Ποδόσφαιρο

Το 10ο «ντεμπούτο» για τον Μάντζιο ο Άρης – Οι πρεμιέρες του Έλληνα τεχνικού

Την Κυριακή (27/9,16:00), ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τον Άκη Μάντζιο να κάνει το ντεμπούτο του στο «τιμόνι» της ομάδας.

Η εμπειρία του 50χρονου και το πέρασμα του από τα ελληνικά γήπεδα είναι δεδομένα από την στιγμή που ο Άκης Μάντζιος έχει περάσει από 10 ομάδες με τις οποίες έχει βρεθεί σε αγώνες της β’ αλλά κυρίως της πρώτης Εθνικής.

Εξαίρεση αποτελεί η πρώτη ομάδα που ανέλαβε, ο ΑΟ Χαϊδαρίου στον οποίο ήταν προπονητής μόνο σε δύο αγώνες για τον θεσμό του Κυπέλλου. Eπιπλεόν σημειώνεται πως ο νέος προπονητής του Άρη έχει διατελέσει και χρέη υπηρεσιακού προπονητή στον Πανιώνιο για τρεις φορές μέσα σε δύο σεζόν (2009-10 και 2010-11)

Πηγαίνοντας πίσω, στην σεζόν 2010-2011, ο Μάντζιος πηγαίνει στον Θρασύβουλο που τότε αγωνιζόταν στην Football League (β’ εθνική). Ο 40χρονος τότε προπονητής ανέλαβε την ομάδα στις 27 Ιανουαρίου ενώ ντεμπούτο έκανε δύο ημέρες μετά στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής. Η ομάδα ηττήθηκε από τα Τρίκαλα με 0-1.

Σχεδόν δέκα μήνες μετά, στις 24 Νοεμβρίου ο Μάντζιος πηγαίνει στην γνώριμη για αυτόν ομάδα του Πανιωνίου όπου αντιμετωπίζει… τον Άρη για την 11η αγωνιστική. Οι «κυανέρυθροι» μάλιστα κερδίζουν την τωρινή ομάδα του Μάντζιου με 2-1 στην Ν. Σμύρνη.

Την επόμενη σεζόν, ο Μάντζιος πηγαίνει στην Κέρκυρα ως βασικός προπονητής, ομάδα που ανέλαβε από την αρχή της αγωνιστικής χρονιάς επομένως το ντεμπούτο του συνάδει με αυτό της ομάδας. Η Κέρκυρα στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, στις 26 Αυγούστου ηττήθηκε από τον Ατρόμητο με 0-2 εντός έδρας.

Ομάδα που ανέλαβε και πάλι… από την αρχή ο 50χρονος ήταν ο Πανθρακικός του οποίου πήρε τα ηνία την χρονιά 2013-14 ενώ στον πρώτο αγώνα της σεζόν στις 18 Αυγούστου, η ομάδα έφερε ισοπαλία με τον Λεβαδειακό εκτός έδρας (2-2).

Μετά από ενάμιση περίπου χρόνο και προς τα μέσα της σεζόν 2014-15, ο Μάντζιος πηγαίνει στον Λεβαδειακό (για πρώτη φορά) και κάνει ντεμπούτο στις 15 Φεβρουαρίου για την 24η αγωνιστική. Ο Λεβαδειακός ηττάται από την ομάδα της Βέροιας με 0-2 εντός έδρας.

Η δεύτερη φορά που ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε ομάδα στην β’ εθνική, ήταν την επόμενη σεζόν (2016-17) που έκατσε στον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης. Πρώτο ματς για τον ίδιο ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στις 4 Ιανουαρίου που εν τέλει είχε θετικό πρόσημο αφού η ομάδα του κέρδισε εκτός έδρας τον Κισαμικό με 0-1.

Την σεζόν 2018-19 ο Μάντζιος επέστρεψε στην μεγάλη κατηγορία για λογαριασμό και πάλι του Λεβαδειακού Αυτή την φορά ανέλαβε την ομάδα από την αρχή της χρονιάς όμως στον πρώτο του πρωταθλήματος, στις 26 Αυγούστου ο Λεβαδειακός ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Γ.Καραϊσκάκης.

Μετά από διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών γίνεται και πάλι η αλλαγή με τον Μάντζιο να επιστρέφει στον Πανιώνιο κάνοντας ντεμπούτο στην 13η αγωνιστική στις 10 Δεκεμβρίου με το ματς κόντρα στην… προηγούμενη του ομάδα τον Λεβαδειακό, να λήγει ισόπαλο 1-1.

Τελευταίος σταθμός της προπονητικής καριέρας του Άκη Μάντζιου πριν τον Άρη αποτελεί η Λαμία. Ο Έλληνας τεχνικός ανέλαβε την ομάδα λίγο μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, πιο συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου 2019 ενώ ντεμπούτο έκανε τέσσερις ημέρες μετά, στις 28 του μηνός για την 8η αγωνιστική όπου η ομάδα ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης με 4-1.

Για τον Μάντζιο, ο Άρης αποτελεί ένα νέο ξεκίνημα, ένα μεγάλο βήμα και μια καινούργια πρόκληση ενώ όπως δηλώνουν και οι αριθμοί θα είναι το… 10ο ντεμπούτο του ως βασικός προπονητής στα γήπεδα της χώρας στον θεσμό του πρωταθλήματος.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τσεκάρετε επίσης
Close
Back to top button