Ποδόσφαιρο

Κοσμίδης (SuperLeague): «Δέσμη προτάσεων για την βιωσιμότητα των ομάδων!»

Στο Yellow Radio φιλοξενήθηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Super League, Πιέρ Κοσμίδης και μίλησε για την νέα σεζόν και την τηλεδιάσκεψη της Λίγκας

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή “Πρωινό Μπακότερμα” και την Πόπη Αστεριάδου:

Για την τηλεδιάσκεψη της Λίγκας και το νέο πρωτάθλημα: «Μπορούμε να πάρουμε τα δεδομένα πως στις 12 Σεπτεμβρίου θα έχουμε έναρξη, θα υπάρχουν οι 5 αλλαγές στο παιχνίδι με στόχο να αποφορτίσει τους ποδοσφαιριστές. Το δεδομένο είναι ότι η πανδημία μας ανάγκασε να προσαρμοστούμε, με βάση και γνώμονα την δημόσια υγεία, όπως και των ποδοσφαιριστών. Την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, πως πρέπει να κινηθούμε στο νέο πρωτάθλημα. Υπάρχει το ερωτηματικό για τους φιλάθλους, είμαστε σε συζητήσεις χωρίς εμείς μόνοι μας να μπορούμε να πάρουμε απόφαση».

Για την ενδεχόμενη παρουσία φιλάθλων: «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα υπάρχουν ανά πάσα στιγμή. Οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμενή, όμως είναι δεδομένο πως ποδόσφαιρο και αθλητισμός χωρίς φιλάθλους είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει».

Για το εξωτερικό και τους φιλάθλους εκεί: Ακόμη και οι διοργανώσεις της UEFA προσαρμόζονται στα δεδομένα κάθε χώρας. Αυτό δεν μπορεί να επιβληθεί κεντρικά. Έχει να κάνει με την κάθε χώρα. Όλα είναι στο τραπέζι, εμείς παρακολουθούμε τα δεδομένα και τις εξελίξεις από κοντά.

Για την βιωσιμότητα των ομάδων: «Επαφές υπάρχουν, έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων στους αρμόδιους φορείς. Μένει να δούμε τι θα υλοποιηθεί και σε πιο χρονικό ορίζοντα. Υπάρχει και το τηλεοπτικό συμβόλαιο που αποτελεί βασικό αιμοδότη, υπάρχει και το θετικό η σύμβαση με την Ιnterwetten για την ονοματοδοσία του πρωταθλήματος. Έχουν και οι ομάδες όφελος από αυτό».

Για τα τηλεοπτικά: «Για τα χρήματα, τα κανάλια χαράσσουν μια δική τους στρατηγική, όπως και οι ομάδες. Τα δεδομένα ωστόσο λόγω της πανδημίας αλλάζουν. Το προϊόν αποτελεί ένα κεφάλαιο για όποιον θέλει να επενδύσει. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα. Για την κεντρική διαχείριση είναι δεδομένο πως υπάρχουν συζητήσεις αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις οριστικές αποφάσεις. Δεν έχει νόημα να πούμε κάτι παραπάνω».

Για το πακέτο στήριξης στις ΠΑΕ: «Αποτελεί μια ενέργεια με πολλούς άξονες. Φορολογικά μέτρα, με προσαρμογή των δεδομένων στις νέες συνθήκες, των ημερομηνιών και τα λοιπά ώστε να υπάρχει ουσιώδες αποτέλεσμα».

YellowRadio.gr

Το ειδησεογραφικό Site για τους Αρειανούς. Από οπαδούς για οπαδούς!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button