ΑπόψειςΠοδόσφαιρο

Καρυπίδης, rapid tests και ιστορίες βγαλμένες από… ακριβές τιμές

Λίγες ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, βρέθηκε… απολογούμενος για μία οικονομική συμφωνία που έκλεισε με την περιφέρεια Αττικής και τα rapid tests που εμπορεύεται.

Μία υπόθεση που από όπου και εάν την πιάσεις απλά είναι η λειτουργία του οικονομικού συστήματος που ζούμε. Ένας επιχειρηματίας αγόρασε, ένας ενδιαφερόμενος ζήτησε και επήλθε συμφωνία. Έτσι γίνονται τα deal, είτε αυτό αφορά την υγεία, είτε αφορά μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή.

Ο κακός… χαμός όμως. Εάν αφορούσε η ίδια υπόθεση άλλους επιχειρηματίες, πιο «δυνατούς» και ριζωμένους στα βάθη του οικονομικού συστήματος της Ελλάδος κουβέντα δεν θα γινόταν. Όπως και εάν ήταν σε επιχειρηματία που… «συμπαθούν» συγκεκριμένα κέντρα.

Πρόκειται όμως για τον Καρυπίδη που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εξελιχθεί, κλείνει συμφωνίες και δείχνει να το… έχει. Θα μπορούσαμε να κάνουμε βαθύτερη ανάλυση βέβαια και να τονίσουμε και αρκετά κακώς κείμενα αλλά αυτό δεν είναι η δουλεία μας, σε αθλητικό σάιτ γράφουμε, και σίγουρα πολλά δεδομένα δεν τα έχουμε μπροστά μας.

Πάμε στο ζητούμενο τώρα των rapid tests όμως και στην κριτική που έγινε για την τιμή αγοράς τούς, που άγγιξε το 9,26 ευρώ/kit. Τα τεστ που αγοράστηκαν από την περιφέρεια Αττικής έγιναν για τους εξής λόγους, σύμφωνα να ανακοίνωση της ίδιας:

-Tα τεστ που αγόρασε ο Πατούλης από την εταιρεία συμφερόντων Καρυπίδη έχουν προδιαγραφές ποιότητας πολύ υψηλότερες από αυτές που έχουν τεθεί σε διαδικασίες άλλων οργανισμών.

-Το τεστ κιτ που επέλεξε διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά.

Όπως και να έχει το ζητούμενο είναι η υγεία, να περάσει ο καταραμένος ιός, να βρούμε τα υπαρκτά οικονομικά σκάνδαλα, που υπάρχουν, αλλά να είναι πραγματικά και όχι τουφεκιές για τον εντυπωσιασμό.

ΥΓ: Για να μιλήσουμε και λίγο… ποδοσφαιρικά. Πόσο σημαντική ήταν η απουσία του Μπερτόγλιο από τα προηγούμενα ματς φάνηκε για ακόμη μία φορά. Και δυστυχώς κάνει μεγάλο κοντράστ με τις εμφανίσεις του Ματέο…

Panos Tsikalas

Τον μάθατε σαν γεννημένο... offside, μιλά και γράφει πάντα διαλεκτικά. Οι πρώτες του εμπειρίες ήρθαν μέσα από το χαρτί του ΠΡΙΝ, συνέχισε σαν offside24.gr και το YellowRadio.gr ήρθε σαν επιστέγασμα που συνεχίζει. Αρθρογραφεί στο HUMBA και είναι δημοσιογράφος σε πολιτικά σάιτ, με μεγάλη αγάπη όμως στο... αθλητικό. Δίνει παρουσία καθημερινά στο Yellow Radio FM 101.7 κάθε πρωί στις 10:00, μετά από μια περιπλάνηση σε όλες τις ζώνες του...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button