ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Κάρλος Ρουίζ: Τη Δευτέρα βάζει το σημαντικότερο γκολ της ζωής του

Ο Κάρλος Ρουίζ, ο καλύτερος παίχτης που έχει βγάλει η Γουατεμάλα, είναι έτοιμος να πετύχει το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του.

Πέρασε με επιτυχία από πολλές ομάδες του MLS ενώ η παρουσία του στον Άρη τη σεζόν 2010-11 κρίνεται ιδιαίτερα θετική. Ένας δεινός σκόρερ που όμως βάζει το σημαντικότερο γκολ της καριέρας του μετά την απόσυρση του.

Το “Ψάρι”, όπως είναι το παρατσούκλι του, ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Μουνισιπάλ στην Πόλη της Γουατεμάλας και μέσα από δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες κατάφερε να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά. Συνολικά, στην καριέρα του πέτυχε πάνω από 230 γκολ και ανακοίνωσε πως αποχωρεί από την ενεργό δράση το 2017. Ωστόσο, δεν αποχώρησε ποτέ από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Ρουίζ σε συνεργασία με τον δήμαρχο της Βίγια Νουέβα, μιας πόλης 16 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Γουατεμάλας, ανακοίνωσε τη δημιουργία δημόσιων ποδοσφαιρικών σχολείων στην πόλη, που θα πάρουν φυσικά το όνομα του.

Ο ίδιος ξέρει πόσο δύσκολο είναι να εξελιχθεί κάποιος ποδοσφαιριστής στη συγκεκριμένη περιοχή. Μια πόλη με 1,5 εκατομμύριο πληθυσμό (η δεύτερη πολυπληθέστερη στη χώρα) που ταλανίζεται από οικονομικές αντιξοότητες και απουσία βασικών κοινωνικών υπηρεσιών που έχουν ως αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των συμμοριών και την έξαρση του εγκλήματος.

Ο δήμαρχος της Βίγια Νουέβα είχε μιλήσει πρόσφατα για το θέμα του εκβιασμού χρημάτων λέγοντας ότι πριν από δέκα χρόνια, πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ήταν τα κέρδη από εκβιασμούς και διακινήσεις που λάμβανε μία συμμορία. Παράλληλα, οι συμμορίες αυτές ελέγχουν τα πάντα στην πόλη με τους περισσότερους νέους να στρέφονται προς αυτές. Όχι ότι έχουν άλλες εναλλακτικές. Πολλές θέσεις εργασίας στην πρωτεύουσα της χώρας δεν επιτρέπουν στους νέους της Βίγια Νουέβα να κάνουν αίτηση καθώς φοβούνται τυχόν επιθέσεις από τις συμμορίες.

“Οι νέοι που συλλαμβάναμε γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε αυτά τα μέρη, πράγμα που δείχνει τα κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής όπως η ακραία φτώχεια και οι διαταραγμένες οικογένειες” συμπληρώνει ο δήμαρχος Έντουιν Εσκομπάρ.

Με τα δεδομένα αυτά, ο Κάρλος Ρουίζ προχώρησε στη δημιουργία δημόσιων ποδοσφαιρικών σχολείων στην Βίγια Νουέβα, τα οποία θα εγκαινιάσει ο ίδιος την ερχόμενη Δευτέρα. Μια κίνηση που θα προσφέρει ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά της Γουατεμάλας. Όπως λέει ο δήμαρχος, τα σχολεία αυτά θα διασώσουν τα παιδιά από τους επικίνδυνους δρόμους της πόλης δημιουργώντας ευνοϊκότερες συνθήκες διαβίωσης για αυτά.

Το είδωλο του κάθε νεαρού Γουατεμαλτέκου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, ο Ρουίζ, πιστεύει πως μέσω των σχολείων αυτών θα βοηθήσει τα παιδιά όχι μόνο να γίνουν καλοί αθλητές και ποδοσφαιριστές αλλά πάνω από όλα σωστοί άνθρωποι, σε μια πόλη που δαμάζεται από εκβιασμούς, εγκληματικότητα και ακραία φτώχεια.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button