Ποδόσφαιρο

Ιωνικός: “Κύριε Πρωθυπουργέ πάρτε θέση στην αδικία”

Η ΠΑΕ Ιωνικός μέσω επίσημης ανακοίνωσής της, καλεί τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να “διορθώσει τα λάθη των υπουργών του” για οφειλές που υπάρχουν προς την Νικαιώτικη ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η ΠΑΕ Ιωνικός εκφράζει δημόσια την ανησυχία της προς τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Κυβέρνησης, παραθέτοντας μια σειρά από ερωτήματα και δεδομένα, σχετικά με τα όσα έχουν «υποσχεθεί» και πράξει τα μέλη της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Με τη δημοσιοποίηση της σχετικής ΚΥΑ στις 22 Μαρτίου του 2021, είχε γίνει γνωστή η πρόθεση της Κυβέρνησης να βοηθήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης τις ομάδες της Super League και των μικρότερων κατηγορίων, αλλά και τη συνολική ενίσχυση του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Ελλάδα. Μάλιστα, στο Άρθρο 5 της ΚΥΑ αναφέρεστε λεπτομερώς στο Διανεμόμενο Ποσό προς τους δικαούχους.

Γιατί όμως κύριε Αυγενάκη και κύριε Σταϊκούρα βιαστήκατε να προκαταβάλετε τα χρήματα του οικονομικού έτους 2022, το οποίο βρήκε τον Ιωνικό στην Super League 1, χωρίς να γνωρίζετε καν ποια ομάδα θα υποβιβαστεί και ποια θα προβιβαστεί; Με ποιο κριτήριο αποφασίσατε να μοιράσετε χρήματα από το οικονομικό έτος 2022 νωρίτερα, σε όποια ομάδα θελήσατε εσείς οι ίδιοι; Για ποιον λόγο στη συνέχεια κάνατε νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην επιστραφούν τα χρήματα από έναν συγκεκριμένο σύλλογο και να μην δοθεί μέχρι και σήμερα ούτε ένα ευρώ στην ομάδα μας; Μιλάμε πάντα για το οικονομικό έτος 2022, τα χρήματα του οποίου φροντίσατε να προκαταβάλετε και τα οποία δικαιούνται βάσει της νομοθεσίας (που οι ίδιοι είχατε περάσει) η ΠΑΕ Ιωνικός. Καταλήξατε να χαρίσετε τα χρήματα του οικονομικού έτους 2022 σε ομάδα που υποβιβάστηκε το 2021 και να μην δώσετε το παραμικρό ποσό στην ομάδα μας, η οποία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία!

Θεωρείται δίκαιο από την πλευρά σας, να είμαστε η μοναδική ΠΑΕ που δεν έχουμε λάβει μισό ευρώ; Αυτή είναι η «βοήθεια» της Κυβέρνησης και των μελών της προς τον ελληνικό αθλητισμό που είχατε τάξει; Πιστεύετε πως μπορείτε να κοροϊδέψετε με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο του Ιωνικού και τη Νίκαια ολόκληρη; Οι ερωτήσεις μας θα μείνουν για άλλη μια φορά αναπάντητες; Όπως έγινε πολλάκις στη Βουλή των Ελλήνων, όπου τέθηκε επαναλαμβανομένως το θέμα των χρημάτων από τα τυχερά παίγνια που αντιστοιχεί στον Ιωνικό και σφυρίζατε αδιάφορα; Ή θα αναφέρετε ξανά την επιφανειακή και απλοϊκή σας απάντηση “Μα ο Ιωνικός έπαιζε στη Super League 2 τότε”, όταν τα χρήματα που δόθηκαν ήταν της επόμενης χρονιάς;

Ο κύριος Αυγενάκης ανέφερε αρκετές φορές τη λέξη υπομονή, αλλά αυτή εξαντλήθηκε. Ο κύριος Σταϊκούρας συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα. Διότι έχουν προλάβει να βοηθήσουν διάφορες ομάδες να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, προκαταβάλοντας χρήματα από το οικονομικό έτος 2022 το 2021! Φαίνεται πως είστε ικανοποιημένοι από τα όσα κάνατε και δεν ιδρώνει το αυτί σας, παρά τις τρομερές αστοχίες σας με το μοίρασμα των χρημάτων…

Κύριε Αυγενάκη και κύριε Σταϊκούρα πιστεύετε πως με τις επιλογές, τις πράξεις και τους διαχωρισμούς σας το πρωτάθλημα παίζεται επί ίσοις όροις; Ή μήπως δημιουργείτε μόνοι σας ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού και στοχεύετε ομάδες; Αν η ομάδα της εκλογική σας περιφέρειας (ανταγωνιστικός αντίπαλος του Ιωνικού) είχε τέτοια αντιμετώπιση, θα είχατε βιαστεί να λύσετε το πρόβλημα;”

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button