Γενικά

Κινητοποιήσεις για το 1ο ΓΕΛ Μίκρας- Χωρίς μεταφορικό μέσο οι μαθητές

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι γονείς των μαθητών του Λυκείου Τριλόφου (1ο ΓΕΛ Μίκρας), ύστερα από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 /10/2018 στο Πνευματικό Κέντρο της Καρδίας.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε γιατί πάνω από ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς τους από την Καρδία στον Τρίλοφο. Έτσι καθημερινά 95 μαθητές μετακινούνται με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής .

Σύμφωνα με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση τονίζεται ότι, η Περιφέρεια είναι η αρμόδια για την μεταφορά των μαθητών, όταν το σχολείο τους απέχει πάνω από 5 χλμ. Πιο συγκεκριμένα, η Καρδία απέχει από τον Τρίλοφο 5300 μέτρα και θα έπρεπε η Περιφέρεια να διαθέσει λεωφορεία, τα οποία θα μισθώσει για την μεταφορά των μαθητών.

Όλως παραδόξως ,δεν διέθεσε λεωφορεία με το αιτιολογικό ότι υπάρχει ένας αγροτικός δρόμος που συνδέει τις δύο κοινότητες και είναι μικρότερος από 5 χλμ. Να σημειωθεί ότι ο αγροτικός αυτός δρόμος που έχει πλάτος μόλις 2,5 μέτρων, είναι εντελώς ακατάλληλος για την μεταφορά των μαθητών και δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν λεωφορεία. Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, υπάρχει ρέμα που πλημμυρίζει τακτικά και πολλά αδέσποτα σκυλιά καθώς στην περιοχή υπάρχουν στάνες.

Το λεωφορείο του ΟΑΣΘ που συνδέει τις δύο κοινότητες δεν χωράει όλους τους μαθητές με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να μετακινούνται πεζοί στη μέση του δρόμου πρωί – μεσημέρι σε ώρες αιχμής. Σημειώνεται ότι γι αυτό το λόγο το Λύκειο παραμένει υπό κατάληψη για 3η συνεχόμενη ημέρα.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button