Ποδόσφαιρο

Μετάλλαξη Δέλτα: Μέχρι τέλος Αυγούστου θα κυριαρχεί στην Ελλάδα – Πιθανό lockdown σε περίπτωση έκρηξης

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επηρεάσει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, καθώς ήδη έχουν καταγραφεί 18 κρούσματα, εκ των οποίων τα 15 στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης εκτίμησε πως μέχρι το τέλος του Αυγούστου η ινδική μετάλλαξη θα είναι το κυρίαρχο στέλεχος κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού είναι μάλιστα πιθανό ήδη να υπάρχει σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, χωρίς ακόμη να έχει γίνει αντιληπτό.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ινδική μετάλλαξη σε ικανή – ανησυχητική έκταση σε όλα τα μέρη» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα είναι και το κυριαρχούν στέλεχος του ιού στην χώρα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Πιθανό το κλείσιμο περιοχών

Παράλληλα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος περιοχών σε περίπτωση πανδημικής έκρηξης εξαιτίας της μετάλλαξης αυτής.

Όσον αφορά τους 15 ασθενείς με τη μετάλλαξη στην Κρήτη ο καθηγητής σημείωσε πως πρόκειται για πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί και υπογράμμισε την σημασία του εμβολιασμού για την καταπολέμηση της πανδημίας, δεδομένου μάλιστα ότι η μετάλλαξη αυτή εκτιμάται ως 100% πιο μεταδοτική.

Περαιτέρω, το στέλεχος Δ, εξήγησε, είναι 60% πιο μεταδοτικό σε σχέση με την βρετανική μετάλλαξη. «Έχει βρει τον τρόπο να ξεκλειδώσει το ανοσοποιητικό νέων ατόμων και παιδιών» είπε συγκεκριμένα και πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button