Ποδόσφαιρο

Η Super League αφήνει παράθυρο για ματς χωρίς VAR υπό ειδικές συνθήκες

Στις προτάσεις που έστειλε η Σούπερ Λιγκ στην ΕΠΟ ενόψει της συζήτησης για τους κανονισμούς νέας αγωνιστικές περιόδου περιλαμβάνεται τροποποίηση της διάταξης που αφορά τη χρήση του VAR, αλλά και της διάταξης σχετικά με την εξουσία τους διαιτητή να αποφασίζει τη μη τέλεση αγώνα λόγω επεισοδίων.

Σύμφωνα με τον ισχύον ΚΑΠ «σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος της SL1, από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα λειτουργεί το Video Assistant Referee (VAR) και η χρήση γραμμής οφσάιντ στο Video Assistant Referee».

Η πρόταση της Σούπερ Λιγκ αναφέρει ότι «αν προκύψει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του VAR ο αγώνας διεξάγεται κανονικά». Αυτό σημαίνει ότι, εφόσον περάσει από την ΕΠΟ, θα μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας ακόμα και στην περίπτωση που το VAR δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Όσον αφορά την εξουσία του διαιτητή η Σούπερ Λίγκα προτείνει να προσδιοριστεί χρονικό διάστημα 45 λεπτών στο οποίο ο διαιτητής να έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη τέλεση του αγώνα εφόσον κρίνει ότι οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν. 

Η διάταξη που η Σούπερ Λιγκ προτείνει να ενταχθεί στον Πειθαρχικό Κώδικα είναι η εξής: «Σε κάθε περίπτωση που οι εν γένει συνθήκες που επικρατούν στις εξέδρες ή στον αγωνιστικό χώρο ή στην περιμετρική αυτού έκταση δεν επιτρέπουν την ασφαλή έναρξη ή συνέχιση του αγώνα, ο διαιτητής αναβάλλει την έναρξη ή διακόπτει οριστικά τον αγώνα. Αν η αναβολή έναρξης ή η διακοπή υπερβούν τα σαράντα πέντε (45) λεπτά, τότε ο αγώνας ματαιώνεται / διακόπτεται οριστικά και ο διαιτητής ανακοινώνει άμεσα την απόφασή του και συντάσσει το φύλλο αγώνα. Κατ’ εξαίρεση ο διαιτητής δύναται το αργότερο μέχρι την παρέλευση του ως άνω σαρανταπεντάλεπτου να διατάξει την εκκένωση των κερκίδων ή μέρους αυτών, η οποία πρέπει να λάβει χώρα το αργότερο εντός τριάντα (30) λεπτών από τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης του διαιτητή. Αν παρά την εντολή εκκένωσης, αυτή δεν επιτευχθεί εντός του εν λόγω χρονικού διαστήματος, ο διαιτητής διατάσσει την οριστική ματαίωση ή διακοπή του αγώνα…».

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button