Γενικά

Κανένας νέος θάνατος από κορωνοϊό στο Ισραήλ για πρώτη φορά σε 10 μήνες

Τα νέα από το Ισραήλ, όπου η διαδικασία εμβολιασμού έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς, είναι όλο και πιο ενθαρρυντικά, αφού την Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά μέσα σε δέκα μήνες που δεν ανακοινώθηκε νέος θάνατος από Covid-19.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε αμετάβλητος σε 6.346, σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα.

Η τελευταία φορά που δεν είχε καταγραφεί θάνατος από κορωνοϊό στο Ισραήλ ήταν στις 29 Ιουνίου, όταν γενικά τα ποσοστά θανάτου είχαν μειωθεί ουσιαστικά μετά το πρώτο επιδημικό κύμα.

Την Πέμπτη, εντοπίστηκαν 129 νέα κρούσματα σε σύνολο περίπου 35.000 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να βρίσκεται στο 0,4%.

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έπεσε σε 1.897, με 160 ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, εκ των οποίων οι 97 με αναπνευστήρα.

Στη χώρα έχουν καταγραφεί 837.870 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας.

Τον Μάρτιο η κυβέρνηση του Ισραήλ άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα, καθώς προχώρησαν ευρέως οι εμβολιασμοί. Την Πέμπτη, η χώρα έφτασε τους 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Στις 15 Απριλίου, μάλιστα, οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν πως από την Κυριακή 18 του μήνα η χρήση προστατευτικής μάσκας για τον κορωνοϊό δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους.

Χάρη στη μείωση των μολύνσεων, εξάλλου, είχαν ανοίξει από τις αρχές Μαρτίου τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι παραλίες, ενώ η κυβέρνηση παρουσίασε το σχέδιό της για την υποδοχή των εμβολιασμένων ξένων τουριστών από τις 23 Μαΐου, ένα χρόνο και πλέον αφού έκλεισε τα σύνορα της χώρας για τα ταξίδια αναψυχής.

Όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας, πάνω από το 53% του πληθυσμού των περίπου 9 εκατομμυρίων ανθρώπων έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο επίτευγμα για το σύστημα υγείας και τους Ισραηλινούς πολίτες. Μαζί εξαλείφουμε τον κορωνοϊό», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γιούλι Έντελστάιν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Eyal Leshem, διευθυντής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ, το Ιατρικό Κέντρο Sheba, δήλωσε ότι η χώρα ενδέχεται να πλησιάζει την ανοσία αγέλης.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button