ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Με λένε Σάσα

Ηταν 7 Ιουλίου του 2019 όταν στη Θεσσαλονίκη φτάνει ένας χαμογελαστός τύπος με περιποιημένη γενειάδα και μάτι που… γυαλίζει. Ολοι είπαμε πως κάτι καλό θα δούμε από αυτόν και δεν πέσαμε έξω. Το όνομά του; Λούκας Πατσέκο Αφίνι ή πιο απλά Σάσα.

Το παιδί από τη Βραζιλία που ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη φανέλα του Αρη μέχρι το 2024, δηλώνοντας πως “έμεινε σπίτι του” περιμένει παραπάνω πράγματα τόσο από τον εαυτό του όσο και από τους συμπαίκτες του. Ολοι μαζί να συμβάλλουν στην προσπάθεια του Αρη, ο οποίος μεγαλώνει όλο και περισσότερο ως κλαμπ.

Διαβάζοντας για τον Σάσα, οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν για έναν μπαρουτοκαπνισμένο μέσο με παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο όπως είναι το Champions League και το Europa League. Δεν μιλάμε για κάποιον τυχαίο. Εδειξε τις ικανότητές του στη βουλγαρική Λουντογκόρετς ενώ είχε κάνει και ένα πέρασμα μιας σεζόν από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας και δύο χρόνων στο Τελ Αβίβ. Η Ελλάδα γι’ αυτόν φάνταζε η Γη της Επαγγελίας. Πράγματι έτσι εξελίχθηκαν τα πράγματα. Είδε τον Λευκό Πύργο, μύρισε Θερμαϊκό, μετακόμισε σε μια μεγαλούπολη όπως είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ ενθουσιάστηκε όταν επισκέφτηκε για πρώτη φορά τη Χαλκιδική.

ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΑΚΡΑ, 6ΑΡΙ ΚΑΙ 8ΑΡΙ
Ο Λούκας Σάσα παίζει παντού και συμφέρει. Είναι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια κάθε προπονητή. Την περσινή σεζόν τον είδαμε να αγωνίζεται στα δύο αμυντικά άκρα, ενώ μετακινήθηκε έπειτα σε ρόλο 6αριού, έχοντας δίπλα του τον Χαβιέρ Ματίγια. Πραγματική… σκούπα ο Σάσα. Κόβει, μοιράζει, πασάρει. Φέτος έχει άλλον ρόλο. Αυτόν του 8αριού, με τον Τζέιμς Τζέγκο να γίνεται 6άρι. Πατάει περιοχή, καταπίνει τα χιλιόμετρα σαν καραμέλες γάλακτος και δεν είναι τυχαίο πως τον λιγουρεύονταν Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, αλλά και η… Καϊσέρισπορ από την Τουρκία. Εμειναν όμως με τα σάλια, καθώς ο Σάσα επέλεξε τον Αρη και πάλι!

Η ΓΛΥΚΙΑ ΤΡΕΛΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΚΟΛ
Δεν είναι τυχαίο πως ο 31χρονος μέσος κουβαλάει μια γλυκιά τρέλα. Την ίδια τρέλα έχουν και οι φίλοι του Αρη για την ομάδα τους, αλλά και για όποιον φοράει τον Θεό του Πολέμου στην καρδιά. Ο Λούκας Σάσα μετράει 74 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει 7 φορές. Μιλάμε για έναν πολεμιστή που δεν τα παρατάει. Και αυτό είναι κάτι που επίσης μπορεί να του πιστωθεί. Οπως επίσης ότι κράτησε τον λόγο του. Οταν είχε μιλήσει στο Yellow Radio 101.7 είχε πει πως “τον πρώτο λόγο έχει ο Αρης” και πως “θέλω να μείνω”. Και το έκανε πράξη.

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΑΡΗ
Κάτι παραπάνω από 300.000 ευρώ μαζί με τα μπόνους θα εισπράττει ετησίως ο Βραζιλιάνος μέσος του Αρη μέχρι το 2024, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για το μέλλον του συλλόγου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως “τα δύο χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα είναι τα καλύτερα της καριέρας μου και ευελπιστώ ότι αυτά που θα ακολουθήσουν θα είναι ακόμη καλύτερα. Υπόσχομαι ότι θα συνεχίσω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου, όπως κάνω από την πρώτη στιγμή, για να ανταποδώσω την αγάπη που εισέπραξα στον Αρη και τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί να φέρουμε μια μεγάλη διάκριση στο σύλλογο. Έρχεται η ώρα του Αρη, αυτό το βλέπει φέτος όλη η Ελλάδα”.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button