Ποδόσφαιρο

Ματίγια: «Θέλω να μείνω στον Άρη, δε με νοιάζουν τα χρήματα – Στο 0-2 έλεγα να βάλουμε ένα γκολ, το δεύτερο θα το έβαζε ο κόσμος»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Yellownews» φιλοξενήθηκε ο αρχηγός του Άρη, Χαβιέ Ματίγια.

Αναλυτικά όσα είπε στους Δημήτρη Οσσανλή και Χρήστο Γκάλη:

Ήταν μία αρκετά δύσκολη και περίπλοκη χρονιά, τα πράγματα δεν ξεκίνησαν καλά και η ομάδα είχε αυτό το -6 που δεν βοήθησε την ομάδα. Στο δεύτερο μισό της σεζόν η ομάδα αντέδρασε καλά, παίξαμε πολύ καλά στα πλέι-οφ απέναντι στις άλλες μεγάλες ομάδες στα ντέρμπι της χώρας. Κατακτήσαμε στην τρίτη θέση, βγήκαμε στην Ευρώπη και για αυτό θεωρώ ότι η σεζόν είναι πετυχημένη.

Για τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννενα:

Η ομάδα των Ιωαννίνων είναι μία ομάδα που αμύνεται πάρα πολύ καλά, η ομάδα δεν κατάφερε να σκοράρει στα προηγούμενα ματς. Χθες όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά και αυτό το οποίο ξεχώρισε ήταν ότι ομάδα έπαιξε απελευθερωμένα, σκόραρε και πήρε μία μεγάλη νίκη.

Για το 3-2 με την ΑΕΚ:

Ήταν μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας μου. Είναι αλήθεια ότι τα πράγματα πήγαν πάρα πολύ δύσκολα μέσα στο παιχνίδι, αλλά είχε την πίστη, το έλεγα στους συμπαίκτες μου ότι αν βάζαμε ένα γκολ όλο το γήπεδο θα έβραζε, θα μετέφερε ο κόσμος την αίσθηση ότι θα έρθει η ανατροπή και αυτό θα άλλαζε τα πράγματα. Σκοράραμε το γκολ και θεωρήσαμε ότι με ένα δεύτερο είχαμε την ευκαιρία που θέλαμε.

Για το διάστημα που δεν έπαιζε στην αρχή της σεζόν:

Στην αρχή της σεζόν πέρασα μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της καριέρας μου. Είχα τρία χρόνια στην πλάτη μου στα οποία έπαιζα. Ωστόσο ποτέ δεν τα παράτησα, ποτέ δε σκέφτηκα κάτι αρνητικό. Η αποχή αυτή ήταν σκληρή, αλλά η ελπίδα μου επιβεβαιώθηκε, πήρα χρόνο συμμετοχής. Όλο αυτό το διάστημα δούλευα στις προπονήσεις και σε ατομικό επίπεδο, όταν ήρθε η ευκαιρία απέδειξα ότι μπορώ να παίξω, ότι μπορώ να είμαι ένας σημαντικός παίκτης για την ομάδα.

Σε προσωπικό επίπεδο έχοντας παίξει με την ομάδα τέσσερα χρόνια είμαι πολύ χαρούμενος για την ευρωπαϊκή έξοδο.

Για το αν θα ανανεώσει:

Δεν έχει γίνει κάποια εκτεταμένη συζήτηση ή κάποια επίσημη προσφορά. Εγώ ελπίζω ότι θα έρθει αυτή η πρόταση γιατί και εγώ και η οικογένεια μου αισθανόμαστε άνετα στην Θεσσαλονίκη, είμαστε ευτυχισμένοι. Έρχεται στη ζωή η κόρη μου και θα ήθελα να μπορέσει να συνεχίσει η οικογένεια μου την ζωή εδώ. Η παραμονή μου όμως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από εμένα. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι η οικογένεια μου, η ευτυχία της και όχι τα χρήματα, αν έρθει η πρόταση θα ανανεώσω.

Για τις 136 συμμετοχές του με τη φανέλα του Άρη:

Είμαι περήφανος και ευτυχισμένος που είμαι από τους μακροβιότερους ξένους στην ιστορία του Άρη. Όταν μου ήρθε η πρόταση για τον Άρη ήμουν στη δυσκολότερη διετία της ζωής μου, είχα τραυματισμούς στα γόνατα και δεν μπορούσε να παίξω. Θα ήταν η πρώτη φορά που άφηνα τη χώρα μου. Είμαι ευγνώμον στην ομάδα μου που με στήριξε και με άφησε να παίζω και να απολαμβάνω το ποδόσφαιρο.

Για τα μηνύματα του κόσμου:

Aισθάνομαι χαρούμενος και ευτυχισμένος για το πως μου στάθηκε ο κόσμος του Άρη. Η οικογένεια μου και εγώ είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι στην Ελλάδα, θεωρούμε την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα μας μετά από αυτά τα τέσσερα χρόνια που περάσαμε.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button