Ποδόσφαιρο

Μελισσάς: “Στα τμήματα έχουμε μπροστά μας κάτι καλό – Είναι η φυσική θέση του Άρη στο να διακρίνεται κάθε χρόνο… Ήρθε για να μείνει”

Ο Πασχάλης Μελισσάς, πρώην παίκτης του Άρη και προπονητής της Κ19, φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό x-press” 

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο

Σε ότι αφορά το μέλλον του Άρη, τους ποδοσφαιριστές το τι θα βγει από κάτω είμαστε στο συνδετικό κρίκο αυτο, των τμημάτων υποδομής. Η παρουσία μου είναι 3η χρονιά συνεχόμενη στη Κ19. Χτίζουμε τις βάσεις, προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα πρώτα δυο χρόνια στην Football League το περιβάλλον δεν ήταν τόσο οργανωμένο όπως φέτος, ο ανταγωνισμός είναι υψηλότερος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κατορθώσει κάποια πράγματα τα οποία δεν φάινονται τόσο πολύ αλλά θα έχουνε συνέχεια την εξέλιξη των παιδιών για τα επόμενα χρόνια.

Γι αυτά που δεν φαίνονται

Το βασικότερο είναι η δομή ενός τμήματος που δεν υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Όλα. Από την καθημερινότητα, τις προπονήσεις, τα μέρη, τα ρούχα. Όλα αυτά δεν υπήρχαν λόγω της παλιάς εταιρείας της ΠΑΕ που είχε διαλυθεί. Ήταν δύσκολο να χτίσουμε ένα ρόστερ και το περιβάλλον που πλαισιώνει τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές.

Για τα πέτρινα χρόνια

Συμπαρέσυρε η μεγάλη ομάδα τα τμήματα. Ίσως έφταιγε η παρουσία του Άρη, που ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικό για τις υπόλοιπες ομάδες στα τμήματα υποδομής. Αυτό κόπηκε, ξεριζώθηκε. Αρκετά παιδιά φύγανε και στελεχώσαν άλλες ομάδες. Βλέπουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι ήταν σε εκείνα τα τμήματα του Άρη να πρωταγωνιστούν σε άλλες ομάδες αντίστοιχες κ17, κ19 στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Προσπαθούμε αυτό να χτίσουμε ξανά. Θέλει χρόνο, υπομονή, επιμονή από την δικιά μας την πλευρά γιατί υπάρχει ο στόχος. Χρειάζεται 2-3 χρόνια παρουσίας της ομάδος στη Super League για να αρχίσουμε να γινόμαστε ανταγωνιστικοί.

Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτό που έχουμε καταφέρει φέτος εμείς και οι ποδοσφαιριστές σαν προσπάθεια. Έχουμε αποσπάσει αποτελέσματα από ομάδες οι οποίες είναι πρακτικά οργανωμένες πάρα πολύ καλά στα τμήματα υποδομής και δείχνουμε ότι έχουμε μπροστά μας κάτι καλό γιατί το δικό μας ρόστερ από παίκτες οι οποίοι είναι μιας ηλικίας μικρότεροι, σκόπιμα από την αρχή της χρονιάς έχει προγραμματιστεί αυτό, για να μπορέσουμε να έχουμε την επόμενη χρονιά προσδοκίες.

Για την στελέχωση του τμήματος

Ξεκινώντας την Κ19 ήμασταν σε ένα μη ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με λίγους αντιπάλους. Ήμασταν τρία άτομα που αποτελούνταν το τιμ ολόκληρο, τώρα είμαστε πέντε. Σιγά – σιγά οργανώνεται αυτό προς το καλύτερο. Βλέπουμε ποια είναι τα στάνταρ των υπολοίπων στην Super League οπότε γινόμαστε και εμείς ανταγωνιστικοί προς αυτούς. Υπάρχει στελέχωση Από την παρουσία την πρώτη χρονιά υπάρχουν διακρίσεις, όπως η Κ15 έφτασε στον τελικό. Αγωνιστικά δεν απέχουμε τόσο πολύ, το οργανωτικό είναι αυτό που χρειάζεται να δώσουμε έμφαση και νομίζω ότι είμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Δηλαδή και ο πρόεδρος έχει αντιληφθεί και προσπαθεί για το καλύτερο σε αυτό.

Για την τροφοδότηση της μεγάλης ομάδας

Αυτή είναι η ουσία όταν λειτουργούμε τμήματα υποδομής είναι ότι προσπαθούμε να βγάλουμε παίκτες να τροφοδοτήσουμε την ομάδα μας για λόγους αυτονόητους. Αν παράγεις παίκτες και έχεις 3-4 στο ρόστερ αυτόματα οικονομικά το ετήσιο μπάτζετ της πρώτης ομάδας μειώνεται κατά πολύ. Κι επίσης μπορείς να παράγεις και να γίνεις μια ομάδα η οποία μέσα από την όλη διαδικασία την ετήσια θα έχεις προγραμματίσει να βάζεις και αυτούς τους παίκτες μέσα στα παιχνίδια για να τους διαφημίζεις και να τους πουλάς. Αυτό είναι το πλάνο το οποίο θέλουμε να πετύχουμε μέσα στα επόμενα 2 χρόνια που ακολουθούν. Είναι δύσκολο.

Για το πρώτο παιχνίδι με Καρυπίδη

Δεν θέλω να διαγράψω κάτι. Ζήσαμε πολύ έντονα και ευχάριστα αυτήν την διαδρομή κόντρα στα συναισθήματα που είχαμε για την ομάδα ότι δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Η ομάδα είχε βγει από τον πρώτο γύρο γιατί δεν το είδαμε σαν αγγαρεία, ήμασταν πάρα πολύ προσηλωμένοι. Η ομάδα, αν θυμάμαι καλά, είχε χτιστεί άμεσα μέσα σε 15 μέρες και μπήκε στο πρωτάθλημα με ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Μυτιλήνη. Η διαδρομή έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Και προσπαθώ να κάνω αναδρομές σε αυτήν την ομάδα. Είχε αρκετά μεγάλη ποιότητα το ρόστερ και γι’ αυτό και αναδείχθηκε. Ήταν κάτι το οποίο έδειχνε ότι ο κ. Καρυπίδης δεν ήθελε να ρισκάρει οποιαδήποτε χρονιά και ήθελε να πάει στα σίγουρα για να ανέβει κατηγορία.

Για την ατάκα του Καρυπίδη “Ξεκινήσαμε από τα αλώνια…μερική εκδίκηση”

Ζώντας την επόμενη χρονιά ως προπονητής στη Κ19 και η ομάδα στην Football League, που δεν ανέβηκε κατηγορία, ήταν μια σφαλιάρα, ένα εμπόδιο που δεν τον λύγισε αλλά δικαίωσε όλον τον αγώνα που ξεκίνησε από την Γ’ Εθνική.

Για την ατάκα του Καρυπίδη “Το ταξίδι ξεκίνησε”

Είναι η φυσική θέση της ομάδος στο να διακρίνεται κάθε χρόνο και να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτό ζούσαμε τα προηγούμενα χρόνια, εκτός από τις 2 χρονιές στην Super League που υπήρχαν κάποια οικονομικά προβλήματα. Τις προηγούμενες χρονιές υπήρχε η διάκριση του Άρη μέσα από τους θεσμούς της Ευρώπης που βλέπαμε ότι η ομάδα έπαιρνε και δυνατά αποτελέσματα. Αυτός αντιλαμβάνομαι είναι και ο στόχος του κ. Καρυπίδη για την πρώτη ομάδα.

Για την διαχείριση του ερχόμενη σεζόν

Το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι που είναι στο τιμόνι της ομάδος και ως διοίκηση και ως προπονητής στο πως θα χτίσουν. Αυτό που είδα είναι ότι φέτος χτίστηκε μια πολύ καλή βάση για του χρόνου. Με κάποιες προσθήκες η ομάδα δείχνει να μπορεί να κάνει το ένα βήμα παραπάνω.

Για την καλύτερη στιγμή που κρατάει απ’ όλη την διαδρομή

Όντας σαν προπονητής στην Κ19 έχω κρατήσει πάρα πολύ την κατάκτηση του περσινού κυπέλλου. Στο τελικό που νικήσαμε τον Εργοτέλη ήταν η πιο έντονη συναισθηματική στιγμή που έχω ζήσει και εύχομαι η επόμενη στιγμή να είναι να δω τους παίκτες μου να αγωνίζονται στην μεγάλη ομάδα., είτε ως αλλαγή είτε ως βασικός.

Για την δυναμική του Άρη

Ο Άρης έλειπε αυτά τα χρόνια από την Super League λόγω αυτής της δυναμικής. Επίσης, το πρόσωπο που δείχνει φέτος σαν ομάδα με ένα ελκυστικό ποδόσφαιρο αναβάθμισε το πρωτάθλημα. Ήρθε για να μείνει.

Για τον Σάββας Παντελίδη

Η φετινή χρονιά ήταν μια μεταβατική. Στόχος ήταν η πρώτη ομάδα να πετύχει τον στόχο της, να διακριθεί και να βγει Ευρώπη. Το κατάφερε και τώρα είμαστε σε ένα διάστημα το οποίο είναι μικρό μεν αλλά προσπαθούμε περάσουμε κάποιους παίκτες στις προπονήσει ώστε να έχει μια εικόνα ο κ. Παντελίδης για τους μικρούς και από την Κ19 και κάποιους από την Κ17 που έκλεισαν το πρωτάθλημα νωρίτερα φέτος. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα αλλά προσπαθούμε να έχει κάποια εικόνα μήπως και κάποια παιδιά ξεκινήσουν την προετοιμασία μαζί με την πρώτη ομάδα.

Δώρα Λάμπρου

Η αγάπη για τον Άρη ήταν δεδομένη, το πάθος της για τον αθλητισμό αδιαπραγμάτευτο, κάπου εκεί προστέθηκε το...μικρόβιο της δημοσιογραφίας, με το Yellow Radio να αποτελεί το "εφαλτήριο" για το ταξίδι της ενημέρωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button