεζόν 2014/15. Τότε έφτασε στους «16» του Champions League, για να αποκλειστεί όμως από την Βόλφσμπουργκ.

Πρόκειται επίσης για μία από τις πιο ακριβές ομάδες που μπορεί να βρει στον δρόμο του ο Άρης, με αξία στα 72 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με το transfermarkt.

Μετά από μια περίπου δεκαετία μπορεί να βρει την Ρόζενμποργκ στον δρόμο του ο Άρης. Οι Νορβηγοί έχουν τρομεροί Ευρωπαϊκοί εμπειρία με πάνω από 150 παιχνίδια στο Champions League, φτάνοντας μέχρι και τους προημιτελικούς το 1996, με αντίπαλο τότε την Γιουβέντους.

Τα δύο τελευταία χρόνια είχε χάσει έδαφος στο πρωτάθλημα Νορβηγίας. Μετά από τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα (2015-18) κατέληξε 3η το 2019 και 4η το 2020. Φέτος βρίσκεται στην κορυφή μετά από 7 αγώνες, με ματς παραπάνω όμως από τους διώκτες της.

Το ρόστερ της Ρόζενμποργκ σύμφωνα με το transfermarkt έχει αξία 13,2 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά από χρόνια κάνει και πάλι βήματα μπροστά η Σίβασπορ, που εντάσσεται επίσης στο γκρουπ των πιθανών αντιπάλων του Άρη.

Είχε σοκάρει τον κόσμο την σεζόν 2008-09 όταν έφτασε μία ανάσα από το να πάρει το πρωτάθλημα από την Μπεσίκτας (σ.σ. κατέληξε δεύτερη) αλλά ακολούθησαν χρόνια παρακμής, ακόμη και υποβιβασμός.

Πλέον έχει επιστρέψει και μπήκε στην πεντάδα του Τούρκικου πρωταθλήματος την τελευταία διετία, καταφέρνοντας μάλιστα πέρυσι να φτάσει ως τους ομίλους του Europa League. Εκεί πήρε την τρίτη θέση πίσω από την μετέπειτα κυπελλούχο Βιγιαρεάλ αλλά και την Μακάμπι.

Η αξία του ρόστερ της σύμφωνα με το transfermarkt αποτιμάται στα 29,4 εκατομμύρια ευρώ.

*Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η αξία του ρόστερ του Άρη είναι στα 15,7 εκατομμύρια ευρώ.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button