Μπάσκετ

Λιόλιος: «Μαύρη μέρα για την Ελληνική Καλαθοσφαίριση»

Ο Βαγγέλης Λιόλιος, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποίο αναφέρει τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν στο διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ, προκειμένου η παράταξη «Δώσε Πάσα» να συνδράμει εμπράκτως, ενώ χαρακτήρισε ως μαύρη μέρα την 1η Απριλίου 2021.

Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. της ΕΟΚ αναμένεται να γίνει σε τρία 24ώρα και ο Βαγγέλης Λιόλιος, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ αλλά εκτός από την προσωρινή διοίκηση, εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναλύει τις προϋποθέσεις της παράταξής του, «Δώσε Πάσα», έτσι ώστε να συνδράμει εμπράκτως στη Διοικητικό Συμβούλιο που θα καθορίσει την επόμενη – προσωρινή – ημέρα στο ελληνικό μπάσκετ. Ανάμεσα στις προϋποθέσεις βρίσκεται και η υλοποίηση της εκλογικής διαδικασίας μέχρι τις 23 Μαΐου, κάτι που έχει ανακοινώσει επίσημα η ΕΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βαγγέλη Λιόλιου:

«Όπως είναι γνωστό, η 1η Απριλίου 2021 αποτελεί μαύρη ημέρα για την Ελληνική Καλαθοσφαίριση. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει διορισμένη Διοίκηση. Το γεγονός αυτό αποτελεί από μόνο του στίγμα και θέλει αποφασιστικότητα από όλα τα διορισμένα μέλη της προσωρινής Διοίκησης, για να επιστρέψουμε το ταχύτερο δυνατόν στην κανονικότητα. Για το λόγο αυτό, επιθυμώ να ενημερώσω ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας “Δώσε Πάσα” όλα τα σωματεία που μας στηρίζουν και όσα ήδη μας έχουν εξουσιοδοτήσει για τις προθέσεις και τις ενέργειές μας, 3 ημέρες πριν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ, προκειμένου να αναζητηθεί η απαραίτητη συναίνεση για να συνδράμουμε όλοι, ώστε η Διοίκηση Πρωτοδικείου να αποτελέσει γρήγορα παρελθόν.

Ειδικότερα, ενόψει του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας 5 Απριλίου 2021, ενημερώνουμε ότι τα διορισμένα μέλη του “Δώσε Πάσα” που συμμετέχουν στην προσωρινή Διοίκηση, θα στηρίξουν για τις εκτελεστικές θέσεις, όσα πρόσωπα δεσμευθούν εγγράφως ή δεσμευθούν κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου (υπό την προϋπόθεση της τήρησης πρακτικών) και δηλώσουν τα ακόλουθα:

Ότι θα τηρηθούν οι Νόμοι του Ελληνικού Κράτους καθώς και οι Υπουργικές Αποφάσεις.

Ότι θα τηρήσουν όλες τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες που προβλέπονται από τον Ν.2725/1999, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τη διενέργεια Γενικής Συνέλευσης και τις Αρχαιρεσίες.

Ότι θα τηρήσουν την εκδοθείσα προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία διόρισε προσωρινή Διοίκηση στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με αρμοδιότητα τα διορισμένα μέλη να διενεργήσουν Αρχαιρεσίες αλλά και να διαχειριστούν τρέχουσες και επείγουσες υποθέσεις.

Ότι θα τηρηθεί η από 22/03/2021 απόφαση του τελευταίου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης για διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών μέχρι την 23η Μαΐου 2021.

Ότι θα προκηρυχθούν η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες με ηλεκτρονική ψηφοφορία, προκειμένου να εξασφαλιστεί με αυτόν τον τρόπο η καθολική συμμετοχή των σωματείων με δικαίωμα ψήφου. Όπως αποδείχθηκε, οι Αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν σε όλες τις άλλες Ομοσπονδίες τον Μάρτιο του 2021 ήταν αξιόπιστες, υγειονομικά ασφαλείς, απόλυτα δημοκρατικές και εν τέλει πλήρως αποδεκτές. Όλες οι προηγούμενες αιτιάσεις περί του αντιθέτου έχουν αποδεδειγμένα καταρριφθεί. Εξάλλου, με αυτόν τον τρόπο τα σωματεία θα διευκολυνθούν και δεν θα επιβαρυνθούν καθόλου οικονομικά, καθότι αποφεύγονται οι μετακινήσεις και τα οδοιπορικά έξοδα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία.

Εφόσον υπάρξει δέσμευση για τα ανωτέρω, από την πλευρά μας ως πρωτοβουλία “Δώσε Πάσα” θα συνδράμουμε εμπράκτως στη διαδικασία, με όλα τα μέλη μας που διορίστηκαν με την ανωτέρω προσωρινή Διαταγή».

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button