Γενικά

Θωρακισμένη BMW X5 Protection VR6

Προσφέρει προστασία προστασία από εκρηκτικά, όπλα, απαγωγείς και οργανωμένο έγκλημα.

Η BMW παρουσίασε μια θωρακισμένη έκδοση της τέταρτης γενιάς BMW X5 για όσους θέλουν να συνδυάσουν την πολυτέλεια του γερμανικού SUV με προστασία από εκρηκτικά, όπλα, απαγωγείς και οργανωμένο έγκλημα. Όπως αναφέρει και το όνομά της, η BMW X5 Protection VR6 είναι σύμφωνη με τις προδιαγραφές VR6 του οργανισμού VPAM (Prüfstellen für Angriffshemmende Materialien und Konstruktionen).

BMW X5
BMW X5 Protection VR6

Για την προστασία των επιβατών, η BMW τοποθέτησε πλάκες από χάλυβα υψηλής αντοχής στο αμάξωμα (εσωτερικό των θυρών, οροφή και εμπρός μέρος), ασπίδα από αλουμίνιο στο πάτωμα, ειδική θωράκιση στο χώρο αποσκευών και τζάμια από γυαλί ασφαλείας πάχους 33 mm. Το ντεπόζιτο έχει τη δυνατότητα να επιδιορθώνει αυτόματα τις διαρροές, ενώ τα ελαστικά runflat έχουν ενισχυμένα τοιχώματα επιτρέποντας στον οδηγό να συνεχίσει την πορεία του ακόμα και όταν έχουν μείνει χωρίς αέρα.

Χάρη σε όλα αυτά, το SUV μπορεί να αντέξει επιθέσεις από όπλα διαμετρήματος 7.62 × 39 FeC ή 7.62 × 39 SC, όπως για παράδειγμα τα AK-47, έκρηξη 15 kg ΤΝΤ σε απόσταση 4 μέτρων και χειροβομβίδες DM51. Για όσους θέλουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία, διατίθεται και επιπλέον θωράκιση από σύνθετα υλικά που αντέχει χειροβομβίδες HG85, 200 g εκρηκτικού C4 και επιθέσεις από drones κατηγορίας DTG5.

Σε περίπτωση επίθεσης, το όχημα ενεργοποιεί τον συναγερμό, οι πόρτες κλειδώνουν αυτόματα ενώ υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο χωρίς το άνοιγμα παραθύρων (εξωτερικό μικρόφωνο και ηχείο).

BMW X5
BMW X5 Protection VR6

Εξωτερικά, η X5 Protection VR6 δεν διαφέρει σημαντικά από τις απλές εκδόσεις παραγωγής καθώς στόχος είναι να μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Αν κοιτάξουμε πιο προσεκτικά βέβαια θα παρατηρήσουμε τα διαφορετικά παράθυρα, τα προαιρετικά φώτα LED στη μάσκα και το πίσω τζάμι αλλά και τη σειρήνα στην οροφή.

Στην καμπίνα βρίσκουμε κλιματισμό τεσσάρων ζωνών, ηχοσύστημα, Ambient φωτισμό, αυτόματο κλείσιμο θυρών, ψηφιακό πίνακα οργάνων, οθόνη 12,3″. Προαιρετικά διατίθενται καθίσματα comfort με λειτουργία μασάζ και αερισμό, σύστημα ψυχαγωγίας για τους επιβάτες στις πίσω θέσεις και τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντα χώρου στην οθόνη.

BMW X5
BMW X5 Protection VR6

Από πλευράς κινητήρων, η BMW X5 Protection VR6 φορά τον V8 4,4 λίτρων που αποδίδει 530 PS και 750 Nm ροπής. Παρά το αυξημένο βάρος, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,9″ ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 210 km/h. Αντίστοιχα, η ανάρτηση και τα φρένα έχουν δεχθεί τις απαραίτητες επεμβάσεις για καλύτερο έλεγχο του αυξημένου βάρους στο όριο.

Η BMW δεν ανακοίνωσε την τιμή του μοντέλου, όμως στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως οι περισσότεροι πελάτες που ενδιαφέρονται για θωρακισμένα μοντέλα σαν και αυτό προέρχονται από τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και τη Ρωσία.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com