Διεθνή

Θέλει Ισραήλ για το Μουντιαλ 2030 ο Ινφαντίνο

O πρόεδρος της FIFA επισκέφθηκε την Παλαιστίνη και μετέφερε την επιθυμία του να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030 στο Ισραήλ.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρότεινε να συνδιοργανώσει το Ισραήλ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030. Η ενημέρωση προήλθε επίσημα από το γραφείο του πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, μετά τη συνάντηση της Τρίτης (12/10).

«Στη συζήτηση τους ο επικεφαλής της FIFA εξέφρασε την ιδέα να συνδιοργανώσει το Ισραήλ το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, μαζί με άλλες χώρες της περιοχής, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα», αναφέρει η ενημέρωση του γραφείου τύπου της κυβέρνησης, Μπένετ.

Η ομοσπονδία της Παλαιστίνης (PFA) απολογήθηκε που δεν φιλοξένησε τον Ινφαντίνο, εξαιτίας της συμμετοχής του προέδρου της FIFA σε μια Ισραηλινή εκδήλωση, η οποία «δεν μετέφερε τα μηνύματα του σχετικά με τις αξίες του διεθνούς ποδοσφαίρου».

Με την παρουσία μελών της κυβέρνησης Τραμπ, ο Ινφαντίνο παρευρέθηκε στα εγκαίνια του «Κέντρου ειρήνης μέσω δύναμης» στο Ισραηλινό μουσείο ανοχής, με την ομοσπονδία να τονίζει πως «συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τα αθλήματα».

Το μουσείο είναι χτισμένο πάνω από το ιστορικό Μουσουλμανικό μουσείο, στην Ιερουσαλήμ, την οποία η ομοσπονδία της Παλαιστίνης έχει αναφέρει ως «σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συναισθημάτων εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, σε όλο τον κόσμο».

Το Ισραήλ παλιότερα έχει βομβαρδίσει στάδια, έχει εμποδίσει ποδοσφαιριστές από τη Λωρίδα της Γάζας να προπονηθούν με Παλαιστίνιους, ενώ έχει συλλάβει και ποδοσφαιριστές.

«Ελπίζαμε ότι αυτή η επίσκεψη θα ήταν ένα προοίμιο για τον τερματισμό των δεινών των Παλαιστινίων παικτών και τα κατοχικά μέτρα που αποσκοπούσαν στην παρεμπόδιση της διάδοσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού στα παλαιστινιακά εδάφη και όχι για την υποστήριξη των αγγλικανο-σιωνιστικών ομάδων που κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άρνηση των βασικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε η ενημέρωση της ομοσπονδίας.

Το Μουντιάλ του 2030 το θέλει και η Νότια Αμερική, η οποία μπορεί να προτείνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια πρόταση από τους Βρετανούς. Η απόφαση θα ληφθεί το 2024.

Η διοργάνωση του 2022 θα γίνει στο Κατάρ, ενώ το 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Θυμίζουμε πως η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των Παγκοσμίων Κυπέλλων κάθε δύο χρόνια, η οποία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί αρνητική ανταπόκριση.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button