Ποδόσφαιρο

Κάρλος Ζέκα: «Εκπληξη η πορεία του Άρη»

Ο Κάρλος Ζέκας φιλοξενήθηκε σε ραδιοφωνικό σταθμό, και αναφέρθηκε στην πορεία του Άρη την φετινή σεζόν.

Παράλληλα ο έμπειρος μέσος μίλησε για την πορεία του στην Κοπεγχάγη την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Mundial, αλλά και τις διαφορές ανάμεσα στο δανέζικο και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Κάρλος Ζέκα:

Για την πορεία της Κοπεγχάγης φέτος: «Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα σίγουρα. Τώρα ξεκινήσαμε τα πλέι οφ και την Κυριακή έχουμε ντέρμπι με την Μπρόντμπι, αν κερδίσουμε θα είμαστε καλύτερα γιατί για εμάς είναι δύσκολη σεζόν. Παίζουμε εκτός έδρας και είναι δύσκολο το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι να πάρουμε το ματς».

Για το γεγονός ότι είναι αγαπητός σε όλη την Ελλάδα και το ότι ξέρει τον Εθνικό ύμνο: «Δεν ξέρω αν το ξέρω καλύτερα από τους άλλους, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που χαίρονται οι Έλληνες με αυτό που κάνω. Δεν έκανα πολλά μαθήματα, ήταν εύκολο να το μάθω και το έμαθα γρήγορα. Το άκουσα λίγες φορές και το έμαθα».

Για την Εθνική και τα ματς με Ισπανία και με την Γεωργία: «Και εμείς περιμέναμε να είμαστε καλύτεροι με την Γεωργία, δεν είναι όμως μια εύκολη ομάδα. Παίζει καλό ποδόσφαιρο και μας δυσκόλεψε, είδαμε και με την Ισπανία παραλίγο να πάρει βαθμό η Γεωργία. Νομίζω ότι εμείς δεν ήμασταν καλά σε αυτό το ματς, δεν παίξαμε αυτό που μπορούσαμε και αυτό που ξέρουμε. Αυτή ήταν η διαφορά και δεν κερδίσαμε».

Για την επίσκεψη του Ζαγοράκη πριν το ματς με την Γεωργία: «Μας μίλησε, δεν μας είπε και πολλά αυτή την φορά. Απλά μας είπε ότι μας πιστεύει και ότι όλα εξαρτώνται από εμάς. Είναι εδώ για εμάς και ότι χρειαζόμαστε να απευθυνόμαστε σε αυτόν. Σίγουρα θα βοηθήσει την Εθνική η παρουσία του Ζαγοράκη, είναι ένας πολύ έμπειρος άνθρωπος και έχει περάσει πολλά στο άθλημα. Ξέρει καλύτερα από εμάς πως είναι το ποδόσφαιρο και θα μάθουμε πολλά πράγματα από τον πρόεδρο. Θα μας βοηθήσει πολύ».

Για το αν έχει δυσκολέψει η πρόκριση μετά την ισοπαλία με την Γεωργία: «Δύσκολο ήταν από την αρχή, από την κλήρωση ξέραμε ότι θα είναι δύσκολα. Είμαστε σε μια θέση που κανείς δεν θα ήθελε να είναι, αλλά έχουμε αρκετά ματς μπροστά και εξαρτάται μόνο από εμάς η πρόκριση. Αν κερδίσουμε τα ματς με την Σουηδία θα είμαστε καλά, βέβαια πρέπει να κερδίσουμε στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Έχουμε πιθανότητες και πιστεύουμε στην πρόκριση, αλλά ήταν από την κλήρωση δύσκολος ο όμιλος».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Λίγο το παρακολουθώ, βλέπω μόνο τα αποτελέσματα κάθε αγωνιστικής στο ίντερνετ. Βλέπω ότι ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και θα πάρει τον τίτλο και μετά για την δεύτερη θέση υπάρχουν τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν. Ο Άρης είναι μπροστά τώρα, αλλά είναι κοντά και οι άλλοι, ενώ υπάρχουν παιχνίδια ντέρμπι στα πλέι οφ και δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κατά την γνώμη μου είναι τέσσερις ομάδες που παλεύουν για την δεύτερη θέση. Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν το Κύπελλο, θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος για την δεύτερη θέση μεταξύ των τεσσάρων. Θα γίνει πολύ μεγάλη μάχη. Αυτό θέλουμε να γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην ξέρεις το τι θα γίνει στην συνέχεια».

Για τον Άρη και την φετινή του πορεία: «Και για μένα και για όλους είναι μια έκπληξη φέτος. Δεν περίμενα ο Άρης να είναι φέτος τόσο δυνατός και να μένει ψηλά στην βαθμολογία. Φαίνεται πολύ καλή δουλειά και για αυτό είναι δεύτεροι, έχω δει τα αποτελέσματα στα ντέρμπι, έχει καλή έδρα γιατί δεν είναι εύκολο να τον κερδίσεις όταν είναι γηπεδούχος».

Για τον Χρήστο Τζόλη και το πώς τον βλέπει στις προπονήσεις της Εθνικής: «Το πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό. Πρώτα από όλα είναι τρομερό παιδί και θέλει να μάθει από τους άλλους. Βλέπει τι κάνουν οι πιο έμπειροι και δουλεύει πολύ καλά. Είναι ένας παίκτης που μου αρέσει πάρα πολύ. Μπορεί να παίξει και με το δεξί και με το αριστερό, είναι μικρός και σίγουρα όσο περνάει ο χρόνος θα βάζει και περισσότερα γκολ. Όσο περισσότερο παίζει, τόσο το καλύτερο. Είναι ένα από τα πιο μεγάλα ταλέντα στην Ελλάδα και σίγουρα θα πάει στο εξωτερικό και θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Είναι δύσκολο να πεις που ταιριάζει περισσότερο. Το βλέπω περισσότερο να πηγαίνει στην Ισπανία για να παίξει πιο ανοιχτά, αλλά μπορεί να πάει στην Γερμανία και να πάνε όλα τέλεια. Εξαρτάται από την ομάδα που θα διαλέξει και τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας που θα πάει. Αν πάει σε ομάδα με μεγάλες μπαλιές θα είναι δύσκολο, αν πάει σε ομάδα που παίζει στρωτό ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερα για αυτόν».

Για τον Δουβίκα: «Τον είδα πολύ λίγο αλλά τον είδα που είναι ένας παίκτης που βλέπει συνέχεια το γκολ, έχει το γκολ. Καλές επαφές με την μπάλα, κινήσεις και είναι πολύ δυνατός. Δεν το περίμενα να είναι τοσο δυνατός γιατί είναι πρώτη φορά που τον είδα και δεν τον είχα ξαναδεί να παίζει. Είναι παίκτης που ακούει πολύ, όπως ο Τζόλης και αυτό τον βλέπω να έχει πολύ καλό μέλλον. Μπορεό να πάει μακριά και αυτός».

Για το τι σκέφτεται για το μέλλον: «Το συμβόλαιο μου τελειώνει το καλοκαίρι 2023 στην Κοπεγχάγη. Είμαι σε μια καλή ομάδα, σε ένα καλό πρωτάθλημα, νιώθω καλά και νιώθω σημαντικός εδώ. Είναι όλα καλά και είμαι πολύ ευχαριστημένος».

Για το αν είναι καλύτερο το ελληνικό ή το δανέζικο πρωτάθλημα: «Είναι σχεδόν το ίδιο το πρωτάθλημα από πλευράς δυναμικότητας. Είναι 4-5 καλές ομάδες και οι άλλες παλεύουν. Κάθε χρόνο μια από αυτές τις 4-5 κάνουν καλό πρωτάθλημα και μπαίνουν στα πλέι οφ. Δεν είναι τόσο εύκολο στην Δανία, είναι αγώνες με δύναμη και πολύ τρέξιμο, δεν σταμάτανε να τρέχουν 90 λεπτά.

Έχουν νέους παίκτες γιατί θέλουν να πουλάνε νεαρούς και χρησιμοποιούν συνέχεια ποδοσφαιριστές από τις ακαδημίες τους. Δεν είναι τόσο εύκολο το πρωτάθλημα όσο φαίνεται. Είναι δύσκολες ομάδες άλλες και χωρίς κόσμο τώρα είναι πιο εύκολο για τις μικρές ομάδες να πάρουν αποτέλεσμα στις έδρες των μεγάλων ομάδων, γιατί δεν υπάρχει πίεση. Είναι πιο δύσκολο για εμάς τώρα που δεν έχει κόσμο στις εξέδρες».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button