Μπάσκετ

Δοξάκης: “Τον Γιάννη τον πιστεύω όσο δεν μπορώ να περιγράψω”

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή “Αθλητικό X-Press” φιλοξενήθηκε ο πρώην καλαθοσφαίρισης του Άρη και βοηθός του Γιάννη Καστρίτη στην Εθνική Νέων Ανδρών, Γιώργος Δοξάκης.

Αναλυτικά όσα είπε στους Γιώργο Τοτσικα και Ιάσονα Μισχο.

Αρχικά για την συνεργασία του με τον Γιάννη Καστριτη ανέφερε:

Ο Γιάννης είναι ένα “ανερχόμενο” ταλέντο της προπονητικής, θεωρώ ότι τα βήματα που έχει κάνει είναι προσεγμένα και τον έχουν βοηθήσει. Έχει δείξει την αξία του, με αποκορύφωμα την περσινή πορεία της Κύμης που έφτασε στα play off, και αυτές τις επιτυχίες όλοι οι προπονητές όπως είναι λογικό προσπαθούν να τις καρπωθούν. Μην ξεχνάμε ότι ο Γιάννης ήταν από τα πρώτα ονόματα το καλοκαίρι για να πάει στην Α.Ε.Κ. και η Κύμη του το αρνήθηκε.

Για το αν είναι έτοιμος για μια τέτοια πρόκληση

Θεωρώ ότι η μοίρα του εκάστοτε προπονητή εξαρτάται από τις νίκες, όταν αυτές έρχονται είναι επιτυχημένος. Ήταν η ώρα του να κάνει το επόμενο βήμα. Φυσικά ο σύλλογος του Άρη έχει ιδιαιτερότητες, είναι σε μια δύσκολη κατάσταση που δεν είναι εύκολο να αλλάξει.

Για το αν θα αποτελέσει πρόβλημα το νεαρό της ηλικίας του

Θεωρώ ότι έχει ωριμάσει, ότι η εμπειρία του με την Κύμη τον ωρίμασε. Μπορώ να πω σίγουρα ότι είναι μια πολύ καλή λύση. Πρέπει να δίνονται ευκαιρίες, δεν είμαστε σε μια εποχή που ο προπονητής πρέπει να φτάσει τα 50 και τα 60 για να πάρει μια ευκαιρία. Και μην ξεχνάμε ότι ο Άρης δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση. Αν μιλούσαμε για τον Άρη της Ευρωλίγκας θα είχα περισσότερες ενστάσεις, αλλά από την στιγμή που ο Άρης είναι σε μια τέτοια κατάσταση νομίζω ότι μπορεί να δώσει μια τέτοια προοπτική.

Για το ότι ο γνωρίζει τον Βασίλη Χρηστιδη

Είναι σίγουρα ένα υπέρ, ο κάθε προπονητής που έρχεται σε μία ομάδα θέλει να βάλει τις δικές του πινελιές. Είτε λέγεται Χρηστίδης, είτε μια αλλαγή τακτικής, αλλά όλα θα κριθούν από τα αποτελέσματα.

Για το ότι πολλοί παίκτες του Άρη ήταν στα πλάνα του Καστριτη στην Κύμη

Το καλοκαίρι επειδή ήμασταν αρκετό καιρό με τον Γιάννη, ξέρω ότι ενδιαφερόταν για πολλούς από τους παίκτες που έχει τώρα ο Άρης.

Για το αν θα μιλήσουν

Με τον Γιάννη μας συνδέει μια σχέση πατέρα-γιού. Έχουμε ένα δέσιμο, θεωρώ ότι θα μιλήσουμε.

Για το τι θα του πει

Τα έχουμε συζητήσει από το καλοκαίρι, συζητούσαμε για το βήμα που θα έκανε σε ένα μεγάλο κλαμπ.

Για το αν πιστεύει ότι τα πράγματα θα πάνε προς το καλύτερο με τον Καστρίτη

Τον Γιάννη τον πιστεύω όσο δεν μπορώ να περιγράψω, από εκεί και πέρα τα αποτελέσματα θα δείξουν αν θα τον δικαιώσουν ή όχι. Και θα πρέπει να υπάρχει και η βοήθεια του κόσμου, σε όποια κατάσταση και αν είναι η ομάδα, το έχω πει και θα το ξαναπώ, ο Άρης είναι ιδέα.

Για το ότι εκφράζονται φόβοι ακόμη και για υποβιβασμό της ομάδας

Έχει ακουστεί και άλλες φορές αυτή η λέξη, δεν γίνεται συνέχεια όμως να τρίζουν τα θεμέλια. Πιστεύω ότι η ομάδα θα ανακάμψει, δεν γίνεται όμως ο Άρης να έχει συνέχεια οικονομικά προβλήματα. Χρειάζεται μια σωστή οργάνωση και σωστή διαχείριση, η Μπαμπερκ έχει 190 χορηγούς.

 

Ιάσονας Μίσχος

Όντας 14 ετών του δόθηκε η ευκαιρία να συνδυάσει την αγάπη του για τον Άρη και την δημοσιογραφία μέσω των "Α.Ν. 98.7" Πλέον Βρίσκεται στην οικογένεια του ''Yellow Radio FM 101.7'' από τις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button