Βόλεϊ

Μέσα στον Μάιο ξεκινούν προπονήσεις στη Volley League

Με σημερινή της ανακοίνωση, η ΕΣΑΠ ενημέρωσε ότι η επιστροφή των ομάδων της Volley League στα γήπεδα θα γίνει εντός του τρέχοντος μήνα, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα για τον κορωνοϊό.

Τις κινήσεις αλλά και το πλάνο της, το οποίο περιλαμβάνει επιστροφή στην καθημερινότητα των προπονήσεων για όλες τις ομάδες εντός του Μαΐου, έκανε γνωστά σήμερα μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Volley League.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος:

»Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος Volley League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου 2020 είχε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Π.Α.Σ.Α.Π. όπου ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών Παναγιώτης Πελεκούδας διατύπωσε την πρόθεση να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της σεζόν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το βράδυ της Τρίτης 5/5 ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. που είναι και μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ. και συζητήθηκαν οι προοπτικές της έναρξης της αγωνιστική προετοιμασίας των αθλητών.

Θέληση και σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. – εάν και εφόσον υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού – είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει – μόνο εάν υπάρχουν τα σημερινά δεδομένα στην καταγραφή κρουσμάτων του κορονοϊού – είναι οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο Γ.Γ.Α. Γιώργος Μαυρωτάς, όσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέληση τους για επιστροφή στην κανονικότητα τόσο της κοινότητας του βόλεϊ όσο και όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν σήμερα.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του covid-19.

Ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. Παντελής Ταρνατόρος ευχαρίστησε τον Γ.Γ.Α. Γιώργο Μαυρωτά, τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. τον πρόεδρο του Π.Α.Σ.Α.Π. Παναγιώτη Πελεκούδα και τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργο Καραμπέτσο για την πολύτιμη στήριξη αλλά και την παραγωγική συνεργασία που είχαν και η οποία δίνει ελπίδα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος εντός των αγωνιστικών χώρων.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει πλέον την επίσιμη απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button