Ποδόσφαιρο

Ιντέγε στο Yellow Radio: «Είμαι πολύ ευτυχισμένος στον Άρη – Ακόμη και τώρα που όλοι είμαστε σπίτι, σκεφτόμαστε την κατάκτηση του Κυπέλλου»

Στο Yellow Radio 92.8 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-Press» φιλοξενήθηκε ο Μπράουν Ιντέγε.

Σε μια συνέντευξη εφ’όλης της ύλης ο Νιγηριανός φορ μίλησε για όλους και όλα, την παρουσία του στον Άρη, την αγωνιστική χρονιά, το Κύπελλο ενώ απάντησε ανοιχτά στα «σενάρια» που τον ήθελαν να φεύγει από τους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά τα όσα είπε στους Γιώργο Τότσικα και Πάρη Τρικαλιώτη:

Παλιότερα είχες δηλώσει «λιοντάρι», πως είναι τώρα λοιπόν ένα «λιοντάρι στο κλουβί»;

Είμαι αρκετά δυσαρεστημένος και νιώθω όπως νιώθει ο καθένας μας αυτή στιγμή, νιώθω αρκετά στεναχωρημένος με την κατάσταση.

Πως περνάς την μέρα σου τώρα χωρίς προπονήσεις;

Είναι αρκετά δύσκολα, φυσικά προσπαθώ να προπονηθώ αλλά είμαστε επαγγελματίες, έτσι πρέπει να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε. Ακόμη δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από την ΠΑΕ σχετικά με το πότε θα επιστρέψουμε στο χορτάρι, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι πρέπει να μείνουμε σπίτι.

Έχεις επικοινωνία με την οικογένεια σου; Πως το βιώνεις μόνος σου;

Είναι άσχημη αυτή η κατάσταση σίγουρα, προσπαθώ να επικοινωνώ μαζί τους τρεις φορές την ημέρα. Και εκεί στην Νιγηρία που βρίσκεται η οικογένεια μου δεν κάνουν τίποτα, τα σχολεία είναι κλειστά. Φυσικά θα ήθελα να είμαι μαζί τους αλλά είναι η δουλειά μου οπότε πρέπει να παραμείνουμε όλοι σπίτι και θα περάσει και αυτό.

Υπάρχει κάτι που να σου δίνει δύναμη και κουράγιο σε αυτές τις συνθήκες;

Είμαι γενικώς θετικός άνθρπωος και πιστεύω ότι αυτό που βιώνουμε δεν θα κρατήσει για πολύ. Ξυπνάω καθημερινά και προσπαθώ να περάσω την μέρα μου όπως έκανα και πριν, ακούμε το τι συμβαίνει τις ειδήσεις κτλ, αλλά νιώθω ότι όλο αυτό θα ξεπεραστεί και θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Αν το πρωτάθλημα συνεχιστεί, νιώθεις έτοιμος; Πως είναι η ομάδα;

Εγώ νιώθω έτοιμος, ωστόσο όλες οι ομάδες όχι μόνο ο Άρης θα χρειστούν χρόνο και προπονήσεις για να επανέλθουν πλήρως, για να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σε πρωτάθλημα και Κύπελλο;

Στόχος είναι να κερδίσουμε το Κύπελλο πρωτίστως! Όλες οι ομάδες βρίσκονται σπίτι τους, δεν μπορούν να κάνουν κάτι φυσικά, εμείς όμως σκεφτόμαστε το πώς θα κερδίσουμε το τρόπαιο. Τώρα σχετικά με το πρωτάθλημα, έχουμε αρκετά παιχνίδια για να ολοκληρωθεί οπότε δεν μπορώ να πω κάτι με σιγουριά, εμείς περισσότερο τώρα κοιτάμε προς το Κύπελλο!

Ακούγεται αρκετά το σενάριο για διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, πόσο δύσκολο είναι αυτό για τον Άρη που αντλεί δύναμη από τον κόσμο του;

Είναι άσχημο όχι μόνο για τον Άρη, κανείς δεν θέλει να παίζει σε άδειο γήπεδο γιατί ο κόσμος σου δίνει δύναμη. Είναι στενάχωρο αλλά πάνω απ’όλα πρέπει να μπει η υγεία των αθλητών και από την στιγμή που είναι απόφαση της Λίγκας, πρέπει να την ακολουθήσαμε. Εμείς σαν Άρης έχουμε απίστευτη υποστήριξη από τον κόσμο μας, δεν θα είναι σαφώς όμορφη η εικόνα αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τους κανόνες.

Έχεις πανηγυρίσει με ποικίλους τρόπους φέτος, έχεις σκεφτεί πως θα πανηγυρίσεις ένα επόμενο γκολ σου στην… καραντίνα; (γέλια)

Το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, είναι για να απολαμβάνει και ο κόσμος και εμείς. Έχω κάτι στο μυαλό μου ναι , αλλά δεν θέλω να το αποκαλύψωη τώρα, σκέφτομαι κάτι σχετικό με τις μάσκες (γέλια). Μου λείπει πολύ το ποδόσφαιρο, εύχομαι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό. Ελπίζω σε λίγο καιρό να έχουμε επιστρέψει στην καθημερινότητα μας, στους αγαπημένους μας ανθρώπους και φυσικά στον αγωνιστικό χώρο.

Επικοινωνείς με τους συμπαίκτες σου; Τι λένε εκείνοι σχετικά με την κατάσταση;

Μιλάμε καθημερινά με τους συμπαίκτες μου και όλοι έχουμε αυτή την ανυπομονησία να βγούμε έξω και να ξαναπαίξουμε ποδόσφαιρο. Όταν τελειώσει όλο αυτό, θα είμαστε ασφαλείς για να το κάνουμε.

Έχεις σκεφτεί το μέλλον σου αφού ολοκληρωθεί η σεζόν; Έχουν ακουστεί αρκετά σενάρια που σε θέλουν στο εξωτερικό…

Αυτή την στιγμή είμαι παίκτης του Άρη και δεν σκέφτομαι την επόμενη σεζόν, μένω στο τώρα και πως θα ολοκληρώσουμε την σεζόν. Ακούγονται πολλά και δεν είμαι έκπληκτος γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο, εγώ είμαι πολύ ευτυχισμένος εδώ, όλα πηγαίνουν πολύ καλά. Όταν τελειώσει η σεζόν, θα μιλήσω φυσικά με τον πρόεδρο για το τι μπορούμε να κάνουμε.

Άρα είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μείνεις στον Άρη;

Δεν μπορώ να πω ούτε ναι ούτε όχι, έχω το συμβόλαιο μου τώρα. Έτσι και αλλιώς δεν μπορώ να δώσω υποσχέσεις για το μέλλον μου. Όπως είπα και πριν συγκεντρώνομαι στο τι συμβαίνει τώρα και περιμένω το τέλος της σεζόν.

Θοδωρής Καρυπίδης, Μίχαελ Ένινγκ και Άγγελος Χαριστέας. Ποια είναι η σχέση σου με αυτούς τους ανθρώπους;

Και με τους τρεις έχω πολύ καλές σχέσεις. Ο πρόεδρος ήταν από την πρώτη στιγμή ειλικρινής μαζί μου, κάτι που εκτιμώ πολύ και το εκτιμώ αυτό. Ο Μιχαελ Ένινγκ είναι σαν πατέρας για εμάς, μπορεί να μαλώνουμε μερικές φορές αλλά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και στην τελική είναι για το καλό μας. Τέλος, ο Άγγελος είναι κοντά σε όλα τα παιδιά, ειδικά σε εμένα που αγωνιζόμαστε και στην ίδαι θέση. Τον σέβομαι για τα όσα έχει κάνει τόσο για τον Άρη όσο και για την Εθνική, τον εκτιμώ και τον σέβομαι πολύ.

Ποιες είναι οι στιγμές που θυμάσαι πιο έντονα από την φετινή σεζόν;

Δύο στιγμές έρχονται στο μυαλό μου. Η μια είναι πιο γενική καθώς έχω πολύ καλές εικόνες από τους οπαδούς μας και την αυτμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο μας κάθε φορά, αυτή είναι η εικόνα, η κερδίκα μας. Η δεύτερη είναι η νίκη μας απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι φυσικά στο μυαλό μου εκείνο το παιχνίδι.

Εμείς ως φίλαθλοι θυμόμαστε πολύ έντονα το γεγονός ότι μπήκε στο αεροπλάνο μετά από έναν μήνα απουσίας και αγωνίστηκες κόντρα στον Ατρόμητο…

Εκείνο το ματς σήμαινε πα΄ρα πολλά για εμένα. Ήμουν στο Ντουμπάι λόγω της αποθεραπείας μου αλλά ένιωθα άσχημα γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω, μερικές φορές μάλιστα δνε έβλεπα κάποια παιχνίδια γιατί ήξερα ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι. Όταν τελείωσε η αποθεραπεία μου, είπα στον γυμναστή μου ότι θέλω να παίξω. Επέστρεψα στην Ελλάδα και θυμάμαι πως ο Άγγελος τρόμαξε στην αρχή όταν του το ανακοίνωσα αλλά και εκείνος και ο προπονητής μου είπαν ότι μόνο αν είμαι πλήρως έτοιμος θα αγωνιστώ και αυτό έγινε. Ήταν «τρικ» της ομάδας το γεγονός ότι έφτασα πιο αργά γι’αυτό και δεν συμπεριλήφθηκα στην αποστολή της ομάδας εξαρχής.

Ο κόσμος του Άρη θυμάται έντονα στον αγώνα με την Μόλντε στο Χαριλάου τον τρόπο που εμψύχωνες τους συμπαίκτες σου…

Αυτή είναι η νοοτροπία μου, είμαι θετικός άνθρωπος. Έχω δει στο ποδόσφαιρο να συμβαίνουν πολλά είτε θετικά είτε αρνητικά, έχω αρκετή εμπειρία στο παιχνίδι. Σε εκείνο το ματς ναι προσπάθησα όσο μπορούσα να τους εμψυχώσω αλλά δυστυχώς αποκλειστήκαμε. Τότε θυμάμαι πως ήμουν για δύο μέρες στεναχωρημένος.

Παίζει σημαντικό ρόλο το οικονομικό κομμάτι; Σε ένα υποθετικό σενάριο, θα έμενες στον Άρη και με λιγότερα χρήματα;

Δεν το σκέφτομαι αυτό, δεν βάζω τα χρήματα πάνω απ’ολα αλλά το πως νιώθει και η οικογένεια μου μέσα σε όλο αυτό. Όλα είναι υπέροχα εδώ, ο κόσμος, η πόλη, οι φίλαθλοι κτλ. Είμαι συγκεντρωμένος στο πως θα τελειώσει η φετινή σεζόν. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, πολλοί παίκτες θα ήθελαν αν αγωνίζονται εδώ. Πρέπει να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά και μετ’έπειτα να συζητήσουμε όλοι μαζί το νέο project μαζί με τον πρόεδρο. Αν είναι και εκείνος ευχαριστημένος όπως είμαι και εγώ, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στην συνέχεια

Ποια είναι η γνώμη σου για τις συμπεριφορές των διαιτητών ειδικά απέναντι στον Άρη την φετινή σεζόν;

Δεν θέλω να κάνω συγκεκριμένο σχόλιο, φοβάμαι να πω κάτι παραπάνω ειδικά αν μας ακούνε τώρα και μου βγάλουν κάρτα (γέλια). Είναι επικίνδυνο να μιλά ένας παίκτης μόνος του για την διαιτησία, είναι διαφορετικό αν μιλά φυσικά η ομάδα ή η διοίκηση. Θέλω το παιχνίδι να είναι μοιρασμένο 50-50, καμία ομάδα δεν πρέπει να βοηθείται είτε από διαιτησία είτε από την ομοσπονδία, δεν χρειάζεται να ο καλύτερος θα πρέπει να κερδίζει με την αξία του στον αγωνιστικό χώρο.

Θα θέλαμε το μήνυμα σου προς τον κόσμο του Άρη.

Τους ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποστήριξη κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή ομάδα, αλλά συμβαίνουν πολλά και δεν γίνεται να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κόσμος μας ήταν και είναι πάντα στο πλευρό μας και στα εύκολα αλλά κυρίως στις δύσκολες στιγμές. Vamos Άρης!

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button