ΓενικάΜπάσκετΠοδόσφαιρο

Κατά των κλειστών λιγκών ψήφισε η Ευρωβουλή

Με ψήφους 597 υπέρ, 36 εναντίον και 55 απόντες, τα μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τάχθηκαν κατά των κλειστών λιγκών ή διοργανώσεων.

Η Ευρωβουλή υποστήριξε την επιθυμία, ώστε η αθλητική κουλτούρα της Ευρώπης να είναι ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως την αλληλεγγύη, την περιεκτικότητα, τη βιωσιμότητα, τις διοργανώσεις που είναι προσβάσιμες σε όλους, την αθλητική αξία και τη δικαιοσύνη.

Παράλληλα, αντιτίθεται με σθένος στις διοργανώσεις που έχουν αποσχιστικό χαρακτήρα και που υποβαθμίζουν, βάζοντας κίνδυνο, τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού αθλητικού οικοσυστήματος.

Εισηγητής του θέματος, ήταν ο Πολωνός Ευρωβουλευτής και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Τομας Φρανκόφσκι, ο οποίος, με αφορμή τη δημιουργία της European Super League και τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει, το έφερε προς ψήφιση στην Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας, όπου συγκέντρωσε θετικές τις 29 από τις 31 συνολικά ψήφους.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες, η εισήγηση του Φρανκόφσκι, ήρθε προς ψήφιση στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η οποία πήρε σαφέστατη θέση εναντίον των κλειστών Λιγκών και των αποκλεισμών.

Την απόφαση χαιρέτισε η UEFA με ανακοίνωσή της. Είναι σίγουρα μία ισχυρή απόφαση που είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει βάθρο λήψης αποφάσεων για την ανοιχτή νομική διαμάχη της FIBA και της ULEB με την Ευρωλίγκα.

Πηγή: sport-fm.gr

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button