ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Κλώτσησε για δεύτερη φορά την ευκαιρία να πάρει κάτι παραπάνω από τον Ολυμπιακό

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αρης χάνει την ευκαιρία απέναντι στον Ολυμπιακό να πάρει κάτι παραπάνω από αυτό που πρέπει, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ, αλλά χωρίς να το πληρώσει μιας και οι αντίπαλοί του σε αυτή την κούρσα του μίνι πρωταθλήματος δεν βλέπονται.

Η πρώτη φορά που ο Αρης είχε την ευκαιρία να κάνει ζημιά στον Ολυμπιακό ήταν στο Κύπελλο. Ολοι θυμόμαστε τον τρόπο με τον οποίο οι κιτρινόμαυροι αποκλείστηκαν από τους “4” του θεσμού, με τον Κουέστα να κάνει τραγικό λάθος και να δίνει απλόχερα το δώρο στους Πειραιώτες να πανηγυρίζουν μια… χαμένη πρόκριση! Ενα παιχνίδι που όλοι στον οργανισμό του Αρη, αλλά προτίστως οι φίλοι της ομάδας θέλουν να το ξεχάσουν.

Τώρα ήταν η δεύτερη φορά. Οχι δεν ήταν ο Κουέστα, αλλά η ανικανότητα των παικτών του Αρη να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα, με πιο τρανταχτή τη φάση του Μαντσίνι που τον σταματάει ο Σα. Εστω να πάρει την ισοπαλία. Δυστυχώς ο Αρης έδειξε στο “Γ. Καραϊσκάκης” ότι το πάπλωμα το τραβάει μέχρι τα πόδια του για να μην κρυώσει. Η ομάδα του Ακη Μάντζιου βρήκε απέναντί της έναν κουρασμένο και ταλαιπωρημένο Ολυμπιακό από το παιχνίδι με την Αρσεναλ, ο οποίος έμεινε και με 10 παίκτες για 1 ώρα αγώνα, λόγω της αποβολής του Λαλά. Κι όμως σε αυτό το διάστημα ο Αρης δεν μπόρεσε έστω μία φορά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, χάνοντας μια τεράστια ευκαιρία. Δεν υπήρξε ο άνθρωπος που θα έβαζε το γκολ. Δόθηκαν οι ευκαιρίες, με τον Ολυμπιακό να δείχνει αμυντικές αδυναμίες και τον Αρη στο δεύτερο ημίχρονο να προσπαθεί με μακρινά σουτ να δημιουργήσει πρόβλημα, αλλά ο Σα που δείχνει και πάλι να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό ήταν σε εξαιρετικό απόγευμα.

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ ΚΑΙ ΜΑΝΤΣΙΝΙ
Παρόλο λοιπόν που ο Αρης είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Εμφάνισε το πρόβλημα να διασπάσει μια αμυντική διάταξη που έκλεισε όλους τους χώρους όπως αναγκάστηκε να κάνει ο Ολυμπιακός όταν έμεινε με 10 παίκτες. Μέσα σε όλα ο Αρης δεν είχε σε καλή μέρα αρκετούς ποδοσφαιριστές του. Σε κακή μέρα βρέθηκε ο Μπερτόγλιο, ο Γκάμα δεν έδωσε τα πράγματα που έπρεπε, ο Σάσα φάνηκε κουρασμένος ενώ δεν είχε τα πατήματα στην περιοχή. Από τον Μπρούνο και τον Σάκιτς ο Αρης δεν πήρε τίποτα. Μόνο οι Σούντγκρεν και Μαντσίνι δεν φτάνουν για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό. Κάτι λείπει στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου από τον Αρη. Το καλό βέβαια είναι ότι φεύγει από το “Γ. Καραϊσκάκης” ανικανοποίητος δείγμα του ότι το κλαμπ έχει μεγαλώσει όπως και οι απαιτήσεις. Αλλά το κακό είναι ότι ακόμα δεν μπορεί να φτάσει στο επίπεδο του Ολυμπιακού, ο οποίος έδωσε 23 ματς σε 77 μέρες, μέτρησε 16 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

ΝΑ ΚΕΦΑΛAIΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΓΚΟΛ
Η διακοπή του πρωταθλήματος θα λειτουργήσει ως βάλσαμο στον Αρη. Θα επιστρέψουν και σημαντικοί παίκτες, όπως είναι ο Γκαρσία, ο Ματίγια, ο Μπεναλουάν, ο Μήτρογλου. Οπως έγραψα και στο προηγούμενο άρθρο, ο Αρης θα πρέπει να γίνει πιο κυνικός. Οτι είχε να δείξει το έδειξε. Οτι εντυπώσεις κέρδισε τις κέρδισε. Πλέον πρέπει να πηγαίνει έστω και για το μισό – μηδέν. Πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τις χαμένες ευκαιρίες σε γκολ. Στα θετικά είναι και το γεγονός πως και οι αντίπαλοι για τις θέσεις που οδηγούν στο Conference League δεν πείθουν αλλά πάνω απ’ όλα δεν φοβίζουν τον Αρη. Το αντίθετο. Οι αντίπαλοι φοβούνται τον Αρη. Πάρτε για παράδειγμα τον Παναθηναϊκό που ενώ κρατάει τη νίκη -στην Τρίπολη- στα πόδια του καταφέρνει να τη χάσει στο 97′ από τον… τερματοφύλακα Παπαδόπουλο και να επιστρέφει πάλι στην εσωστρέφεια. Επειτα η ΑΕΚ που δέχεται αστεία και παιδικά γκολ από τον ΠΑΟΚ, έχει ξεμείνει από φρεσκάδα, ιδέες, προσωπικότητα, τσαγανό και πείσμα, αλλά και ο ΠΑΟΚ ο οποίος μπορεί μεν να κέρδισε αλλά δεν σε πείθει διότι είναι ομάδα του ύψους και του βάθους. Δεν είναι τυχαίο πως ο ΠΑΟΚ για πρώτη φορά κέρδισε ομάδα από την πρώτη τετράδα, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μάριος Ματσάνκος

Τα πρώτα 10 χρόνια είναι δύσκολα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Αφού τα πέρασε, τίποτα δεν τον φοβίζει. Έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Score Live, Live Sport και Αθλητικό Πνεύμα, στα αθλητικά Sites Sport-Fm.gr, Postgame.gr, erasitexnes365.gr, panionia-idea.gr, elafrataxiarhia.gr, ενώ ένα από τα... παράσημά του είναι το ότι έβαλε πλάτη κατά τη στρατιωτική του θητεία στο γραφείο τύπου του ΥΠΕΘΑ. Μέλος της ΕΣΗΤΛΣΥΜ. Πλέον βρίσκεται στην ομάδα του Yellow Radio FM 101.7 με ανταπόκριση από την Αθήνα, όπου και γεννήθηκε. Το μότο του; Προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε από που ερχόμαστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button