Ποδόσφαιρο

Κακός για άλλη μια φορά ο Άρης και ήττα (2-0) στην Τούμπα

Στο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των play off, ο Άρης αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας σε έναν αγώνα που οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κατώτεροι των περιστάσεων, χωρίς νεύρο και με λιγοστές καλές ευκαιρίες ηττήθηκαν από τον αντίπαλο με 2-0.

Πρώτο ημίχρονο

Με διαφορετική διάταξη για πρώτη φορά ο Άρης με τον Άκη Μάντζιο να κατεβάζει τριάδα στην άμυνα με Ροζ, Μπεναλουάν και Ιωάννου, στο κέντρο τους Σάσα, Ματίγια και Γκάνεα  και Σούντγρκεν ενώ στην επίθεση τους Ματέο, Γκάμα και Σίλβα.

Πρώτη καλή φάση για τον Άρη ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό όταν ο Γκάνεα μετά από όμορφη ντρίμπλα κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, οι γηπεδούχοι έδιωξαν και πάλι σε κόρνερ αυτή την φορά από τα αριστερά με τον Σφιντέρσκι να απομακρύνει και να ολοκληρώνεται η φάση εκεί.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 8’ με τον Μπάμπα από τα αριστερά όμως ο Ροζ «έκοψε» έξυπνα και απομάκρυνε. Δύο λεπτά μετά με τον Σφιντέρσκι οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους τελική μετά από αρκετά καλή πάσα του Σβαμπ, ο Πολωνός φορ πρόλαβε τον Μπεναλουάν όμως το σουτ ήταν αρκετά αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Κουέστα.

Ένα αρκετά νευρικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά με τον Άρη να μην γίνεται τόσο επιθετικός περιμένοντας να κλέψει κάποια μπαλιά κυρίως από τον χώρο του κέντρου και να βγει γρήγορα μπροστά με τον Σίλβα.

  • Η πρώτη κίτρινη κάρτα της αναμέτρησης ήρθε στο 14’ για τον Μιχαηλίδη για το φάουλ στον Γκάμα ενώ ένα λεπτό μετά «κιτρινίστηκε» και ο Μπεναλουάν.

Στο 22’ ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε φάση όπου ο Ουάρντα βρέθηκε μόνος του απέναντι στον Κουέστα με τον Ισπανό να σταματά τον Αιγύτπιο και τον Κουλμπάκοφ να δείχνει άουτ. Στο 28’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πρώτο τους κόρνερ από τα αριστερά με τους «κιτρινόμαυρους» να απομακρύνουν.

Σωτήρια επέμβαση από τον Ισπανό να διώχνει σε κόρνερ σε αρκετά αιφνίδιο σουτ από φάουλ του Βιεϊρίνια ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Άρης είχε καλές προϋποθέσεις να βγει στην αντεπίθεση με τον Ματέο από τα αριστερά, ο αντίπαλος όμως επέστρεψε αρκετά γρήγορα.

Εξαιρετική ενέργεια από τον Ματέο στο 32’ αφού πέρασε τρεις αμυντικούς του ΠΑΟΚ κέρδισε το κόρνερ από τον Αουγκούστο, ο Άρης πάτησε περιοχή όμως ο Μπάμπα απομάκρυνε ενώ στο 35’ ο Μιχαηλίδης…φλέρταρε με δεύτερη κίτρινη πάλι για φάουλ στον Γκάμα.

Στο 40’ ο Σίλβα ήταν εκείνος που θέλησε να αιφνιδιάσει με μακρινό σουτ τον Πασχαλάκη όμως η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα έξω από την εστία του Έλληνα τερματοφύλακα.

Ένα λεπτό δόθηκε ως καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τις δύο ομάδες να παραμένουν στο μηδέν και το σκηνικό δεν άλλαξε.

Δεύτερο ημίχρονο

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να «ανοίξουν» το σκορ με την πάσα στον Σφιντέρσκι που ήταν πολύ κοντά στην εστία με τον Κουέστα να σώζει και την φάση να ολοκήρώνεται.

Στο 48’ ο Γκάμα θέλησε να απειλήσει με ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής όμως ο Πασχαλάκης μπλόκαρε εύκολα ενώ λίγα λεπτά μετά την κίτρινη κάρτα είδε και ο Σβαμπ και ένα επικίνδυνο φάουλ στον Ματίγια. Στο 55’ κάρτα είδε και ο Γκάμα για μαρκάρισμα στον Βιεϊρίνια.

  • Πρώτες δύο αλλαγές του αγώνα ήρθαν από πλευράς Άρη με τον Σαντέ Σίλβα στο 56’ να δίνει τη θέση του στον Δημήτρη Μάνο και τον Ντάνιελ Μαντσίνι να μπαίνει αντί του Ματέο Γκαρσία.
  • Τριπλή αλλαγή από πλευράς ΠΑΟΚ με τους Λύρατζη, Τσιγγάρα και Κρμέντσικ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Βιεϊρίνια, Σφιντέρσκι και Ουάρντα.

Στο 65’ ο Λύρατζης πήρε φάουλ από τον Σάσα σε ένα αρκετά καλό σημείο για τους γηπεδούχους, ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε με πολλές κόντρες και εν τέλει την μπάλα να απομακρύνεται με τον Γκάμα στη συνέχεια να δέχεται φάουλ.

VAR, πέναλτι και 1-0 για τον ΠΑΟΚ από τον Σβαμπ στο 69’

Πρώτος έλεγχος για VAR για φάση στο 67’ με την μονομαχία ανάμεσα σε Σάσα και Κρέντσικ στη μεγάλη περιοχή του Άρη με τον Βραζιλιάνο να βρίσκει μπάλα. Ο Κουλμπάνκοφ δείχνει την άσρπη βούλα με τον Αυστριακό να εκτελεί εύστοχα από  τα 11 μέτρα και τους γηπεδούχους να προηγούνται.

Στο 72’ ο Άρης προσπάθησε να ανεβάσει ρυθμό και να φανεί πιο επιθετικός με τον Μαντσίνι να κερδίζει κόρνερ από τα αριστερά ενώ στη συνέχεια η φάση ολοκληρώθηκε με τους αμυντικούς να απομακρύνουν.

  • Οι «κιτρινόμαυροι» έκλεισαν τις αλλαγές τους στο 73’ με τους Μπερτόγλιο και Μπρούνο να μπαίνουν αντί των Ιωάννου και Σούντγκρεν.
  • Στο 77’ αλλαγή έκανε και ο ΠΑΟΚ με τον Μούργκ να μπαίνει αντί του Σβαμπ

Λίγα λεπτά μετά ο Κρμέντσικ ήταν εκείνος που πήρε την κίτρινη κάρτα για ένα πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γκάνεα.

Σημαντική ευκαιρία για τον Άρη στο 79’ με τον Δημήτρη Μάνο να βρίσκεται στη μικρή περιοχή, σουτ στην κλειστή γωνία και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ ενώ στη συνέχεια της φάσης ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αντεπίθεση με τον Κρμέντσικ να πλασάρει επικίνδυνα και τον Κουέστα να σώζει τελευταία στιγμή με το πόδι του.

  • Στο 84’ μπήκε ο Μήτρογλου στην θέση του Ματίγια ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Γκάμα εκτέλεσε εκτός μεγάλης περιοχής με τον Γκάμα και τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ να απομακρύνουν.

Φάουλ στον Γκάμα που δεν δίνεται, συνέχεια της φάσης και 2-0 για τον ΠΑΟΚ στο 90+1’

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ωστόσο στην αρχή της φάσης υπήρξε ξεκάθαρο πέναλτι του Τόμας Μούργκ πάνω στον Μπρούνο Γκάμα με τον Κουλμπάνκοφ να δείχνει συνέχεια.

Ο Λευκορώσος σφύριξε την λήξη της αναμέτρησης με τον Άρη να γνωρίζει την ήττα στο εκτός έδρας ντέρμπι και να παραμένει τρίτος με 59 βαθμούς.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button