Ποδόσφαιρο

Καρύδας: «Από όταν ήταν στον Άρη είχε την φλόγα ο Γκαλιτέ, πήρε πολλά από τον Μισέλ»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη, Νίκος Καρύδας.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Αρχικά για τον Κριστόφ Γκαλτιέ (τώρα στην Λιλ) που είχε περάσει από το τεχνικό τιμ του Άρη και τον είχε γνωρίσει ανέφερε:

Ήταν τότε στα πρώτα βήματα του, μέχρι το 2009 ήταν βοηθός. Τότε ήταν προπονητής ο Μισέλ, είχε φύγει από το τιμ ο Ταρντί και ήρθε ο Γκαλτιέ που είχε πρόσφατα σταματήσει το ποδόσφαριο.

Ο Κριστόφ ήρθε τότε για λίγο χρονικό διάστημα και είχαμε συνεργαστεί πάρα πολύ και στην διεξαγωγή και στον σχεδιασμό της προπόνησης, ήταν ένας άνθρωπος που είχε φλόγα.

Η εξέλιξη του ήταν πραγματική, βλέποντας την φαίνεται ότι τα στοιχεία που πήρε εκείνη την περίοδο ήταν εκείνα που τον βοήθησαν να αναπτυχθεί περισσότερο, τον βοήθησε πολύ ο Ανρί Μισέλ.

Ενώ συνέχισε:

Το 2017 πήγε στα μέσα της περιόδου στην Λιλ, έσωσε την ομάδα σε μία δύσκολη σεζόν και ξεκίνησε να διεκδικεί τον τίτλο μέχρι που τον κέρδισε κιόλας.

Ένα πράγμα που μου μάθαν όλοι είναι η ομαδική δουλειά και νομίζω ότι είναι το μυστικό του Γκαλτιέ μέχρι και σήμερα.

Για τον κορωνοϊό:

Η εποχή του κορωνοϊού μας δίδαξε πολλά πράγματα, ήταν πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε. Μία από τις καινούργιες τεχνοτροπίες ήταν οι τηλεδιασκέψεις και οι παίκτες ωφελήθηκαν από αυτό.

Αυτό που φάνηκε είναι πως όλα κύλησαν καλά χωρίς την παραδοσιακή προετοιμασία που έχουμε στο μυαλό μας. Το λέω εδώ και πολλά χρόνια ότι πρέπει να αλλάξει η ορολογία της και να μην μένουμε σε θεωρίες του 1970 και του 1980.

Για την απουσία του κόσμου:

Είναι σαν να δίνεις μία θεατρική παράσταση χωρίς κόσμο, είναι ένας παράγοντας, είναι ο δωδέκατος παίκτης. Η απουσία του κόσμου παίζει ρόλο, αλλά μετράει περισσότερο η δημόσια υγεία από οτιδήποτε άλλο.

Για την φετινή ομάδα που είδε από κοντά στην προετοιμασία:

Μου είχε αρέσει αυτό που είδα στην προετοιμασία. Όλα λειτούργησαν ιδανικά στην προετοιμασία.

Γενικότερα ο Άρης έκανε αυτά που έπρεπε, έκανε μία αλλαγή προπονητή και πήρε έναν άνθρωπο που έχει νοοτροπία νικητή. Λειτούργησε ιδανικά η αλλαγή προπονητή, η επιλογή των παικτών, όλα ήταν όπως έπρεπε.

Ο Έλληνας προπονητής δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, θα πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες και να στηριχθεί από μεγάλες ομάδες. Έχω δουλέψει και με ξένους, έχω δει τις διαφορές αλλά δεν μας λείπουν πολλά πράγματα.

Θα ήθελα βέβαια ο Έλληνας προπονητής να κάνει καριέρα και στο εξωτερικό και να έχει εμπειρίες από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button