Ποδόσφαιρο

Μάχη για να μην «χαθεί» το Renato Curi, το στάδιο που ο Άρης απέκλεισε την Περούτζια

Στην Περούτζια θα παλέψουν να κάνουν μνημείο το Renato Curi Stadium, το γήπεδο που τα τελευταία 45 χρόνια «στέγαζε» την ομώνυμη ομάδα.

Το Renato Curi είναι ένα γήπεδο που άνοιξε τις πύλες του το 1975 και πήρε το όνομα του από αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας ο οποίος έχασε τη ζωή του από καρδιακή προσβολή σε παιχνίδι με την Γιουβέντους.

Έχει φιλοξενήσει αρκετούς αγώνες, μεταξύ άλλων και πέντε αγώνες της Εθνικής Ιταλίας, στους οποίους μάλιστα μέτρησε τέσσερις νίκες.

Το γήπεδο αυτό επισκέφτηκε ο Άρης το 1979, στο δεύτερο παιχνίδι της Περούτζια στην Ευρωπαϊκή της ιστορία, όταν και την κέρδισε με σκορ 0-3.

Αυτήν την στιγμή υπάρχει η σκέψη να αφεθεί στην μοίρα του και η ομάδα να μετακομίσει. Άνθρωποι όμως που γνωρίζουν την ιστορία του συγκεκριμένου γηπέδου τονίζουν ότι αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να βελτιωθεί και να παραμείνει ένα «μνημείο» για την πόλη.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button