Ποδόσφαιρο

Κόντρα στην ΑΕΚ θα μιλήσει η προσωπικότητα! Ο Άρης έχει παίκτες που ξέρουν από μεγάλα παιχνίδια

Ο Άρης έχει φτάσει πολλές φορές στην “πηγή” στον θεσμό του κυπέλλου, αλλά στην κρίσιμη στιγμή του έλειπε αυτό που φέτος έχει περισσότερο από ποτέ, η προσωπικότητα.

Μέσα στα τελευταία 17 χρόνια ο Άρης έφτασε τέσσερις φορές κοντά σε έναν τίτλο. Σε όλες όμως τις κρίσιμες στιγμές δεν υπήρχε ο παίκτης που θα έπαιρνε την ομάδα πάνω του, φέτος αυτό υπάρχει καθώς οι κιτρινόμαυροι έχουν παίκτες με πάρα πολλές εμπειρίες.

Το πιο ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο Λούκας Σάσα. Ο Βραζιλιάνος έχει 15 παιχνίδια στο Champions League και άλλα 23 στο Europa σε χρονιές που η Λουντογκόρετς ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο κορυφαίο διασυλλογικό επίπεδο έχουν φτάσει ο Μπράουν Ιντέγε που έχει από 5 γκολ σε Champions League και Europa League, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης ήταν μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού που απέκλεισε την Μίλαν.

Υπάρχει ακόμη ο Μπρούνο Γκάμα που έχει “φλερτάρει” με Ευρωπαϊκό τίτλο. Ο Πορτογάλος στις πολύ καλές πορείες του με την Ντνίπρο έφτασε μια ανάσα με την κατάκτηση του Europa League, χάνοντας στον τελικό από την Σεβίλλη με 2-3.

Μπορεί σε εκείνο το παιχνίδι να μην αγωνίστηκε ο έμπειρος εξτρέμ, είχε όμως συμμετοχή στις προκρίσεις με ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Νάπολι αλλά και σε παιχνίδια με την Ίντερ.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Μχάι Κόρχουτ με 44 παιχνίδια στην Ευρώπη, αλλά κυρίως το μεγάλο παιχνίδι της Ουγγαρίας απέναντι στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία, όταν οι “Μαγυάροι” ήρθαν ισόπαλοι με 3-3 με την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όλες αυτές οι εμπειρίες έχουν φτιάξει την “προσωπικότητα” των παικτών του Άρη, που είναι το συστατικό που χρειάζεται η ομάδα ώστε να πετύχει μία σημαντική πρόκριση, απέναντι σε έναν από τους “3” των Αθηνών αλλά και να καταφέρει να σταθεί στο ύψος του στον τελικό.

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button