Ποδόσφαιρο

Η προϊστορία των αναμετρήσεων Ξάνθη-Άρης

Ο Άρης αντιμετωπίζει την Ξάνθη στα «Πηγάδια» (Κυριακή 20/10. 17:00) στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League 1.

Μια έδρα που όπως αποδεικνύουν οι αριθμοί, έχει δυσκολέψει αρκετά τους “κιτρινόμαυρους” στα χρόνια που αντιμετωπίζει την θρακική ομάδα.

Η πρώτη συνάντηση των δύο έγινε την σεζόν 1988-1989, ενώ συγκεκριμένα στα “Πηγάδια” έχουν αναμετρηθεί 29 φορές (24 για το Πρωτάθλημα και 5 για το Κύπελλο).

Αναφορικά με το Κύπελλο, ο Άρης έχει αποκομίσει 2 νίκες και 3 ισοπαλίες μία εκ των οποίων έχει μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων. Την σεζόν 2009-2010, ο Άρης σε έναν κάκιστο αγωνιστικά χώρο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο του αγώνα με γκολ του Ντάρσι Νέτο και να στείλει το ματς σε επαναληπτικό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Ήταν η χρονιά που κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό.

Σχετικά με το Πρωτάθλημα, ο Άρης έχει καταφέρει να φύγει νικητής από την έδρα της Ξάνθης 7 φορές όπου η τελευταία ήταν την περσινή χρονιά με το γκολ του Ματέο Γκαρσία. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν και το σημείο επανεκκίνησης του Άρη στην Super League καθώς μετά από κάποια ανεπυτιχή αποτελέσματα άλλαξε την αγωνιστική του εικόνα και κατάφερε να πετύχει τον στόχο του στο Πρωτάθλημα. Ωστόσο τις υπόλοιπες φορές δεν πήρε το επιθυμητό αποτέλεσμα αφού μετρά 12 ήττες και 5 ισοπαλίες.

Υπενθυμίζεται ότι την περσινή σεζόν 2018-2019 οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τους τρεις βαθμούς και στις δύο συναντήσεις με την Ξάνθη. Η πρώτη νίκη ήρθε στις 31 Ιανουαρίου 2019 ενώ η δεύτερη ήταν και στο “κλείσιμο” του Πρωταθλήματος με το εμφατικό 7-2 στις 5 Μαϊου 2019 στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

YellowRadio.gr

Yellow Radio FM 101.7, το ραδιόφωνο στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης! Το ραδιόφωνο που τολμάει να συγκρουστεί!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button