Ποδόσφαιρο

Ισπανία: Σκέψεις για πρωτάθλημα την σεζόν 2020-21 χωρίς playoffs

Στην ACB κάνουν σκέψεις να ολοκληρωθεί η σεζόν 2020/21 χωρίς playoffs αν το πρωτάθλημα γίνει με 20 ομάδες.

Σύμφωνα λοιπόν με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “AS”, στην λίγκα εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην διεξαχθούν playoffs την σεζόν 2020/21! Ο λόγος; Αν τελικά το πρωτάθλημα διεξαχθεί με 20 ομάδες, τότε δεν θα υπάρχει χρόνος για playoffs, αφού πρέπει να συνυπολογιστούν στο πρόγραμμα τα “παράθυρα” της FIBA, τα Προολυμπιακά τουρνουά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Ιαπωνίας του 2021.

Στην ACB πιστεύουν ότι πολύ απλά δεν… βγαίνουν οι ημερομηνίες. Από την στιγμή λοιπόν που στην λίγκα αποφάσισαν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, αλλά η ισπανική Ομοσπονδία αποφάσισε την άνοδο δύο ομάδων από την LEB Gold (αντίστοιχη Α2), τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει άλλη επιλογή.

Την ίδια στιγμή πάντως εξετάζεται ακόμα ένα σενάριο στην Ισπανία: Να χωριστούν οι 20 ομάδες σε δύο ομίλους των 10 ομάδων στην κανονική περίοδο (ώστε οι αγώνες να είναι λιγότεροι) και κατόπιν να γίνουν κανονικά playoffs.

Αμφότερα τα σχέδια πάντως προς το παρόν είναι ακριβώς αυτό: Σχέδια. Η ACB αυτή τη στιγμή απλώς ρωτάει τις ομάδες τι προτιμούν και κατόπιν το ζήτημα θα τεθεί σε ψηφοφορία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button