Ποδόσφαιρο

Κούβαλης: «Έρχεται να πάρει κάτι θετικό ο Αστέρας – Δουλευταράς ο Χαριστέας»

Ο Βασίλης Κούβαλης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και νυν δημοσιογράφος μίλησε στο Yellow Radio 92,8 και στην εκπομπή «Αθλητικό x-press»

Όλα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Ιάσονα Μίσχο:

Δεν υπάρχουν μυστικά τα ξέρει όλα ο καθένας. Εκτός κι αν σχεδιάζει κάτι ύποπτο ο «δαιμόνιος κοντός» γιατί έτσι τον χαρακτηρίζουμε εδώ τον Μπόρχα Χιμένεθ Σάεθ.

Για τον προπονητή

Ο Χιμένεθ ακόμα ψάχνεται, έχει σιγά-σιγά κατασταλάξει σε κάποιους βασικούς ποδοσφαιριστές γιατί έκανε συχνές αλλαγές-εκπλήξεις και κάποιους άφηνε εκτός, κάποιους έβαζε ενώ σε συνεχόμενα παιχνίδια δεν ήταν καθόλου στην αποστολή. Τώρα μάλλον έχει βρει έναν κορμό αλλά θα έχει και απουσίες στο παιχνίδι της Κυριακής.

Για τις απουσίες στον αγώνα με τον Άρη

Η πιο σημαντική νομίζω θα είναι ο Μαρκ Φερνάντεθ και ο Ιγκλέσιας. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι σίγουρο ακόμα, θα ξέρουμε αύριο για το αν θα είναι στην αποστολή.

Σήμερα ήταν καλύτερα ο Φερνάντεθ και ο Ιγκλέσιας έκανε ατομικό πρόγραμμα. Θα οριστικοποιηθεί αύριο αν θα είναι στην αποστολή και να είναι στην αποστολή και οι δυο δεν πιστεύω ότι κάποιος θα ξεκινήσει.

Ο Φερνάντεθ είναι πολύ σημαντική απουσία γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα, έχει πετύχει 4 γκολ. Δημιουργεί θέματα σε όλες τις ομάδες που τίθεται αντιμέτωπος, σουτάρει και σκοράρει.

Σημαντική απουσία και ο Ιγκλέσιας γιατί βοηθάει στην επίθεση λόγω του ύψους του, στις στατικές φάσεις αλλά και στην άμυνα και σίγουρα βγάζει πάθος και δύναμη καθώς είναι και ο αρχηγός του Αστέρα.

Σίγουρα είναι και ο Χρήστος Τασουλής που επέστρεψε και πήρε θέση βασικού μετά από ενάμησι χρόνο που δεν ήταν πουθενά ούτε στην αποστολή. Πέρσι έπαιξε 6 παιχνίδια και φέτος στο πρώτο του παιχνίδι σημείωσε 2 γκολ, παιχνίδι στο όποίο μπήκε μπήκε στην ενδεκάδα λόγω τραυματισμού του Μαρτίνες. Πλέον πήρε την θέση βασικού και θα παίξει στα αριστερά.

Το κλίμα στην Τρίπολη και πως αντιμετωπίζουν τον Κυριακάτικο αγώνα

Είναι καλό το κλίμα πλέον. Πριν τρία παιχνίδια είχε κάνει ένα σερί τριών αγώνων με δυο νίκες και μια ισοπαλία εκτός έδρας. Είναι σε καλή κατάσταση, έστρωσαν τα πράγματα γιατί μέχρι και σενάρια υπήρχαν στην αρχή ότι θα φύγει ο προπονητής και αλλά. Ηρέμησαν όλα και υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορούν να συνεχίσουν το σερί αυτό. Έρχεται να πάρει κάτι θετικό στο «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν έρχεται να παίξει μόνο. Και δεν παίζει καταστροφικό ποδόσφαιρο ο Αστέρας.

Τι περιμένουμε να δούμε από τον Αστέρα

Είναι σαν να παίζει στην έδρα του.

Θα παίξει ανοιχτά με το 4-2-3-1 που χρησιμοποιεί τώρα τελευταία. Δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσει τον Μπαράλες στη κορυφή της επίθεσης. Δεξιά και αριστερά στα άκρα της επίθεσης έχει δυνατούς ποδοσφαιριστές. Στο κέντρο της άμυνας είδα πως χρησιμοποιεί τον Ματρικάρντι.

Ο Βαλιέντε δεν είναι κεντρικός αμυντικός που έπαιζε στα τελευταία παιχνίδια ενώ στο ματς με τον Παναιτωλικό έπαιξε ως αμυντικός χαφ. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση στον άξονα ακόμα και ως επιθετικό χαφ και είναι ένας ποδοσφαιριστής που έχει το γκολ. Αν παίξει στο χώρο του κέντρου είναι επικύνδυνος γιατί ακολουθεί συνέχεια τις επιθέσεις της ομάδας του.

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το βασικό σχήμα, ούτε ο ίδιος ο προπονητής έχει κατασταλάξει, αλλά σίγουρα έχει ποιοτικούς παίκτες. Και ο Ριέρα που έχει έρθει φέτος είναι πρώτος στις ασσιστ και στο πρωτάθλημα. Μπορεί να μην φαίνεται καθόλου μέσα στο παιχνίδι αλλά μπορεί να σου βγάλει μια κάθετη πάσα, μια πάσα κρυφή και είναι πολύ καλός στις στατικές φάσεις και στο ένας εναντίον ενός είναι φοβερός, είχαμε χρόνια να δούμε έναν τέτοιον παίκτη βέβαια σε αντιστοιχία έχει πολλά λάθη γιατί επιχειρεί πολλές ατομικές προσπάθειες.

Θα εκμεταλλευτεί την αδυναμία του Άρη στην άμυνα, αν και ο Γερμανός το έχει διορθώσει λίγο αυτό.

Για τον Χαριστέα

Τον πρόλαβα. Μάλιστα του έκανα ειδική προπόνηση. Ήταν πιτσιρικάς και του έκανα σέντρες για να κάνει κεφαλιές. Καθόμασταν στο τέλος της προπόνησης και κάναμε κάτι σαν ατομική προπόνηση. Ήταν δουλευταράς, ζητούσε από μόνος του να καθίσουν κάποιοι να σεντράρουν για να επιχειρήσει τελειώματα.

Πως βλέπει τον Άρη

Έσφιξαν τα πράγματα συνειδητοποιήσαν και οι παίκτες ότι δεν τους παίρνει άλλο και ότι πρέπει να ρισκάρουν όσο γίνεται. Πλεόν βγήκε ο ποδοσφαιρικός εγωισμός που έπρεπε να βγει, αλλά αυτό θα πρέπει να βγαίνει από το πρώτο δευτερόλεπτο για όλες τι ομάδες που έχουν φιλοδοξίες και πιστεύουν ότι μπορούν να καταφέρουν κάτι. Βέβαια υπάρχει και ένα πλάνο, μια τακτική όταν παίζεις μ’ έναν αντίπαλο που θέλει την νίκη και είναι χωρίς συν-βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχει δηλαδή τέτοια πίεση, πρέπει να καθαρίζεις το παιχνίδι πιο νωρίς.

Για την τελευταία φορά που ήρθε στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Τελευταία φορά που ήρθα Θεσσαλονίκη ήταν στο ευρωπαϊκό παιχνίδι Άρης- Λεμεσός, στην ισοπαλία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button