Ποδόσφαιρο

Μαντσίνι και κορυφή! Ο Άρης “έκλεισε το σπίτι” του Παναθηναϊκού (0-1) με… Αργεντίνικη υπογραφή!

Ο Άρης πήρε μεγάλο “διπλό” στο ΟΑΚΑ επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 0-1, μετράει πλέον 10 βαθμούς ενώ παραμένει αήττητος και μόνος του στην 1η θέση της βαθμολογίας.

Πρώτο ημίχρονο!

Ο αγώνας ξεκίνησε με… αιφνιδιασμό από πλευράς Άρη που προσπάθησαν να «πιάσουν στον ύπνο» τον Διούδη με μια μακρινή μπαλιά, με τον Έλληνα τερματοφύλακα όμως να δηλώνει «παρών» και να μπλοκάρει εύκολα την μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει για πρώτη φορά στο 6’ ο οποίος με μια επικίνδυνη κόντρα βγήκε από τα δεξιά ωστόσο ο Μπουσέ πρόλαβε και μπλόκαρε το γύρισμα του Χατζηγιοβάννη.

Σε αυτά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά του παιχνιδιού, οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν βρει τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο αν και η μεσαία γραμμή ήταν αρκετά οργανωμένη, τα προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας και στην δημιουργία απειλητικών φάσεων ήταν εμφανής. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός έδειχνε πιο αποφασισμένος ενώ απειλούσε κυρίως από τα αριστερά με τον Χουάνκαρ.

Πρώτη καλή φάση για τον Άρη ήρθε στο 18’ με τον Μαντσίνι. Η πολύ όμορφη συνεργασία των Γκάμα, Ματίγια ήρθε από τα δεξιά με τον Ισπανό να μπαίνει στην περιοχή του Διούδη, έκανε το τακουνάκι, όμως το σουτ του Μαντσίνι πέρασε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

  • Στο 22΄εμφανίστηκε και η πρώτη κίτρινη κάρτα του αγώνα την οποία δέχτηκε ο Κουρμπέλης αφού έπεσε με τα δύο πόδια επάνω στον Λόπεθ.

ΓΚΟΛ για τον Άρη με τον Μαντσίνι στο 25’!

Ο Άρης μετά από δύο καλές φάσεις βρήκε δίχτυα με τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος μέσα στην περιοχή των «πρασίνων» πέρασε τον Διούδη μετά από μια εξαιρετική κάθετη πάσα του Τζέγκο ανοίγοντας το σκορ στο ΟΑΚΑ κάνοντας το 0-1!

Οι «πράσινοι» μετά το…σοκ του 0-1 προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 31’ με τον Βέλεθ να κάνει ουσιαστικά την πρώτη τελική ωστόσο ο Μπουσέ βγήκε και μπλόκαρε εύκολα την μπάλα χωρίς καμία ανησυχία.

  • Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Λίντσεϊ Ροζ δέχτηκε κίτρινη κάρτα, η τέταρτη συνολικά για τον Γάλλο αμυντικό. Αυτό σημαίνει πως ο Ροζ θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα ματς του Άρη.

Μετά από τέσσερα λεπτά, στο 35’ οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν πολύ κοντά στο 0-2 και πάλι με τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Αρχικά, ο Γκάμα σούταρε δυνατά με τον Διούδη να απομακρύνει με δυσκολία, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο που έκανε το γύρισμα με τον Μαντσίνι όμως να μην μπορεί να κάνει καλά το πλασέ.

Φάνηκε ξεκάθαρα πως αυτό το «τέρμα» στο 25’ έδωσε διαφορετικό «αέρα» στον Άρη που μετά το 0-1 έδειξε πολύ πιο αποφασισμένος, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες και με καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Από την αντίθετη πλευρά ο Παναθηναϊκός από εκεί που είχε την κατοχή της μπάλας, το γκολ που δέχτηκε τον «πάγωσε» με τους παίκτες να μην μπορούν να συγκρατήσουν την μπάλα κάνοντας αρκετά λάθη.

Στα 2’ λεπτά των καθυστερήσεων όμως ήρθε και η πολύ μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους με τον Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός βρήκε την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, σούταρε όμως ο Δεληζήσης απομάκρυνε επάνω στην γραμμή κρατώντας το μηδέν στην άμυνα για τον Άρη.

Τα δύο λεπτά συμπληρώθηκαν, οι «πράσινοι» κέρδισαν τρία διαδοχικά κόρνερ όμως ο Τσαγκαράκης βλέποντας το ρολόι να δείχνει 3.54 «σφύριξε» την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Δεύτερο ημίχρονο!

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες σε αυτό το δεύτερο μέρος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό σε αυτά τα πρώτα λεπτά να έχει την κατοχή χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά τον Άρη.

Πρώτη καλή φάση του δεύτερου ημιχρόνου ήρθε στο 52’ για τους «πρασίνους» που κέρδισαν δύο διαδοχικά κόνρερ από τα δεξιά όμως ο Βέλεθ έκανε επιθετικό φάουλ με την φάση να τελειώνει εκεί.

Στο 50’ ο Λόπεθ ζήτησε δικαιολογημένα φάουλ καθώς ο Βέλεθ τον σταμάτησε τραβώντας τον από την φανέλα. Ο Ισπανός φορ του Άρη θα έμενε μόνος του απέναντι στον Διούδη ωστόσο ο Τσαγκαράκης δεν έδωσε τίποτα. Στο 59’ οι «κιτρινόμαυροι» κέρδισαν ένα φάουλ σε αρκετά καλό σημείο από τα δεξιά, ο Ματίγια σούταρε όμως η φάση έληξε γρήγορα με επιθετικό φάουλ του Δεληζήση επάνω στον Αλεξανδρόπουλο.

  • Στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθαν οι πρώτες αλλαγές για τον Άρη. Ο Άκης Μάντζιος έβαλε μέσα τον Ματέο Γκαρσία που κάνει το… δεύτερο ντεμπούτο του στον Άρη που μπήκε στην θέση του Μαντσίνι και τον Λούκας Σάσα να μπαίνει στην θέση του Μπερτόγλιο. Με 4-3-3 συνεχίζει ο Άρης.

Στο 63’ έγινε και η πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Σαβιέρ να παίρνει την θέση του Μπουζούκη.

Έξι λεπτά μετά, στο 69’ ήρθε ίσως η μεγαλύτερη φάση των γηπεδούχων για την ισοφάριση. Ο Χατζηγιοβάννης γύρισε παράλληλα από τα δεξιά, ο Αϊτόρ βρέθηκε σε κενή εστία αλλά δεν μπόρεσε να σουτάρει γιατί τον εμπόδισε όσο μπορούσε ο Ροζ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήρθε η ατομική ενέργεια του Ματέο, Βέλεθ και Κουρμπέλης ήταν μπροστά του με τον Αργεντινό να πέφτει και τονΤσαγκαράκηνα μην υποδεικνύει παράβαση. Στη συνέχεια της φάσης, ο Γκάνεα αντί να σουτάρει, έκανε λάθος πάσα στον Γκάμα…

Δύο ακόμη αλλαγές για τον Παναθηναϊκό με τον Μακέντα να παίρνει την θέση του Αϊτόρ και ο Σερπέζης αντί του Αλεξανδρόπουλου με τον Τσαγκαράκη να δίνει κίτρινη κάρτα στον Σερπέζη με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για σκληρό φάουλ επάνω στον Λούκας Σάσα.

Στο 78’ οι «πράσινοι» βρέθηκαν πάλι μια ανάσα από το 1-1 αυτή την φορά με τον Κίκο Μακέντα που σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή του Μπουσέ να βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι του Γάλλου και να βγαίνει τελικά άουτ.

Οι αλλαγές συμπληρώθηκαν για τον Άρη με τον Σούντγκρεν να παίρνει την θέση του Ματίγια και τον Μάνο να παίρνει την θέση Μπρούνο Γκάμα.

Στο 83’ μια λάθος συνεννόηση του Διούδη με τον Χουάνκαρ σε συνδυασμό με την πίεση του Σούντγκρεν έχασαν την μπάλα, όμως δεν υπήρξε η απαραίτητη ταχύτητα και η μπάλα έμεινε στάσιμη χωρίς να ανησυχήσει ο Έλληνας πορτιέρο.

Το πρώτο κόρνερ για τον Άρη ήρθε στο 86’ μετά από την όμορφη ενέργεια του Μάνου, ο Γκαρσία έκανε την σέντρα όμως δεν ήταν κανείς εκεί για να σουτάρει.

Στο 90’ ο Άρης «κλείνει» τις αλλαγές του θέλοντας να «οχυρώσει» την άμυνα του βάζοντας στην θέση του Κριστιάν Λόπεθ τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη.

Στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση χωρίς αποτέλεσμα με τον Τσαγκαράκη να «σφυρίζει» την λήξη του αγώνα και τον Άρη να παίρνει ένα πολύ σημαντικό «διπλό» και τους τρεις βαθμούς!

ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Γκάνεα, Ματίγια (80΄Σούντγκρεν), Τζέγκο, Μαντσίνι (60΄Σάσα), Γκάμα (80′ Μάνος), Μπερτόγλιο (60΄Ματέο), Λόπεθ (90΄Μπαγκαλιάνης)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Μπουζούκης (63΄Σαβιέρ), Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (71΄Αλεξανδρόπουλος), Καρλίτος, Αϊτόρ (71΄Μακέντα), Χατζηγιοβάνης

Διαιτητής: Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Σπυρόπουλος και Σινιοράκης
VAR: Φωτιάς
ΑVAR: Nικολακάκης
4ος: Βάτσιος

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button