Ποδόσφαιρο

Μία επιλογή που πρέπει να στηριχθεί

Ο Άρης έκανε μία ανανέωση, άνοιξε έναν νέο κύκλο. Πλέον το ζητούμενο είναι να στηρίξει τις επιλογές του και να φτιάξει έναν κορμό για χρόνια.

Oι κιτρινόμαυροι μπαίνουν και επίσημα σε εβδομάδα πρωταθλήματος και ετοιμάζονται για τους δύο εναπομείναντες στόχους της φετινής σεζόν πηγαίνοντας μία νέα λογική από την οποία πρέπει να αποκομίσουν μακροπρόθεσμα κέρδη.

Είναι δεδομένο ότι ο φετινός αποκλεισμός πλήγωσε τον οργανισμό Άρη τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο στο θέμα του πρεστίζ και το οικονομικό. Είναι επίσης εύκολα αντιληπτό ότι η μεγάλη ανανέωση που έγινε στο ρόστερ δεν ευνόησε την προσπάθεια που έγινε για Ευρωπαϊκή διάκριση.

Ο Άρης θυσίασε ένα (μικρό ή μεγάλο) μέρος των πιθανοτήτων του, προκειμένου να κάνει μία ριζική αλλαγή στο ρόστερ του. Το θέμα όμως είναι το τι αντίκρισμα θα έχει αυτή η «θυσία». Οι κιτρινόμαυροι πρέπει να πορευτούν με μερικές προσεγμένες προσθαφαιρέσεις ανά μεταγραφική περίοδο, αποκομίζοντας το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για το μέλλον.

Με τους 19 εν δυνάμει βασικούς παίκτες, συν τους (τουλάχιστον) τρεις ακόμη που θα αποκτηθούν ο Χερμάν Μπούργος πρέπει να φτιάξει μία ομάδα η οποία θα παραμείνει -στη βάση της- η ίδια για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία το φετινό μεταγραφικό ντεμαράζ, με τον Θεό του πολέμου να αυξάνει και τις πιθανότητες της Ευρωπαϊκής του διάκρισης όσο διατηρεί ένα μεγάλο μέρος του ρόστερ του (κάθε) Μάϊου για τον (κάθε) Ιούνιο.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button