ΔιεθνήΜπάσκετ

Μαυρωτάς: «Η Εθνική δεν είναι ούτε του Πιτίνο, ούτε του Βασιλακόπουλου»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κληθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού από τον Υφυπουργό, μετά την απόφασή τους να απέχουν από την ΕΘνική

Οι δηλώσεις του Μαυρωτά στον «ΣΠΟΡ FM 94.6» για:

Την επιστολή των παικτών του Ολυμπιακού στην ΕΟΚ για την Εθνική: «Θέλω η Εθνική να έχει όσο το δυνατόν τις καλύτερες προοπτικές στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Καταλαβαίνω τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχοντας συμμετάσχει τόσες φορές. Θα ήταν τελείως κρίμα να απουσιάσουν κάποιοι παίκτες επειδή υπάρχει μια διαφωνία στο πρόσωπο του προπονητή. Η Εθνική ομάδα, καλώς ή κακώς αυτό έχω μάθει, δεν είναι ούτε του Πιτίνο, ούτε του Βασιλακόπουλου. Είναι όλων μας κι εκεί πρέπει να παραμερίζουμε οτιδήποτε υπάρχει. Μπορεί να σκοτωνόμασταν για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, Βουλιαγμένη ή Ολυμπιακός, αλλά βάζαμε πάνω από όλα την Εθνική. Τα παιδιά λένε στην επιστολή τους σωστά πως έχουν θυσιάσει τόσα καλοκαίρια στην Εθνική, αλλά δυστυχώς υπάρχει αυτό το νοσηρό κλίμα. Το tweet που έκανα αφορούσε όχι τους παίκτες, αλλά αυτούς που πιέζουν τους παίκτες για τα διασυλλογικά και δεν βλέπουν την Ελλάδα. Στην Εθνική παίζεις γιατί νιώθεις ότι αυτό θα σε ολοκληρώσει».

Το αν θα επιδιώξει συνάντηση με τους παίκτες του Ολυμπιακού: «Οτιδήποτε χρειαστεί θα το κάνουμε για να είναι η Εθνική με την καλύτερη δυνατή σύνθεση στο Προολυμπιακό του Καναδά. Εγώ δεν θα τους μιλούσα ως γενικός γραμματέας, αλλά ως πρώην αθλητής».

Την παρουσία Ανδριόπουλου και Βλάχου στους εθνικούς πάγκους βόλεϊ και πόλο: «Ίσως είναι ένα κομμάτι αυτό, ότι υπάρχει στο μπάσκετ ένας κακώς εννοούμενος φανατισμός σε σχέση με τα άλλα αθλήματα. Είναι άλλα τα μεγέθη σε σχέση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Θα πρέπει ο καθένας μας να κάνει ό,τι μπορεί για να πέσουν οι τόνοι, ειδικά εν όψει του αγώνα της Παρασκευής. Θα πρέπει να στραφούμε στο παιχνίδι κι όχι στον πόλεμο των δύο ομάδων και να ευχαριστηθούμε ένα καλό παιχνίδι που θα δει όλη η Ευρώπη».

Την στάση του προέδρου της ΕΟΚ για τον Παναγιώτη Γιαννάκη το 2008: «Νομίζω ότι ο κ. Βασιλακόπουλος θα έχει καταλάβει ότι εκείνο που είχε πει τότε ίσως να προσαρμοζόταν στην εποχή του, αλλά πλέον έχει αλλάξει. Είναι κάτι που πρέπει να βγάλουμε στο μυαλό του Έλληνα οπαδού, ότι όταν κάποιος είναι προπονητής σε μια ομάδα, δεν μπορεί να εργαστεί στην Εθνική. Η δουλειά του προπονητή είναι συγκεκριμένη, βλέπει, κρίνει και κρίνεται. Πιστεύω πως και τα τρία παιδιά του Ολυμπιακού δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να έχουν προπονητή τον Ρικ Πιτίνο, αν δεν υπήρχε αυτό το τοξικό κλίμα».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button