Μπάσκετ

Κυριαζής: “Ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρσι-Ο Λευτέρης χθες τα έκανε όλα”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Κυριαζής.

Ο προπονητής που ανέδειξε τον Λευτέρη Μποχωρίδη και μπασκετικός μέντορας του αρχηγού του Άρη μίλησε για την χθεσινή νίκη της ομάδας, την εικόνα των νέων παικτών, για το επόμενο δύσκολο ματς με τον Ηρακλή αλλά και για το τί μπορούμε να περιμένουμε από τον φετινό Άρη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να ετοιμάσει την ομάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν προπονητή να έχει τρεις τέσσερις μέρες τους παίκτες όλους μαζί και να τους προετοιμάσει για ένα παιχνίδι και πόσο μάλλον ένα ντέρμπι Άρης-ΠΑΟΚ που όσα χρόνια και αν περάσουν, υπάρχει μεγάλη ιδιαιτερότητα σε αυτό το παιχνίδι. Φάνηκε ότι μέσα σε αυτές τις μέρες, ό,τι μπορούσε να γίνει, έγινε. 

Εννοείτε από θέμα χρόνου;

Φυσικά. Είναι πολύ δύσκολο να “δέσεις” όλους τους παίκτες, ο βαθμός δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος απ’όσο φανταζόμαστε.

Και να παίξει παράταση..

Να παίξει παράταση και με το βάρος αυτού του παιχνιδιού, το βάρος του κόσμου, το βάρους επειδή παίζεις στην έδρα σου, ήταν πολλά τα οποία έπρεπε να διαχειριστεί το προπονητικό τιμ και οι παίκτες. Συγχαρητήρια σε όλους για αυτό που έγινε.

Ο νέος Άρης σας δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξείτε για μια καλή χρονιά;

Αν και είναι νωρίς ακόμα, από συζητήσεις που έκανα με τον Λευτέρη αλλά και με άλλους παίκτες, νομίζω πως ο Άρης θα είναι καλύτερος από πέρσι. Θεωρώ ότι θα είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα ο Λευτέρης, στο χθεσινό ματς ήταν καταπληκτικός, έκανε τα πάντα. Δεν είναι μόνο η προσφορά του παίκτη στην επίθεση, όταν ένας πόιντ γκαρντ παίρνει 7 ριμπάουντ και δίνει 7 ασσίστ είναι ένα τεράστιο κομμάτι και προσφέρει και αμυντικά και ας μην φαίνεται. Ή η ενέργεια και το πάθος που δίνει. 

Επειδή μιλήσατε μετά την νίκη, ήθελε αυτή την εμφάνιση και το αποτέλεσμα έτσι;

Πάρα πολύ. Για να είμαστε αντικειμενικοί, ούτε η εικόνα της περσινής ομάδας ήταν καλή, ήταν μια εικόνα που δεν αρμόζει στον Άρη αλλά ούτε και του Λευτέρη. Τώρα είναι πολύ χαρούμενος και θεωρώ ότι αυτό που έκανε χθες, θα έχει συνέχεια.

Το ήθελε για να έχει αυτό το “ηθικό πλεονέκτημα”. Πως διαχειρίστηκε αυτό που έγινε το καλοκαίρι;

Νομίζω πως για την ηλικία του είναι πολύ ώριμο παιδί ο Λευτέρης. Αλλά το διαχειρίστηκε πάρα πολύ καλά και πραγματικά του αξίζει. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά από πάντα. Του εύχομαι να έχει υγεία και από εκεί και πέρα πιστεύω πως θα έχει μια εξαιρετική χρονιά.

Θέλει να δώσει κάποιες “μπασκετικές” απαντήσεις;

Να σας πω κάτι γενικό. Όταν πηγαίνεις καλά, όλοι είναι μαζί σου. Στα δύσκολα φαίνεται η διαφορά. Λάθη όλοι κάνουμε και οι παίκτες και οι προπονητές. Αλλά στα δύσκολα πρέπει να είσαι δίπλα στους παίκτες. Πάντα πρέπει να μπαίνουμε μέσα και να δίνουμε το 100% όχι για να αποδεικνύουμε κάτι, αλλά γιατί και στον Λευτέρη αλλά και στον Άρη, αυτό αξίζει. Σου αρέσει να κερδίζεις, πρέπει να προχωράς μέχρι να τελειώσει το παιχνίδι.

Πολύ μεγάλο ρόλο στην παραμονή του Λευτέρη έπαιξε και η επιμονή του Σούλη Μαρκόπουλου.

Σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο η γνώμη και η άποψη του για τον Λευτέρη. Όταν λες ότι θέλεις να είναι ο “ηγέτης”, ο Λευτέρης έχει όλα τα προσόντα και το απέδειξε χθες. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο να σε πιστεύει ο προπονητής, μπαίνεις και ψυχολογικά πιο άνετος, σου δίνει “φτερά” για να κάνει ό,τι καλύτερο.

Είναι ευλογία για μια ομάδα να στηρίζεται στο πάθος και την παρουσία των ελλήνων παικτών;

Φυσικά. Καταρχήν ο Διαμαντής (Σλαφτσάκης) είναι ένας υπέροχος χαρακτήρας, δίνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ακόμα και στην προπόνηση. Δουλεύει πάρα πολύ και για εμένα είναι από τα πιο σημαντικά, να δίνει το 100% όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο. Και εκείνος θα έχει μια εξαιρετική χρονιά.

Άρα παίζει ρόλο και το συναίσθημα;

Ναι. Πρέπει βέβαια να είναι και επαγγελματίες αλλά αν συνδυάζουν και τα δύο, τότε αυτό είναι το ιδεατό. Είσαι γεμάτος και επαγγελματικά και συναισθηματικά.

Αυτός ο Άρης που μπορεί να φτάσει;

Είναι πάρα πολύ νωρίς, είναι άδικο από την 1η αγωνιστική να βγάλουμε συμπεράσματα. 

Τα συνεχόμενα παιχνίδια βοηθούν για να δουλέψει η ομάδα;

Από προπονητικής κατάστασης είναι δύσκολο να περάσεις κάποια πράγματα γιατί και οι παίκτες μπορεί να τα “μπερδέψουν”. Βέβαια οι προπονητές του Άρη ξέρουν την δουλειά τους. Αλλά όσο περισσότερα παιχνίδια δίνεις, σε κάνει καλύτερο σαν ομάδα. Θεωρώ λοιπόν ότι είναι καλό και άμα έχεις θετικά αποτελέσματα ανεβαίνεις και στο ψυχολογικό κομμάτι.

Ήρθε και η ορστική άρση των ban, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα.

Σίγουρα αυτό λύνει τα χέρια για πολλά πράγματα. Μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα να πάρουν τους παίκτες που θέλουν, είναι μεγάλη υπόθεση.

Και τώρα Άρης-Ηρακλής..

Ο Ηρακλής επίσης είναι μια καινούργια ομάδα με παίκτες που δουλέυουν όμως περισσότερο καιρό μαζί. Είναι καλό βέβαια το γεγονός πως και οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι στην Α1. Από εκεί και πέρα εύχομαι φυσικά να κερδίσει ο Άρης, να κάνει μια καλή εμφάνιση, δεν θεωρώ ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι αλλά εύχομαι να έχουμε θετικό αποτέλεσμα για τον Άρη. 

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button