Γενικά

Ισχυρός σεισμός νότια της Χαλκιδικής

Ισχυρός σεισμός 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Άγιο Όρος. Η δόνηση έγινε αισθητή τόσο στην Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αττική.

Μεγάλος σεισμός 5,5 Ρίχτερ σημειώθηκε 21 χιλιόμετρα σε θαλάσσια περιοχή 21 χιλιόμετρα Νότια-Νοτιοδυτικά του Άθου, σε θαλάσσια περιοχή στο Αιγαίο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αττική.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 2 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 5,4 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 19,3 χιλιόμετρα.

Ακολούθησαν μέσα στα επόμενα 15 λεπτά, μικρότερες δονήσεις 2,8 Ρίχτερ (στα 20 χλμ ΝΝΔ του Άθου με εστιακό βάθος στα 10 χλμ) και 2,6 Ρίχτερ (στα 33 χλμ ΒΑ του Παλιουρίου Κασσάνδρας με εστιακό βάθος 10 χλμ).

Λέκκας: «Το επίκεντρο του σεισμού ήταν πάνω στο ρήγμα της Ανατολίας»

Για τον σεισμό μίλησε στον “ΣΚΑΪ” ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά:

  • Επιφανειακός σεισμός
  • Επίκεντρο 20 χλμ νότια του Αγίου Όρους
  • Στον υποθαλάσσιο χώρο

Η θέση του επικέντρου ταυτίζεται με ένα παρακλάδι του ρήγματος της Ανατολίας, το οποίο προκαλεί κατά περιόδους σεισμούς και επηρεάζει περισσότερο την Τουρκία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button