Ποδόσφαιρο

Κάκογλου: «Τιμή που γνώρισα τον Ντε Μπουρ, επένδυση στις ακαδημίες όπως οι Ολλανδοί»

Στο Yellow Radio 101,7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Φόρης Κάκογλου, πρώην μέλος του τεχνικού τιμ του Άρη.

Ο Κάκογλου το 2014 γνώρισε τον Φραν Ντε Μπουρ, ο οποίος οδήγησε την Ολλανδία στους «16» του EURO 2020.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για την συνάντηση που είχε με τον Ντε Μπουρ, τότε προπονητή του Άγιαξ και νυν της Εθνική Ολλανδίας:

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά που συνάντησα έναν τέτοιον άνθρωπο του ποδοσφαίρου. Έναν προπονητή ανοιχτόμυαλο, κλασικής Ολλανδικής σχολής που έχει πάει σε έναν σχηματισμό 3-4-3 που από ότι φαίνεται έχει αποτελέσματα.

Είναι ένα σύστημα που σε βοηθάει να έχει μία καλή και ευέλικτη επιθετική ανάπτυξη, αλλά και αμυντικά να μπορείς να θωρακίσεις την εστία σου για να μην δεχθείς τέρμα. Οι Ολλανδοί έχουν αφομοιώσει αυτό το σύστημα και στα επόμενα παιχνίδια θα δούμε αρκετά ωραία πράγματα.

Για το τι χρειάζεται για να παίξεις 3-4-3:

Χρειάζονται πολυσύνθετοι full back που μπορούν να ανταποκριθούν αρκετά καλά και στο επιθετικό αλλά και στο αμυντικό κομμάτι. Ακόμη χρειάζονται και δύο χαφ που μπορούν να κάνουν την διαφορά σε επίθεση και άμυνα.

Για την όλη εμπειρία του Άγιαξ:

Είναι αξέχαστη εμπειρία και σε κάνει να διαμορφώνεις μία φιλοσοφία για το πως πρέπει να λειτουργεί μία ακαδημία στην Ελλάδα. Η μεγάλη σχολή του Άγιαξ βασίζεται αρχικά στο ότι υπάρχει ένα φανταστικό αθλητικό κέντρο που στεγάζεται η πρώτη ομάδα, μέχρι το μικρότερο τμήμα της ακαδημίας.

Μέσα στο προπονητικό κέντρο έχουν γήπεδα 8 και 10 χιλιάδων θέσεων που γίνονται αγώνες youth league.

Για την δημιουργία β’ ομάδων στην Ελλάδα:

Αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, ήταν καιρός να γίνει και στην Ελλάδα. Πολλοί σύλλογοι έχουν ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να τους απορροφήσουν άμεσα. Είναι σημαντικό να πάρουν παραστάσεις περνώντας από το ποδόσφαιρο των ακαδημιών.

Για το τι προσφέρουν οι β’ ομάδες:

Το σημαντικότερο είναι η εξέλιξη, θα μπορέσει να εξελιχθεί αντιμετωπίζοντας ανδρικές ομάδες. Άλλο είναι να παίζεις σε ανδρικό πρωτάθλημα και άλλο είναι να παίζεις σε U21. Αυτό πρέπει να κάνει ο Άρης κατά την άποψη μου, πρέπει να συμμετέχει σε αυτό το πρωτάθλημα.

Θα πρέπει βέβαια και τα προηγούμενα χρόνια να γίνει μία πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες.

Για το αν ο Άρης πρέπει να επενδύσει στις ακαδημίες του:

Είναι μονόδρομος για όλες τις ομάδες, θα δοθεί πολύ μεγάλη βάση στις ακαδημίες. Μέσω της παραγωγικής διαδικασίας θα έρθουν παίκτες που θα έχουν και μικρό κόστος αλλά και μεταπολιτική αξία.

Για την περσινή χρονιά:

Το πρόσημο είναι θετικό με την φετινή εικόνα του Άρη. Από συγκηρίες δεν μπόρεσε να πάρει την δεύτερη θέση. Έκανε πολύ θετικά βήματα την φετινή χρονιά. Θα πρέπει να είναι βάσεις για το μέλλον αυτό που έγιναν φέτος.

Είναι σημαντικό ότι ο Άρης κέρδισε και το στοίχημα με τον Άκη Μάντζιος. Ο Μάντζιος έκανε καλή δουλειά και σωστά έγινε η ανανέωση του. Θα είναι καλή η χρονιά και φέτος.

Για το ότι ο Άρης βελτιώνεται:

Την τελευταία πενταετία βλέπουμε ότι τα βήματα είναι θετικά, είναι σημαντικά. Εχθρός του καλού όμως είναι το καλύτερο. Όλες οι ομάδες πρέπει να εξελίσσονται.

Για τον Μήτρογλου:

Ο κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός. Άλλος θα πάρει 6 μήνες να προσαρμοστεί, άλλος 10. Όλα αυτά συνθέτουν ένα παζλ ξεχωριστό για τον κάθε έναν.

Σαν ποδοσφαιριστής έχει δείξει πιο είναι το επίπεδο του και τι μπορεί να προσφέρει. Αν τα πράγματα πάνε καλύτερα θεωρώ ότι σαν ποδοσφαιριστής μπορεί να δώσει λύσεις και να βοηθήσει.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button